Hvis det vises et varsel om at Face ID har blitt deaktivert på iPhone eller iPad Pro

Hvis du får denne meldingen på Hjem-skjermen eller i Innstillinger, kan det hende at iPhonen eller iPaden trenger en oppdatering eller reparasjon.

Du kan se den følgende meldingen på iPhone X eller nyere, 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon) eller nyere samt 11-tommers iPad Pro (1. generasjon) eller nyere:

«Et problem ble oppdaget med TrueDepth-kameraet. Face ID har blitt deaktivert.»

Dette kan du gjøre videre

1. Oppdater iPhone eller iPad til nyeste versjon av iOS eller iPadOS.

2. Se om dele- og serviceloggen til iPhonen nevner et problem med Face ID. For å gjøre dette åpner du Innstillinger-appen, trykker på Generelt, og trykker deretter på Om.

3. Hvis du fortsatt ikke kan registrere ansiktet ditt eller låse opp enheten med Face ID, kan du ta med deg enheten til en Apple Store eller Apple-autorisert tjenesteleverandør. Eventuelt kan du kontakte Apple-kundestøtte angående iPhonen eller iPaden.

En iPhone som viser Innstillinger > Face ID og kode-skjermen med et varsel øverst med teksten «Det ble oppdaget et problem med TrueDepth-kameraet. Face ID har blitt deaktivert.»

Det er kun profesjonelle teknikere som skal vedlikeholde enheten. Feilaktig reparasjon, modifisering eller bruk av ikke-originale Apple-komponenter i lasersystemene kan hindre at sikkerhetsmekanismene fungerer som de skal, og det kan forårsake skadelig eksponering og skade på øyne og hud.

Denne meldingen betyr

Ved å bruke diagnostikken som er tilgjengelig i iOS 14.6 eller nyere, har Apple oppdaget et problem med TrueDepth-kameraet ditt. Dette kan føre til at kameraet ikke fungerer som forventet. TrueDepth-kameraet inneholder lasere, og disse kan deaktiveres av sikkerhetsmessige årsaker hvis det oppstår feil på enheten eller enheten skades. Dette vil ikke hindre deg i å bruke iPhone- eller iPad-enheten, men inntil enheten blir oppdatert eller reparert, kan det hende at du ikke kan bruke Face ID, Animoji, Memoji og andre funksjoner som benytter seg av frontkameraet.