Slik lader du iPhone trådløst

Finn ut hvordan du lader iPhone trådløst med Qi-sertifiserte ladere.

Dette trenger du

Du trenger en iPhone 8 eller nyere.

iPhonen har trådløs lading integrert, slik at du kan lade enkelt og intuitivt. iPhonen fungerer med Qi-sertifiserte ladere som finnes som tilbehør og i biler, på kafeer, på hoteller, på flyplasser og i møbler. Qi er en åpen, universell ladestandard utviklet av Wireless Power Consortium (WPC).

Mange Qi-sertifiserte ladere lader iPhoner med nyeste versjon av iOS Disse laderne er tilgjengelige i Apple Online Store og Apple Store-butikker.

Se en oversikt over Qi-sertifiserte ladere.

Andre Qi-sertifiserte ladere kan ha varierende funksjonalitet og ytelse. Hvis du har spørsmål, kan du kontakte produsenten.

Lad trådløst

1. Koble laderen til en strømkilde. Bruk strømadapteren som fulgte med tilbehøret, eller en strømadapter som er anbefalt av produsenten.

2. Plasser laderen på en plan flate eller et annen sted som er anbefalt av produsenten.

3. Plasser iPhone på laderen med skjermen opp. For best resultat bør du plassere den midt på laderen, eller der produsenten anbefaler.

4. Ladingen skal starte noen sekunder etter at du legger iPhonen på den trådløse laderen.

Du bør kunne se ladesymboletladesymbolet på statuslinjen.

iPhone på en trådløs lader med ladesymbolet på skjermen.

Finn ut mer

• Trådløs lading bruker magnetisk induksjon til å lade iPhonen. Ikke legg noe mellom iPhonen og laderen. Magnetiske fester, magnetiske etuier eller andre objekter mellom iPhone og laderen kan redusere ytelsen og ødelegge magnetiske striper eller RFID-brikker, for eksempel de som finnes i kredittkort, adgangskort, pass og nøkkelringer. Hvis dekselet ditt inneholder noen av disse sensitive elementene, bør du fjerne dem før lading eller forsikre deg om at de ikke ligger mellom iPhonen og laderen.

• Hvis iPhonen ikke lader eller lader sakte og den har et deksel som er tykt, laget av metall eller et batterietui, kan du se om det går bedre når du tar dekselet av.

• Hvis iPhonen vibrerer, hvis du for eksempel får en varsling, kan den flytte på seg. Dette kan føre til at ladeplaten slutter å levere strøm til iPhonen. Hvis dette skjer ofte, kan du vurdere å slå av vibrering, slå på Ikke forstyrreller bruke et deksel til å forhindre bevegelse.

• Avhengig av hvilken ladeplate du har, kan du høre svak støy mens iPhonen lader.

• iPhone kan bli litt varmere når den lades. For å forlenge batteriets levetid hvis batteriet blir for varmt, kan det være at lading over 80 prosent er begrenset av programvare. iPhone vil fortsette å lade når temperaturen faller. Prøv å flytte iPhonen til en kjøligere plassering.

• iPhone kan ikke lades trådløst når den er koblet til USB. Hvis iPhonen er koblet til en datamaskin med USB, eller hvis den er koblet til en USB-strømadapter, lades iPhonen gjennom USB-tilkoblingen.

• Hvis du befinner deg i EU eller i et land eller en region som er medlem av EFTA (Det europeiske frihandelsforbund) og har en iPhone 15-modell, får du en varsling første gang du bruker en trådløs lader. Denne varslingen er påbudt av EU og forteller deg at trådløs lading kan bruke mer strøm enn lading via kabel.

• Apples trådløse MagSafe-ladere har et perfekt magnetisk feste som gir raskere og mer effektiv lading. Trådløs lading med MagSafe inkluderer teknologier som reduserer energitapet sammenlignet med andre trådløse lademetoder. Finn ut mer om lading med MagSafe-laderen og MagSafe Duo-laderen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.