Om batteriet og ytelsen til iPhone 11 og nyere

Finn ut mer om det innebygde programvare- og maskinvaresystemet som iPhone 11-modeller og nyere bruker for å redusere innvirkningen på ytelsen etter hvert som batteriet eldes kjemisk.

Det innebygde programvare- og maskinvaresystemet er automatisk og alltid på, og det sørger for best mulig ytelse når batteriet eldes over tid. Strømbehovene til iPhone 11-modeller og nyere overvåkes dynamisk, og ytelsen administreres slik at disse behovene kan møtes i sanntid. Med dette systemet kan iPhonen redusere ytelsespåvirkningen når batteriet eldes.

Om ytelsen etter hvert som batteriet eldes

Selv om innvirkningen på ytelsen reduseres så mye som mulig, kan batteriets aldring føre til merkbare, noen ganger midlertidige, utslag. Avhengig av batteritilstanden og oppgavene som iPhone håndterer, kan dette inkludere lengre oppstartstider for apper, lavere bildefrekvens, redusert trådløs datahastighet, dempet bakbelysning eller lavere høyttalervolum.

Kontroller batteritilstanden på en iPhone av modell 11, 12, 13 eller 14

Alle oppladbare batterier er forbruksvarer og har begrenset levetid. Etter en stund forringes kapasiteten og ytelsen, og da må de skiftes. Hvis du vil finne ut mer om tilstanden til iPhone-batteriet ditt og om batteriet bør skiftes, går du til Innstillinger > Batteri > Batteritilstand og lading.

Skjermbilde av Batteritilstand-innstillingene

Få batteriinformasjon på iPhone 15-modeller

På iPhone 15-modeller med iOS 17.4 og nyere finner du informasjon om batteritilstanden, når batteriet ble produsert, når det først ble tatt i bruk, antall sykluser og om batteriet bør byttes. Gå til Innstillinger > Batteri > Batteritilstand.

Alternativ bildetekst

Finn ut mer

* Når du bruker iPhonen, går batteriet gjennom ladesykluser. Du fullfører en ladesyklus når du har brukt en mengde batteri som representerer 100 prosent av batteriets kapasitet. En fullstendig ladesyklus er normalisert mellom 80 og 100 prosent av den opprinnelige kapasiteten for å ta høyde for forventet reduksjon av batterikapasiteten over tid.