macOS High Sierra

Aangeschafte programma's installeren en opnieuw installeren

Programma's die je met je Apple ID hebt aangeschaft of die bij je nieuwe Mac zijn geleverd, kun je op verschillende manieren installeren of opnieuw installeren.

Opmerking: Alle aangeschafte programma's staan vermeld in 'Aankopen' in de App Store. Al je aankopen worden aan je Apple ID-account gekoppeld en kunnen niet naar een andere Apple ID-account worden overgezet. Als je aankopen doet vanaf je iPad, iPhone of een andere Mac, moet je altijd met dezelfde Apple ID inloggen om alle gekochte producten te kunnen zien en beschikbare updates te kunnen downloaden.

Open de App Store

Programma's installeren die je op een andere computer hebt aangeschaft

Je kunt de programma's die je met je Apple ID hebt aangeschaft ook op andere Mac-computers installeren en opnieuw installeren.

• Klik op 'Aankopen' en vervolgens op 'Installeer'.

Aangeschafte programma's automatisch op een andere computer downloaden

• Kies 'App Store' > 'Voorkeuren' en selecteer 'Download programma's die zijn aangeschaft op andere Macs automatisch'.

Programma's opnieuw installeren

Als je de installatie van een programma dat je in de App Store hebt aangeschaft ongedaan hebt gemaakt of het programma helemaal hebt verwijderd, kun je het opnieuw installeren.

• Klik op 'Aankopen', ga naar het gewenste programma en klik op 'Installeer'.

Vooraf geïnstalleerde programma's aan je account toevoegen

Als je Mac vooraf geïnstalleerde programma's heeft, zoals GarageBand, iMovie en Foto's, kun je deze aan je account toevoegen.

Voer een van de volgende stappen uit:

• Bijwerken vanuit het onderdeel 'Aankopen': Klik op 'Aankopen', klik op 'Accepteer' en log in met de Apple ID van de account waaraan je de programma's wilt toevoegen.

• Bijwerken vanuit het onderdeel 'Uitgelicht', 'Hitlijsten' of 'Categorieën': Zoek de app in het onderdeel 'Uitgelicht', 'Hitlijsten' of 'Categorieën' en klik vervolgens op 'Accepteer'.

Nadat vooraf geïnstalleerde programma's aan je account zijn toegevoegd, worden ze weergegeven met de rest van je aankopen. Als je de programma's ooit verwijdert, kun je ze aan de hand van de bovenstaande instructies opnieuw installeren.

Abonnementen op programma's beheren

In de App Store kun je de vernieuwingsinstellingen wijzigen voor programma-abonnementen die je in de App Store hebt aangeschaft.

1. Kies 'Store' > 'Toon account', log in en klik vervolgens op 'Beheer' (naast 'Abonnementen').

2. Als een programma is ingesteld op automatisch vernieuwen, doe je het volgende:

• Je vernieuwingsduur wijzigen: Selecteer een instelling in de lijst met vernieuwingsopties.

• Automatische vernieuwing uitschakelen: Klik op 'Annuleer abonnement'.

Je kunt een programma ook van het internet downloaden of vanaf een schijf installeren. Zie Programma's installeren, bijwerken en verwijderen voor instructies.