Om originale iPhone-batterier

Alle oppladbare batterier er forbruksvarer og har begrenset levetid. Etter en stund forringes kapasiteten og ytelsen, og da må de skiftes. iPhone bruker innebygde litium-ionbatterier av høy kvalitet. De er nøye designet, testet og produsert for å oppfylle Apples standarder for kvalitet og ytelse. Disse originale Apple-batteriene er også sikkerhetssertifiserte.

Hvorfor er det viktig å få service av kvalifiserte teknikere som bruker originale Apple-batterier?

For de fleste kunder er den tryggeste og mest pålitelige måten å få utført en reparasjon på å oppsøke en profesjonell reparatør med sertifiserte teknikere som bruker originale Apple-deler. Disse leverandørene inkluderer Apple og Apple-autoriserte tjenesteleverandører, og uavhengige reparasjonsleverandører, som har tilgang til originale Apple-deler.*

Litium-ionbatterier er følsomme komponenter som må behandles varsomt under service. For å unngå skader som kan forårsake overoppheting, brann eller skader, bør bytte av iPhone-batteri kun utføres av en tekniker som har fått opplæring. Reparasjoner som utføres av personer uten opplæring med uoriginale deler, kan påvirke sikkerheten til enheten eller føre til at den ikke fungerer som den skal.

Avhengig av hvor du befinner deg, kan du få byttet iPhone-batteriet – enten det er under garantien eller utenom – ved å besøke en Apple Store eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør, eller ved å sende iPhonen til et Apple-reparasjonssenter. Uavhengige reparasjonsleverandører* tilbyr også originale deler byttet av kvalifiserte teknikere hvis du trenger batteribytte utenom garantien. Originale Apple-deler er også tilgjengelig for reparasjoner utenfor garantien hos uavhengige reparasjonsleverandører eller gjennom selvbetjent reparasjon.*

Kom i gang med batteriservice.

Hvis serviceleverandøren bruker uoriginale batterideler, kan det også hende at erstatningsbatteriet er

• dårlig designet eller produsert

• et brukt batteri

• et skadet batteri

• et batteri som ikke er for iPhone-modellen du har

I alle tilfellene ovenfor er det mulig at batteriet ikke har tilstrekkelig kapasitet, ikke passer som det skal, eller forårsaker problemer med ytelsen. Hvis enheten har et uoriginalt batteri, kan det også hende at den ikke fungerer som normalt etter installeringen, under programvareoppdateringer eller mens den lades. Bruk av uoriginale batterier kan også føre til sikkerhetsproblemer.

Originale batterier er laget for å fungere optimalt med iOS, for eksempel for å rapportere ladenivåer og batteritilstand. Derfor er det ikke mulig å få informasjon om batteriets tilstand hvis erstatningsbatteriet ikke er originalt.

* Uavhengige reparasjonsleverandører har tilgang til originale Apple-deler, verktøy, opplæring, serviceveiledninger, diagnostikk og ressurser. Reparasjoner fra uavhengige reparasjonsleverandører dekkes ikke av Apples garanti eller AppleCare-abonnementer, men kan være dekket av leverandørens egen reparasjonsgaranti. Selvbetjent reparasjon gir tilgang til originale Apple-deler, verktøy og reparasjonshåndbøker slik at kunder som har erfaring innen reparasjon av elektroniske enheter, kan utføre sine egne reparasjoner utenfor garantien. Selvbetjent reparasjon er for øyeblikket tilgjengelig i bestemte land og regioner for spesifikke iPhone-modeller som kom ut i 2021 eller senere. Hvis du vil se reparasjonshåndbøker og bestille deler for kvalifiserte modeller, kan du gå til siden for selvbetjent reparasjon

Dele- og servicelogg

Med iOS 15.2 og nyere samt iPhone XR, iPhone XS-modeller og nyere – inkludert iPhone SE (2. og 3. generasjon) – kan du gå til Innstillinger > Generelt > Om for å se dele- og servicehistorikk for iPhonen. Du kan også finne ut om batteriet er byttet ut. Hvis byttet ble gjort med originale Apple-deler og -prosesser, står det «Ekte Apple-del» ved siden av Batteri. Hvis iPhonen ikke er reparert, vises ikke denne delen.

ios15-iphone13-pro-settings-general-about-parts-battery-genuine-part

En melding om Ukjent delUkjent del vises hvis batteriinstallasjonen er ufullstendig eller hvis batteriet:

ios15-iphone13-pro-settings-general-about-parts-battery-unknown-part
  • er byttet ut med et uoriginalt batteri

• allerede har vært brukt eller montert i en annen iPhone

• ikke fungerer som forventet

Det kan hende at det vises enda en melding om at Apple har oppdatert enhetsinformasjonen for denne iPhonen. Dette betyr at Apple har oppdatert enhetsinformasjonen for denne iPhonen som brukes i forbindelse med reparasjon, sikkerhetsanalyse og videreutvikling av produktutvalget.

Disse meldingene har ingen innvirkning på om det er mulig å bruke iPhonen eller batteriet.

Finn ut mer om dele- og serviceloggen for iPhone.

Med iOS-versjoner tidligere enn iOS 15.2 vises en Viktig melding om batteriet i stedet for en melding om Ukjent del. Du finner denne meldingen ved å gå til Innstillinger > Batteri > Batteritilstand og lading.