Welkom bij macOS

Je Mac is voorzien van macOS, 's werelds meest geavanceerde desktopbesturingssysteem. macOS bevat functies en programma's die je elke dag gebruikt en zorgt ervoor dat je Mac, iPhone, iPad, iPod touch en Apple Watch optimaal samenwerken.

Een Mac-computer met geopende programma's op het bureaublad.
Het Handoff-symbool van een programma op de Apple Watch aan de linkerkant van het Dock.

Moeiteloos schakelen tussen al je apparaten

Je Mac werkt naadloos samen met je andere apparaten, zodat je kunt werken waar en wanneer je wilt. Met Handoff kun je een rapport aanmaken op je iMac, er verder aan werken op je iPad en het vervolgens afmaken als je weer achter je bureau zit. Om te controleren of je Handoff op je Mac kunt gebruiken, klik je op het Systeemvoorkeuren-symbool in het Dock en klik je vervolgens op 'Algemeen'. Lees meer informatie over Handoff.

Verschillende geopende programmavensters op het bureaublad.

Meer doen met de programma's op je Mac

Op je Mac staan allerlei handige programma's voor alles wat je dagelijks doet, zoals Safari om te internetten, Berichten om te sms'en, Foto's om foto's te delen, en nog veel meer. Om een programma te openen, klik je op het symbool van het programma in het Dock. Om alle programma's op je Mac weer te geven, klik je op het Launchpad-symbool in het Dock. Lees meer informatie over de programma's op de Mac.

Het Spotlight-venster met vluchtgegevens als zoekresultaten.

Zoeken op je Mac en daarbuiten

Weet je niet meer waar je een document hebt bewaard? Wil je weten welke films er draaien? Met Spotlight kun je zoeken naar programma's, foto's en andere bestanden op je Mac en naar informatie op het internet, zoals vluchtgegevens, nieuws, sportuitslagen, het weerbericht, enzovoort. Spotlight kan zelfs omrekeningen en berekeningen uitvoeren. Om te zoeken, klik je op het Spotlight-symbool in de menubalk en begin je te typen. Lees meer informatie over Spotlight.

Het programma Berichten op een Mac en een iPhone waarop hetzelfde gesprek wordt weergegeven.

Je materiaal op elk apparaat weergeven

Als je je gegevens en bestanden in iCloud bewaart, heb je altijd toegang tot de nieuwste versie op elk apparaat. Om iCloud te configureren, klik je op het Systeemvoorkeuren-symbool in het Dock, klik je op 'iCloud' en log je in met je Apple ID. Meer info over iCloud.

Een voorbeeld van een bureaublad met het Dock aan de linkerkant van het scherm en een aangepaste bureaubladafbeelding.

Je Mac aanpassen

Je kunt je Mac een persoonlijk tintje geven. Je kunt je favoriete foto als bureaubladafbeelding gebruiken, het Dock naar de zijkant verplaatsen of de stem van Siri wijzigen. Om te zien op welke manieren je de Mac kunt aanpassen, klik je op het Systeemvoorkeuren-symbool in het Dock. Lees meer informatie over Systeemvoorkeuren.

Raadpleeg Nieuw in macOS voor een korte introductie tot macOS High Sierra. Als je nog niet bekend bent met de Mac, raadpleeg je Basisbeginselen van de Mac om snel aan de slag te gaan.