macOS High Sierra

Boeken lezen

Haal boeken uit de iBooks Store en begin direct met lezen.

Open iBooks

Opties in een geopend boek.

Boeken downloaden die je via andere apparaten hebt gekocht

Als je via andere apparaten boeken in de iBooks Store hebt gekocht, kun je deze boeken ook op je Mac bekijken.

Zie Winkelen in de iBooks Store voor informatie over hoe je meer boeken uit de iBooks Store kunt downloaden.

Een boek openen en doorbladeren

1. Klik dubbel op het boek in je bibliotheek.

Opmerking: Als er rechtsboven bij het boek een iCloud-statussymbool  staat, klik je dubbel op het boek om het uit iCloud te downloaden.

2. Voer een of meer van de volgende stappen uit:

• Naar de volgende of vorige pagina gaan: Verplaats de aanwijzer naar de rechter- of linkerrand van het boek en klik op de pijl die verschijnt.

Je kunt ook naar rechts of links vegen op een trackpad of Magic Mouse, de Touch Bar gebruiken of de pijlen op het toetsenbord gebruiken. Zie Trackpad- en muisbewegingen voor meer informatie over bewegingen.

• Inhoudsopgave weergeven: Verplaats de aanwijzer naar de bovenkant van het boek en klik op de knop voor de inhoudsopgave. Afhankelijk van het type boek zie je de knop  of .

• Niet-opeenvolgende pagina's weergeven die je eerder hebt bekeken: Klik linksonder op de pagina op de koppeling 'Terug naar pagina' (of gebruik de Touch Bar). Dit kan handig zijn bij het bekijken van zoekresultaten of verschillende gedeelten in de inhoudsopgave van het boek.

Als je verschillende pagina's bent teruggegaan vanaf de oorspronkelijke pagina, klik je rechtsonder op de koppeling 'Ga naar pagina' om terug te gaan naar de pagina waar je bent begonnen.

• Een boek laten voorlezen: Als je boek voorzien is van de voorleesfunctie, zie je een luidsprekerknop  in de knoppenbalk boven aan het boek (of in de Touch Bar). Om het boek te laten voorlezen, klik je op de luidsprekerknop en vervolgens op 'Begin met lezen'. (Je kunt ook het volume aanpassen en aangeven hoe de pagina's worden omgeslagen.)

Als het boek geen voorleesfunctie heeft, kun je je Mac de tekst laten uitspreken. Ga naar de gewenste pagina en kies 'Wijzig' > 'Spraak' > 'Start spraakfunctie'. Zie Documenten laten voorlezen door je Mac voor informatie.

Een pagina markeren met een bladwijzer

• Bladwijzer toevoegen aan een pagina: Verplaats de aanwijzer naar de bovenkant van het boek en klik op de bladwijzerknop  (of gebruik de Touch Bar).

Als de huidige pagina een bladwijzer heeft, is de bladwijzerknop rood.

• Bladwijzers weergeven: Klik op de pijl naast de bladwijzerknop.

• Een bladwijzer verwijderen: Klik op de pijl naast de bladwijzerknop, plaats de aanwijzer op de bladwijzer en klik op het kruisje .

Zien welke boeken door andere gezinsleden zijn aangeschaft

Als je 'Delen met gezin' hebt geconfigureerd, kun je boeken downloaden die andere gezinsleden hebben gekocht.

1. Klik op 'iBooks Store' (of kies 'Store' > 'Beginpagina') en klik vervolgens op 'Aankopen' onder 'Direct naar' aan de rechterkant.

2. Klik naast 'Aankopen' op je naam en kies vervolgens een ander gezinslid.

3. Klik op het iCloud-statussymbool  op een boek dat je aan je bibliotheek wilt toevoegen en voer vervolgens je Apple ID en wachtwoord in.

Verborgen boeken worden niet weergegeven en kunnen niet worden gedownload. Zie Aankopen delen met je gezin voor meer informatie.