Måder at se og åbne emner hurtigt på

Hvis du ofte bruger et bestemt arkiv, en bestemt mappe eller et bestemt program, er der flere måder, du kan se og åbne emnet hurtigere på.

• Åbn programmer fra Launchpad: Klik på symbolet for Launchpad i Dock, og klik derefter på et program for at åbne det. Launchpad viser en oversigt på fuld skærm over dine programmer, inklusive dem, du har hentet fra App Store.

En blå pil, der peger på symbolet for Launchpad i Dock.

Du kan flytte rundt på programmer i Launchpad ved at trække i dem, og du kan gruppere programmerne i mapper. Du kan få flere oplysninger i Brug Launchpad til at se og åbne programmer.

• Åbn arkiver, mapper eller programmer fra Dock: Du føjer emner til Dock ved at trække arkiver og mapper til højre for skillelinjen i Dock eller ved trække programmer til venstre for skillelinjen. Du kan trække programmer fra Launchpad eller Finder. Du åbner et emne fra Dock hurtigt ved at klikke på det.

En skillelinje mellem programmer (til venstre) og arkiver og mapper (til højre) i Dock.

Hvis du har flyttet Dock til siden af skrivebordet, skal du trække arkiver og mapper under skillelinjen og programmer over. Der er flere oplysninger om Dock i Brug Dock.

• Åbn arkiver, du har brugt for nylig, i Finder: Klik på symbolet for Finder i Dock for at åbne et Findervindue. Klik på Seneste i indholdsoversigten i Finder, og dobbeltklik på arkivets symbol eller navn.

En blå pil, der peger på mappen Seneste.
  • Flyt rundt på emner: Når du sorterer emner efter navn, kan du vise mapperne (i alfabetisk rækkefølge) øverst på listen. Du kan også klikke på knappen Opstilling og derefter vælge en mulighed. Vælg f.eks. Sidst åbnet for at finde et arkiv eller en mappe, du har brugt for nylig. Du kan få flere oplysninger i Sorter emner, organiser symboler og skift størrelse på kolonner.

• Åbn nyligt brugte emner: Vælg Apple > Seneste emner. Du ser de programmer, dokumenter og servere, du har brugt for nylig. Ved nogle programmer kan du også se de dokumenter, du senest har arbejdet på.

Du ændrer det antal emner, der vises på menuen, ved at vælge Apple > Systemindstillinger, klikke på Generelt og derefter klikke på lokalmenuen “Seneste emner” og vælge et tal.

• Åbn et emne via en Spotlight-søgning: Klik på symbolet for Spotlight i højre side af menulinjen, og søg derefter efter arkivet, mappen eller programmet. Dobbeltklik på det emne, du vil åbne, eller tryk på Retur, når emnet er fremhævet. Du kan få flere oplysninger i Søg med Spotlight.

• Bed Siri om at åbne et emne: Klik på symbolet for Siri i højre side af menulinjen, og bed Siri om at søge efter et arkiv, en mappe eller et program. Dobbeltklik på det emne, du vil åbne, eller tryk på Retur, når emnet er fremhævet. Du kan få flere oplysninger i Brug Siri på Mac.

• Indstil en smart mappe: Smarte mapper samler automatisk dokumenter på basis af kriterier, som du vælger. Du kan f.eks. indstille en smart mappe med alle dine regneark eller alle dokumenter med udtrykket “Ferie i Paris” i titlen. Du kan få flere oplysninger i Opret eller rediger en smart mappe.

• Opret en henvisning: Vælg et arkiv, en mappe eller et program, og vælg derefter Arkiv > Opret henvisning, eller tryk på Kommando-L. Du kan anbringe henvisningen et praktisk sted og hurtigt åbne emnet ved at dobbeltklikke på den. Du kan få flere oplysninger i Opret og fjern henvisninger.