iPhone 12 og nyere: Problemer med batteri og lading

Troubleshooting battery life or wired charging issues

Troubleshooting wireless charging issues

Feilsøking for problemer med batterilevetid eller lading med kabel

Identifiser problemer

Les disse artiklene hvis du legger merke til noen av de følgende problemene:

• Batteriet går raskt tom for strøm

• Batteriet holder ikke på ladingen

• Det går ikke å lade batteriet fra en strømadapter

• Batteriladesymbolet viser ikke at iPhonen er fulladet

• iPhone slår seg av umiddelbart etter at den er koblet fra en strømadapter

• Batteriet lades ikke eller lades sakte, eller et varsel relatert til batteribruk vises

Hvis iPhone eller iPod touch ikke lades

Slik lader du iPhone trådløst

Slik bruker du MagSafe-laderen med iPhone 15-, iPhone 14-, iPhone 13- og iPhone 12-modeller

Bruk strømadaptere, kabler og strømplugger fra Apple sammen med Apple-produkter

Identifisere uekte eller ikke-sertifisert Lightning-kontakttilbehør

Uautorisert modifisering av iOS

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel, fortsetter du til neste del.

Prøv disse trinnene før du fortsetter å utføre spesifikk feilsøking

1. Kontroller om det er rusk i ladekontakten på iPhonen. Rengjør kontakten forsiktig med en liten, ikke-metallisk børste med myk bust. Sørg for at børsten er ren og tørr. Bruk akkurat nok bust til at den passer inni kontakten. Vri på busten for å løsne rusk og løfte det ut. Børst rusk vekk fra kontakten for å unngå at du børster rusk inn i kontakten.

• Viktig: Koble fra alle kabler og slå av iPhonen først. Ikke bruk produkter som inneholder blekemiddel eller hydrogenperoksid. Unngå at det kommer fukt inn i åpninger, og ikke dypp iPhonen i rengjøringsmidler. Ikke bruk trykkluft.

2. Sørg for at du bruker en anbefalt strømadapter til å lade opp iPhonen. Det kan hende at noen strømadaptere ikke gir nok strøm til å lade iPhonen.

Kjør manuelle og diagnostiske tester

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel eller lete etter mulige årsaker, kjører du disse diagnostiske og manuelle testene for å gjøre det mulig å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mobile Resource Inspector (MRI).

2. Bruk en kompatibel ladekabel til å koble iPhonen til en strømadapter som er koblet til en stikkontakt. Ikke bruk en datamaskinport eller trådløs lading. Lad iPhonen i minst ti minutter. Vent til et bilde vises på skjermen, eller til det har gått ti minutter.

• Merk: iPhonen kan ha gått inn i en dyp utladningstilstand som krever lading i 20 til 30 minutter før du kan slå den på. Ladesymbolet skal være synlig etter to minutter med lading.

3. Flytt kabelen forsiktig rundt i tilkoblingen for å forsikre at deg om at tilkoblingen ikke blir aktiv midlertidig.

4. Bytt retning på ladekabelen.

5. Koble kabelen fra, og koble den til igjen.

6. Prøv med en annen ladekabel.

7. Prøv en annen USB-C-strømadapter.

8. Bruk en kompatibel trådløs ladeplate som er koblet til en stikkontakt.

9. Koble fra ladekabelen som brukes til lading med kabel, før du tester trådløs lading. Når begge brukes samtidig, er det tilkoblingen med kabel som er standard og faktisk er i bruk. Plasser iPhonen rett oppå ladeplaten. Sørg for at iPhone-skjermen ligger vendt oppover og midt på laderen, eller er plassert slik produsenten av den trådløse ladeplaten anbefaler.

10. Vent til et bilde vises på skjermen, eller til det har gått ti minutter. Hvis iPhonen ikke slår seg på når den lades med kabel, men kun slår seg på med trådløs lading, kan det hende at iPhonen har problemer med lading med kabel.

