Finderindstillinger

Brug Finderindstillinger til at vælge indstillinger til Findervinduer, arkivendelser og papirkurven.

Du åbner Finderindstillinger ved at klikke på symbolet for Finder i Dock og derefter vælge Finder > Indstillinger.

En blå pil, der peger mod symbolet for Finder i venstre side af Dock.

Generelt

Vis disse emner på skrivebordet

Vælg de emner, der skal vises på skrivebordet.

Nye Findervinduer vises

Vælg, hvilken mappe der skal åbnes, når du åbner et nyt Findervindue.

Åbn mapper i faner i stedet for i nye vinduer

Vælg, hvad der skal ske, når du holder Kommandotasten nede og dobbeltklikker på en mappe.

• Når den er valgt: Mapper åbner på faner.

• Når den ikke er valgt: Mapper åbner i vinduer.

Mærker

Vis disse mærker i indholdsoversigten

Tilpas de mærker, du ser i indholdsoversigten i Finder.

• Se et mærke i indholdsoversigten: Vælg afkrydsningsfeltet til højre for mærket.

• Skift mærkefarve: Klik på farven ud for mærket , og vælg derefter en ny farve.

• Skift navn på mærke: Klik på mærket, klik på mærkets navn, og skriv derefter et nyt navn.

• Opret et nyt mærke: Klik på knappen Tilføj .

• Slet et mærke: Vælg mærket, og klik derefter på knappen Fjern .

Favoritmærker

Tilpas de mærker, du ser på den genvejsmenu, der vises, når du ctrl-klikker på et arkiv.

• Tilføj et mærke: Vælg det på listen under Favoritmærker, og træk det derefter til det mærke, du vil erstatte. Der kan være op til syv mærker på genvejsmenuen.

• Fjern et mærke: Træk mærket ud fra Favoritmærker, indtil du ser tegnet for fjern .

Der er flere oplysninger om mærker i Brug mærker til at organisere arkiver.

Indholdsoversigt

Vis disse emner i indholdsoversigten

Vælg de emner, der skal vises i indholdsoversigten i Findervinduet.

Disse emner vises også i dialogerne Åbn og Arkiver.

Avanceret

Vis alle endelser på arkivnavne

En endelse på et arkivnavn – punktummet efterfulgt af et par bogstaver eller ord, som du ser i slutningen af nogle arkivnavne (f.eks. .jpg), identificerer arkivtypen. Denne indstilling har indflydelse på de fleste, men ikke alle arkivnavne.

• Når den er valgt: Alle arkivendelser vises, selv på arkiver, hvor “Skjul endelse” er valgt.

• Når den ikke er valgt: Arkivendelser vises eller skjules afhængigt af den individuelle indstilling af “Skjul endelse”.

Vis advarsel før ændring af endelse

Vis en advarsel, hvis du ved en fejltagelse prøver at ændre en endelse. Generelt bør du ikke ændre arkivendelser.

Vis advarsel, før papirkurv tømmes

Vis en advarsel, så du ikke ved en fejltagelse kommer til at slette emner i papirkurven.

Fjern emner fra papirkurven efter 30 dage

Fjern emner permanent 30 dage efter de er flyttet til papirkurven.

Behold mapper øverst ved sortering efter navn

Viser først mapper i alfabetisk rækkefølge og derefter arkiver i alfabetisk rækkefølge ved sortering efter navn.

Ved udførelse af en søgning

Vælg, hvad du som standard vil søge på, når du bruger søgefeltet i Findervinduer. Du kan søge på hele Mac, i mappen til det vindue, du arbejder i, eller det område, du anførte, sidste gang du søgte i et Findervindue.

Du kan læse om flere måder til tilpasning af Findervinduer i Indstil værktøjslinjen og indholdsoversigten i Finder.