Van links naar rechts een MacBook Pro, iMac en MacBook Air met een kleurrijk bureaublad. Helemaal rechts een Mac Studio.

Aan de slag met je Mac

Je kunt je nieuwe Mac meteen configureren en gebruiken. Kies bijvoorbeeld een weergave voor je bureaublad, wijzig algemene instellingen en gebruik nieuwe apps.

Informatie over hoe je het meeste uit je Mac haalt

Hetzelfde iCloud-materiaal op verschillende apparaten.

Je Mac met andere Apple apparaten gebruiken

Je Mac werkt naadloos samen met al je andere Apple apparaten. Je kunt onder andere je iPhone als Mac-webcam gebruiken en je Mac en iPad met één toetsenbord en muis bedienen.

Informatie over hoe je Mac werkt met andere apparaten

Een bureaublad van een Mac waarop te zien is hoe met Stage Manager meerdere geopende apps worden gerangschikt: de Mail-app is geopend in het midden van het scherm en verschillende andere apps zijn geopend aan de linkerkant van het bureaublad.

Nog slimmer werken

Dankzij nieuwe functies voor e‑mails en berichten kun je onder andere e‑mails inplannen en recent verstuurde tekstberichten wijzigen. En met Stage Manager blijven appvensters overzichtelijk gerangschikt, zodat je gemakkelijk tussen taken kunt wisselen zonder dat je afgeleid raakt.

Informatie over hoe je meer gedaan krijgt op je Mac

Een bureaublad van een Mac met verschillende geopende vensters: Systeeminstellingen met instellingen voor 'Delen met gezin', Foto's met een gedeelde iCloud-fotobibliotheek, en het Berichten-venster waarin een gesprek wordt getoond met een notitie waaraan een groep samenwerkt.

Contact maken en samenwerken

Je kunt meteen vanuit de Berichten-app samenwerken aan een project. Plan een vakantie met vrienden via tabbladgroepen in Safari en wissel vervolgens eenvoudig foto's uit met de hele groep.

Informatie over verbinden en delen

Een bureaublad van een Mac met twee geopende vensters: een privacyrapport in Safari en een Safari-venster met een inlogvenster waarin wordt gevraagd of de gebruiker een passkey wil bewaren.

Je Mac en gegevens veilig houden

Het is belangrijk dat je privacy wordt beschermd en dat je gegevens veilig blijven. Je Mac biedt diverse tools en apps om je persoonlijke gegevens en informatie te beschermen en je Mac veilig te houden, van passkeys tot intelligente trackingpreventie en meer.

Informatie over hoe je gegevens privé en veilig houdt

Het dialoogvenster 'Wijzig wachtwoord'.

Wachtwoord vergeten?

Je kunt het wachtwoord van je Apple ID wijzigen of opnieuw instellen.

Het wachtwoord van een Apple ID wijzigen

De Boeken-app met verschillende basishandleidingen voor de Mac.

Je basishandleiding vinden

Heb je een nieuwe Mac? Lees de basishandleiding voor jouw model.

De basishandleiding voor je Mac vinden

Een symbool met twee mensen.

Neem contact op met Apple Support

Als je vragen hebt, kun je contact met Apple opnemen voor hulp.

Contact opnemen met Apple voor ondersteuning en service

Om in de macOS-gebruikershandleiding te zoeken, klik je op 'Inhoudsopgave' bovenaan de pagina of typ je een of meer woorden in het zoekveld.

Raadpleeg de website Support voor macOS voor meer ondersteuning.

Niet alle voorzieningen en inhoud zijn overal beschikbaar.