Sådan vælger du en startdisk på Mac-computeren

Hvis du har mere end en disk, der indeholder et kompatibelt operativsystem, kan du indstille din Mac til at starte fra den pågældende disk i stedet for din normale startdisk.

Brug indstillinger for startdisk

Når du bruger indstillinger fra din opstartsdisk til at vælge en opstartsdisk, starter din Mac op fra denne disk, indtil du vælger en anden.

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på Startdisk.
  2. Vælg din startdisk, og genstart herefter din Mac.

Brug Startadministration

Når du bruger Startadministration til at vælge en startdisk, starter din Mac op fra denne disk én gang og vender herefter tilbage til at bruge den disk, der blev valgt under Indstillinger for startdisk.

1. Hold tasten Indstillinger nede, umiddelbart efter du har tændt eller genstartet din Mac.
  2. Slip tasten indstillinger, når du ser vinduet Startadministration.
  3. Vælg din startdisk, klik herefter på pilen eller tryk på Return.

Hvis din Mac bruger OS X Lion v10.7.3 eller nyere, kan du også bruge denne metode til at starte fra din Time Machine backup-disk. Startadministration identificerer din Time Machine-sikkerhedskopi som ”EFI Boot.”

Hvis du ikke kan vælge din startdisk eller starte op fra den

Visse eksterne enheder fra tredjeparter bruger Valgfri ROM-firmware. For at øge systemsikkerheden indlæser Mac-computere, hvor softwaren er opdateret, ikke automatisk Valgfri ROM-firmware. Som et resultat ser din Mac ikke enheder med Valgfri ROM-software, før du indlæser firmwaren ved at trykke på Indstilling-Shift-Kommando-Punktum i vinduet Startadministration. Dette skal du gøre, hver gang du vil starte op fra denne enhed eller fra en startdisk, der er tilsluttet til denne.

Hvis du bruger en Mac-model fra primo 2015 (eller ældre), kan du deaktivere denne sikkerhedsfunktion og tillade, at din Mac indlæser Valgfri ROM-firmware automatisk. Dette fjerner en vigtig beskyttelse imod, at andre personer, der fysisk har adgang til din Mac, potentielt kan opnå uautoriseret adgang til den.

1. Åbn programmet Terminal, som findes i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
  2. Skriv sudo nvram enable-legacy-orom-behavior=1, og tryk derefter på Return.
    Skriv sudo nvram -d enable-legacy-orom-behavior for at fortryde denne kommando.

Hvis du stadig ikke kan starte op fra din startdisk, kan du muligvis starte fra macOS-gendannelse, Brug derefter værktøjerne i macOS-gendannelse til at opsætte en ny opstartsdisk.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.