Merk: Batteri- og ladeindikatorene kan svinge kort når du kobler iPhonen til strøm eller vekker den fra dvale. Hvis dette skjer, venter du noen sekunder, og deretter sjekker du igjen. Batteriprosenten kan bli stående på 99 prosent ved full lading. Dette er ikke indikasjon på batteri- eller maskinvareproblemer. Se iPhone-batteri og -ytelse for nærmere informasjon.

Åpne iPhonen og inspiser den

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre diagnostikktester, kan du se i reparasjonshåndboken for iPhone for å finne ut hvordan du kan åpne og inspisere iPhonen. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsaken til ett av problemene.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/repair.

Skift ut delen

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge de forutgående trinnene, skifter du ut batteriet.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/repair.

Feilsøking for problemer med trådløs lading

Identifiser problemer

Les disse artiklene hvis du legger merke til noen av de følgende problemene:

• iPhonen lades ikke trådløst, men lades med tilkobling til kabel

• iPhonen identifiserer ikke MagSafe-tilbehør

Hvis iPhone eller iPod touch ikke lades

Slik lader du iPhone trådløst

Slik bruker du MagSafe-laderen med iPhone 15-, iPhone 14-, iPhone 13- og iPhone 12-modeller

Bruk strømadaptere, kabler og strømplugger fra Apple sammen med Apple-produkter

Identifisere uekte eller ikke-sertifisert Lightning-kontakttilbehør

Uautorisert modifisering av iOS

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel, fortsetter du til neste del.

Prøv disse trinnene før du fortsetter å utføre spesifikk feilsøking

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel eller lete etter mulige årsaker, kjører du disse diagnostiske og manuelle testene for å gjøre det mulig å isolere årsaken til problemet:

1. Bruk en kompatibel trådløs ladeplate som er koblet til en stikkontakt.

2. Ved problemer med å oppdage MagSafe-tilbehør må du kontrollere at den trådløse laderen er en Apple MagSafe-lader.

3. Hvis du har tredjepartsetuier som kan forstyrre testingen av iPhonen, fjerner du dem.

4. Sørg for at du bruker en anbefalt strømadapter til å lade opp iPhonen. Det kan hende at noen strømadaptere ikke gir nok strøm til å lade iPhonen.

Kjør manuelle og diagnostiske tester

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel eller lete etter mulige årsaker, kjører du disse diagnostiske og manuelle testene for å gjøre det mulig å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør feilsøkingsprogrammet Mobile Resource Inspector (MRI).

2. Bruk en MagSafe-lader eller Qi-sertifisert trådløst ladetilbehør som er koblet til en stikkontakt.

3. Koble fra ladekabelen som brukes til lading med kabel, før du tester trådløs lading. Når begge brukes samtidig, er det tilkoblingen med kabel som er standard og faktisk er i bruk. Plasser iPhonen rett oppå ladeplaten. Sørg for at iPhone-skjermen ligger vendt oppover og midt på laderen, eller er plassert slik produsenten av den trådløse ladeplaten anbefaler.

4. Vent til et bilde vises på skjermen, eller til det har gått ti minutter. Hvis iPhonen ikke slår seg på med trådløs lading, men kun slår seg på når den lades med kabel, kan det hende iPhonen har problemer med trådløs lading.

Merk: Batteri- og ladeindikatorene kan svinge kort når du kobler iPhonen til strøm eller vekker den fra dvale. Hvis dette skjer, venter du noen sekunder, og deretter sjekker du igjen. Batteriprosenten kan bli stående på 99 prosent ved full lading. Dette er ikke indikasjon på batteri- eller maskinvareproblemer. Se iPhone-batteri og -ytelse for nærmere informasjon.

Åpne iPhonen og inspiser den

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre diagnostikktester, kan du se i reparasjonshåndboken for iPhone for å finne ut hvordan du kan åpne og inspisere iPhonen. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsaken til ett av problemene.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/repair.

Skift ut delen

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge de forutgående trinnene, skifter du ut bakglasset på iPhone 14-, iPhone 14 Plus- og iPhone 15-modenner, som inneholder en trådløs ladespole. For andre modeller finner du et servicealternativ på support.apple.com/repair.

Merk: Denne delen krever bestilling av deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/repair.