Lad og vedlikehold batteriet i iPhone

Finn ut hvordan lading og bruk av iPhone under ideelle forhold kan forlenge batterilevetid.

Om batterilevetiden

Levetiden til et batteri henger sammen med den kjemiske alderen, som består av mer enn bare hvor lang tid som har gått siden batteriet ble produsert. Den kjemiske alderen til et batteri er resultatet av en kompleks kombinasjon av flere faktorer, blant annet temperaturhistorikk og lademønster. Alle oppladbare batterier er forbrukskomponenter som blir mindre effektive når de eldes kjemisk. Når litium-ion-batterier eldes kjemisk, minker mengden ladning de kan holde på, noe som fører til redusert batterilevetid og dårligere toppytelse. Den ettårige garantien inkluderer servicedekning for batteriet i tillegg til rettigheter som er gitt i henhold til lokal forbrukerlovgivning.

Finn ut mer om ladesykluser for iPhone

Finn ut mer om iPhone-batteri og ytelse

Slik påvirkes batteriet av lading

For de fleste kunder skal batteriet i iPhone kunne vare hele dagen. Du kan lade iPhone hver kveld, selv om batteriet ikke er helt tomt.

iPhone slutter automatisk å lade når batteriet er fulladet, slik at det er trygt å holde iPhone koblet til laderen om natten. Ladingen fortsetter automatisk hvis batterinivået faller under 95 prosent.

Når det er mulig, bør du koble iPhonen fra når den er fulladet. Som standard bruker iPhone optimalisert batterilading. For å forbedre batterilevetiden reduserer optimalisert batterilading hvor lenge iPhone er fulladet. Funksjonen lader iPhone helt opp akkurat i tide til at du skal bruke den.

Batteriet varmes opp når det lades, noe som kan redusere levetiden. For å redusere effekten av varme og forhindre overoppheting reduserer iPhone gradvis ladestrømmen etter hvert som batteriet nærmer seg fulladet.

Finn ut mer om ladeoptimaliseringer

Slik påvirkes batteriet av temperaturen

iPhone er designet for å fungere godt i et bredt spekter av omgivelsestemperaturer, ideelt 62 °F til 72 °F (16 °C til 22 °C).

Unngå å bruke eller lade enheten i omgivelsestemperaturer som er høyere enn 35 °C (95 °F). Det kan redusere batterilevetiden permanent.

Når du bruker enheten i veldig kalde omgivelser, kan det hende du legger merke til at batteritiden reduseres. Denne tilstanden er midlertidig. Når batteritemperaturen er tilbake til det normale driftsområdet, går ytelsen tilbake til det normale.

Programvaren kan begrense lading over 80 prosent når de anbefalte batteritemperaturene overskrides.

Finn ut mer om hvordan temperaturen kan påvirke iPhone

Slik påvirkes batteriet av Wi-Fi og Bluetooth

Wi-Fi og Bluetooth er laget for å trekke minimalt med strøm fra batteriet når de ikke er koblet til nettverk eller tilbehør. For å få den beste opplevelsen på iPhone må du holde Wi-Fi og Bluetooth påslått.

Noen funksjoner virker kanskje ikke hvis du slår av Wi-Fi eller Bluetooth