Metoder til at organisere arkiver på skrivebordet

Skrivebordet fylder det meste af skærmen og er det sted, hvor du udfører det meste af dit arbejde. Hvis du opbevarer arkiver – dokumenter, mapper og henvisninger – på skrivebordet, kan du organisere dem, så det er nemmere at finde de emner, du skal bruge.

Et eksempel på et skrivebord med arkiver og mapper

Organiser emner i mapper

Du kan hurtigt gruppere emner på skrivebordet i mapper. Vælg alle de emner, du vil gruppere, ctrl-klik på et af emnerne, og vælg derefter Ny mappe med det valgte. (Låste emner kan ikke grupperes.)

Der er flere oplysninger om oprettelse af mapper i Organiser arkiver i mapper.

Juster og sorter emner

Du kan ændre justeringen og organiseringen af emner på skrivebordet. Klik på skrivebordet, vælg Oversigt > Ordn, eller Ordn efter, og vælg en mulighed. Eller vælg Sorter efter, og vælg derefter en mulighed. Du kan få flere oplysninger i Juster og skift størrelse på symboler.

Skift størrelse på emner, netafstand, tekststørrelse m.m.

Klik på skrivebordet, vælg Vis oversigtsvalg, og foretag ændringer. Du kan også ctrl-klikke på dokumentet og derefter vælge Vis oversigtsvalg. Der er flere oplysninger om oversigtsvalg i Måder at se emner i Findervinduer på.

Du kan læse om flere måder at tilpasse skrivebordet på i Giv dit skrivebord et tilpasset udseende eller Finderindstillinger.

Tip: Hvis du slår Skrivebord og Dokumenter på iCloud til, kan du hente de samme skrivebordsemner på en anden Mac ved at logge ind med den samme iCloud-konto og slå Skrivebord og Dokumenter på iCloud til på den pågældende Mac.