Sådan vælger du en anden startdisk

Hvis du har en anden startdisk med et kompatibelt operativsystem, kan din Mac starte fra den disk i stedet for din aktuelle startdisk.

Din Mac starter som standard fra sin indbyggede harddisk, men en startdisk kan være en hvilken som helst lagringsenhed, der indeholder et operativsystem, som er kompatibelt med din Mac. Hvis du f.eks. installerer macOS på en intern eller ekstern disk, kan din Mac genkende disken som en startdisk. Du kan starte fra den ved at følge fremgangsmåden i denne artikel.

Brug indstillinger for startdisk

Når du bruger indstillinger for startdisk til at vælge en startdisk, starter din Mac op fra denne disk, indtil du vælger en anden.

1. Vælg Apple-menu  > Systemindstillinger, og vælg derefter Startdisk.
  2. Klik på låsen låsesymbolet, og indtast din administratoradgangskode.
  3. Vælg din startdisk, og genstart herefter din Mac.

Indstillinger for startdisk

Hvis du får vist en besked om, at dine sikkerhedsindstillinger ikke tillader, at denne Mac bruger en ekstern startdisk, skal du kontrollere indstillingen af Ekstern start i Startsikkerhedsværktøj.

Brug Startadministration

Når du bruger Startadministration til at vælge en startdisk, starter din Mac op fra denne disk én gang og vender herefter tilbage til at bruge den disk, der blev valgt under Indstillinger for startdisk.

1. Tryk på Alternativtasten, og hold den nede, lige efter du har tændt eller genstartet din Mac.
  2. Slip Alternativtasten, når du ser vinduet Startadministration.
    Hvis din Mac er beskyttet med en firmwareadgangskode, kan du slippe tasten, når du bliver bedt om at skrive adgangskoden.
  3. Vælg startdisken, og klik derefter på pilen under dens symbol, eller tryk på Retur.
    Hvis du holder Ctrl-tasten nede i dette trin, arkiveres dit valg i indstillingerne til Startdisk og bevares, indtil du ændrer det.

Startadministration, der viser tilgængelige startdiske

Hvis din Mac bruger OS X Lion 10.7.3 eller nyere, kan du også bruge denne metode til at starte fra din Time Machine-disk til sikkerhedskopier. Startadministration identificerer din Time Machine-sikkerhedskopi som ”EFI Boot.”

Hvis du ikke kan vælge din startdisk eller starte fra den

Undersøg følgende, hvis du ikke kan se din disk i indstillinger til Startdisk eller Startadministration, eller hvis din Mac ikke vil starte fra den.

Kontroller, at der er et gyldigt operativsystem på startdisken

Sørg for, at startdisken bruger en version af macOS, der er kompatibel med din Mac. Du bliver muligvis nødt til at geninstallere macOS på disken.

Kontroller startsikkerhedsindstillingerne

Hvis du bruger en Mac med Apple T2-sikkerhedschippen, skal du kontrollere indstillingerne i Startsikkerhedsværktøj. Disse indstillinger bestemmer, om din Mac kan starte fra en anden disk.

Kontroller, om der er Option ROM-firmware

Hvis du er i Startadministration og ikke kan se en startdisk fra en tredjepart, bruger startdisken muligvis Option ROM-firmware. For at øge systemsikkerheden viser Mac-computere, hvor softwaren er opdateret, ikke enheder, der bruger Option ROM-firmware, før du indlæser deres firmware. Hvis du vil gøre det, skal du trykke på Alternativ-Skift-Kommando-punktum i Startadministration. Hvis din startdisk vises, skal du gøre det, hver gang du vil starte fra disken eller fra en startdisk, der er sluttet til disken.

Hvis du bruger en firmwareadgangskode, er muligheden for at indlæse Option ROM-firmware slået fra som en ekstra sikkerhedsbeskyttelse.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.