Een Mac-bureaublad met een aangepaste bureaubladafbeelding, het Dock langs de onderkant van het scherm en diverse documenten langs de rechterrand van het scherm.

Je bureaublad beter benutten

macOS zit boordevol slimme functies waarmee je snel en eenvoudig instellingen kunt aanpassen en kunt bepalen welke informatie je elke dag te zien krijgt. En dat allemaal gewoon vanaf je bureaublad.

Informatie over wat je vanaf het bureaublad kunt doen

Launchpad met appsymbolen in de vorm van een raster op het scherm van een Mac.

Apps voor alles wat je maar wilt doen

Je Mac is uitgerust met ingebouwde apps waar je geweldige dingen mee kunt doen. En je vindt er zelfs nog meer in de Mac App Store.

Informatie over wat je kunt doen met apps op de Mac

Een Mac-bureaublad waarop Herinneringen, Berichten en FaceTime geopend zijn. Berichten staat op de voorgrond met verschillende gesprekken in de navigatiekolom en een groepschat aan de rechterkant.

Verbonden blijven

Van groepschats tot gedeelde herinneringen, je Mac biedt allerlei geweldige manieren om contact te houden met familie en vrienden.

Lees hoe je contact kunt houden

Een Safari-venster met het privacyrapport.

Je gegevens en je Mac beschermen

Het is belangrijk dat je privacy wordt beschermd en dat je gegevens veilig blijven. Je Mac biedt je hulpmiddelen en apps, zoals Zoek mijn en Time Machine, om je persoonlijke gegevens te beschermen en je Mac veilig te houden.

Informatie over hoe je je gegevens veilig houdt

Een Mac, iPad, iPhone en Apple Watch.

Je Mac maakt deel uit van een topteam

Je Mac werkt naadloos samen met al je andere Apple apparaten. Met een enkele keer klikken of tikken kun je via AirPlay video streamen naar een Apple TV, moeiteloos bestanden delen met anderen en nog veel meer.

Je Mac samen met je andere apparaten gebruiken

Een Mac-bureaublad met de Apple TV-app waarin het scherm 'Kijk nu' geopend is en de App Store-app met Apple Arcade.

Nog zoveel meer te ontdekken op je Mac

Op je Mac vind je een wereld aan entertainment, van de nieuwste programma's op Apple TV+ tot spectaculaire nieuwe games in Apple Arcade.

Lees meer over media-apps op je Mac

Om in de macOS-gebruikershandleiding te zoeken, klik je op 'Inhoudsopgave' boven aan de pagina of typ je een of meer woorden in het zoekveld.

Raadpleeg de website Support voor macOS voor meer ondersteuning.

Niet alle voorzieningen en inhoud zijn overal beschikbaar.