Dele- og serviceloggen for iPhone

Hvis iPhonen din har blitt reparert, kan du sjekke enhetens dele- og serviceloggen for å finne ut om reparasjonen brukte originale Apple-deler og kalibreringsprosesser. Hvis du selger eller gir bort iPhone, kan den nye eieren også se enhetens reparasjonslogg.

Sjekk dele- og serviceloggen til iPhone

I iOS 15.2 og nyere går du til Innstillinger > Generelt > Om for å sjekke dele- og serviceloggen for iPhone.

Hvis iPhonen din har blitt reparert, vises dele- og serviceloggen i Innstillinger > Generelt > Om. Delene vises enten som reparert med en original Apple-del eller en ukjent del. Disse meldingene har ingen innvirkning på om det er mulig å bruke iPhonen.

• På iPhone XR, XS, XS Max og nyere, inkludert iPhone SE (2. og 3. generasjon), kan du sjekke om batteriet er byttet.

• På iPhone 11-modeller kan du sjekke om batteriet eller skjermen er byttet.

• På iPhone 12-modeller og nyere kan du sjekke om baksidesystemet, TrueDepth-kameraet, batteriet, skjermen eller kameraene på baksiden er byttet ut.

alternativ tekst

I iOS-versjoner som er eldre enn iOS 15.2 kan du bare sjekke om en byttet del er identifisert som en ukjent del.

Hvis en del har vært til reparasjon mer enn én gang, vil kun den siste reparasjonen vises.

Dele- og serviceloggen til iPhonen er knyttet til serienummeret. Hvis iPhonen har vært reparert på en måte som genererer et nytt serienummer, ser du bare dele- og serviceloggen som er knyttet til det nye serienummeret.

Informasjon om dele- og serviceloggen samles inn av Apple og lagres som en del av enhetsinformasjonen for iPhonen. Denne informasjonen brukes til sikkerhetsanalyser, for å verifisere om delene er riktig kalibrert, for å sikre at forbrukeren er beskyttet etter reparasjon og for å forbedre fremtidige produkter.

Finn ut mer om originale Apple-deler

Originale Apple-deler er utviklet, testet og produsert i henhold til Apples høye kvalitetsstandarder, og de oppfyller strenge sikkerhets- og ytelsesspesifikasjoner. Disse delene kalibreres individuelt med data som lastes opp og lagres på produksjonstidspunktet, for enkel nedlasting etter en reparasjon. Denne prosessen sikrer at deler oppfyller forventningene til ytelse, sikkerhet og personvern.

Enkelte komponenter, for eksempel TrueDepth-kameraet som aktiverer Face ID, er utviklet for å holde sensitiv informasjon, inkludert økonomisk informasjon og helseinformasjon, sikker og privat. Som en forsiktighetsregel aktiveres Face ID, Touch ID og andre funksjoner som er viktige for sikkerheten eller personvernet, kun hvis kalibreringsprosessen identifiserer at en original Apple-del ble brukt i reparasjonen.

Hvis reparasjonen ble utført med originale Apple-deler og -kalibreringsprosesser, står det «Ekte Apple-del» ved siden av delen. Hvis iPhonen har blitt koblet til internett etter reparasjonen, kan du trykke på delen for å få mer informasjon, inkludert reparasjonsdatoen.

alternativ tekst

Finn ut mer om ukjente deler

En Ukjent delUkjent del-melding1 kan vises av flere årsaker, inkludert:

• Delen ble erstattet med en ikke-original del

• Delen har allerede blitt brukt eller installert i en annen iPhone1

• Delen fungerer ikke som forventet

• Delkalibreringen var ufullstendig

alternativ tekst

Hvis en ukjent del oppdages, viser iPhonen et engangsvarsel første gang du låser den opp etter en reparasjon. iPhonen viser også et varsel i Innstillinger i to uker.

For skjerm og batteri indikerer varselet «Apple har oppdatert enhetsinformasjonen for denne iPhonen» at Apple har oppdatert enhetsinformasjonen for denne iPhonen for å kjøre sikkerhetsanalyser og forbedre fremtidige produkter.

Hvis et problem med en komponent påvirker funksjonaliteten til enheten betydelig, og det krever at du løser dette, vil iPhone vise et engangsvarsel. Dette varselet vises første gang du låser opp iPhone etter at problemet er oppdaget, og varselet forblir i dele- og serviceloggen frem til du avviser det.

alternativ tekst

Finn ut mer om meldingen Feil med Face ID registrert

Finn ut mer om meldingene om Feil med mobilnett, ultrabredbånd eller Apple Pay

All reparasjon bør gjøres av erfarne teknikere som bruker originale Apple-deler

Når du må reparere iPhone, kan du velge mellom flere alternativer. For de fleste kunder er det å besøke en profesjonell reparatør med sertifiserte teknikere som bruker originale Apple-deler, den beste måten å få et trygt og pålitelig resultat fra en reparasjon på. Disse leverandørene inkluderer Apple og Apple-autoriserte tjenesteleverandører, og uavhengige reparasjonsleverandører, som har tilgang til originale Apple-deler.2 Originale Apple-deler er utviklet for å passe nøyaktig inn i enheten og gi optimal ytelse, sikkerhet og pålitelighet. Reparasjoner utført av Apple og Apple-autoriserte tjenesteleverandører dekkes av Apples garanti.

Avhengig av hvor du befinner deg, kan du få utført service på iPhonen – både under og utenom garantien – ved å besøke en Apple Store-butikk eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør, eller ved å sende iPhonen til et Apple-reparasjonssenter. Originale Apple-deler er også tilgjengelig for reparasjoner utenfor garantien hos uavhengige reparasjonsleverandører eller gjennom selvbetjent reparasjon.3

Reparasjoner utført av personer som ikke har fått opplæring, eller som bruker ikke-originale deler, kan påvirke funksjonaliteten, sikkerheten og personvernet til enheten.

Råd og tips

1. En tidligere brukt del kan fungere i en annen iPhone, men ytelsen og kvaliteten kan være inkonsekvent.

2. Uavhengige reparasjonsleverandører har tilgang til originale Apple-deler, verktøy, opplæring, serviceveiledninger, diagnostikk og ressurser. Reparasjoner fra uavhengige reparasjonsleverandører dekkes ikke av Apples garanti eller AppleCare-abonnementer, men kan være dekket av leverandørens egen reparasjonsgaranti.

3. Selvbetjent reparasjon gir tilgang til originale Apple-deler, verktøy og reparasjonshåndbøker slik at kunder som har erfaring innen reparasjon av elektroniske enheter, kan utføre sine egne reparasjoner utenfor garantien. Selvbetjent reparasjon er for øyeblikket tilgjengelig i bestemte land og regioner for spesifikke iPhone-modeller som kom ut i 2021 eller senere. Hvis du vil se reparasjonshåndbøker og bestille deler for kvalifiserte modeller, kan du gå til siden for selvbetjent reparasjon.