macOS High Sierra

AirPlay gebruiken om je bureaublad op een HD-tv weer te geven

Met Synchrone AirPlay-weergave kun je de inhoud van je Mac-scherm via Apple TV draadloos naar een HD-tv sturen. Als je Mac synchrone AirPlay-weergave ondersteunt, verschijnt het symbool van de AirPlay-weergave  in de menubalk wanneer een Apple TV zich in hetzelfde netwerk bevindt als je Mac.

Configuratie met een Mac, HD-tv en Apple TV

Lees voordat je begint het Apple Support-artikel Video's vanaf een Mac afspelen via AirPlay op een hdtv om na te gaan of je Apple TV en Mac geschikt zijn voor synchrone AirPlay-weergave.

1. Zorg ervoor dat je Mac en Apple TV zich in hetzelfde netwerk bevinden.

2. Klik op het AirPlay-statussymbool  in de menubalk en kies je Apple TV.

Opmerking: Als in de menubalk geen AirPlay-statussymbool staat, controleer je of je Apple TV op de juiste wijze is geconfigureerd.

3. Om in te stellen of je bureaublad moet passen op het scherm van de Mac of de televisie, klik je op het AirPlay-statussymbool en kies je 'Deze Mac' of je Apple TV. Wanneer je Synchrone AirPlay-weergave gebruikt, is het AirPlay-statussymbool in de menubalk blauw.