Forøg diskpladsen

Du kan øge den tilgængelige diskplads på flere måder. Du kan slette store eller ubrugte arkiver, flytter arkiver ud af din Mac og komprimere arkiver og mapper for at spare plads. Der er flere oplysninger om, hvordan du komprimerer arkiver i Komprimer eller dekomprimer arkiver og mapper.

Du kan finde ud af, hvor meget diskplads, du har, ved at vælge Apple > Om denne Mac og derefter klikke på Lagringsplads.

Du kan læse mere om at frigøre lagringsplads i Optimer lagringsplads på Mac.

Slet arkiver, mapper eller programmer

Du kan også se i de andre programmer, du bruger, hvordan du fjerner eller komprimerer emner.

Slet emner, du har hentet

Emner, som du henter fra internettet, ligger i mappen Overførsler. Hvis du har mange unødvendige overførte emner, skal du slette dem. Det er en god ide at slette emner, du ikke har brug for, så du frigør diskplads.

1. Klik på Overførsler i indholdsoversigten i Finder, eller klik på og hold stakken Overførsler i Dock nede, og vælg derefter Åbn i Finder.

2. Træk unødvendige emner til papirkurven, og vælg derefter Finder > Tøm papirkurv.

Find store arkiver

Du kan finde de største arkiver og derefter komprimere dem eller flytte dem til en anden disk.

1. Vælg Gå > Hjem, eller tryk på Skift-Kommando-H i Finder.

2. Vælg Arkiv > Find, eller tryk på Kommando-F.

3. Klik på lokalmenuen Type, og vælg Andet.

4. Under “Vælg en søgeegenskab” skal du vælge afkrydsningsfeltet Arkivstørrelse. Sørg for, at der ikke er valgt andre afkrydsningsfelter, og klik på OK.

5. Klik på lokalmenuen “er lig med”, og vælg derefter “er større end”. Klik på lokalmenuen “KB”, og vælg derefter “MB”.

6. Skriv en minimal arkivstørrelse. Et godt udgangspunkt er 100 MB. Du kan ændre værdien for at se flere eller færre resultater.

Søgningen starter, med det samme du skriver en arkivstørrelse. Det kan tage et øjeblik, før alle søgeresultaterne vises.

Spørg Siri. Sig f.eks.: “Vis mig arkiver, der er større end 1 GB”. Læs mere om Siri.

Flyt arkiver til en anden disk

• Flyt arkiver og mapper, som du ikke bruger ofte, til en ekstern disk eller til en disk sluttet til dit AirPort- eller andet netværk. Du kan finde flere oplysninger i Brug eksterne lagringsenheder.

• Brænd arkiver og mapper til en cd eller dvd. Du kan finde flere oplysninger i Brænd cd’er og dvd’er.

Når arkiverne er kopieret, kan du slette kopierne på Mac.