Van links naar rechts een MacBook Pro, iMac en MacBook Air met een kleurrijk bureaublad. Helemaal rechts een Mac Studio.

Aan de slag met je Mac

Je kunt je nieuwe Mac meteen configureren en gebruiken. Kies bijvoorbeeld een achtergrond voor je bureaublad, wijzig algemene instellingen en ga nieuwe apps gebruiken.

Informatie over hoe je alles uit je nieuwe Mac haalt

Een Mac-bureaublad met het venster 'Apple ID' in Systeeminstellingen en een geopend Keynote-document.

Van Windows overgestapt op een Mac?

Begin hier als je nog niet bekend bent met een Mac, zodat de overstap zo soepel mogelijk verloopt. Lees onder andere hoe onderdelen op de Mac worden genoemd en waar je je bestanden vindt.

Informatie over hoe je de overstap naar je nieuwe Mac maakt

Hetzelfde iCloud-materiaal op verschillende apparaten.

Je Mac met andere Apple apparaten gebruiken

Je Mac werkt naadloos samen met al je andere Apple apparaten. Je kunt je iPhone onder andere als webcam gebruiken op de Mac of onderdelen van het ene naar het andere apparaat kopiëren.

Informatie over hoe je Mac werkt met andere apparaten

Een Safari-venster met een geopende webapp, met het symbool in het Dock en widgets op de achtergrond op het bureaublad.

Je Mac maakt taken eenvoudiger

Je kunt bijvoorbeeld belangrijke taken bekijken in widgets op het bureaublad en websites openen vanuit het Dock. Met Stage Manager blijven appvensters overzichtelijk gerangschikt, zodat je gemakkelijk tussen taken kunt wisselen zonder dat je afgeleid raakt.

Informatie over hoe de Mac je taken eenvoudiger maakt

Vier symbolen, voor 'Privacy en beveiliging', FileVault, passkeys en privacy bij Apple.

Je werk veilig en privé houden

Het is essentieel dat je werk privé en veilig blijft. Je Mac biedt diverse ingebouwde tools en apps om je belangrijke gegevens te beschermen, van passkeys tot de privémodus en meer.

Informatie over hoe je werk veilig en privé houdt

Het dialoogvenster 'Wijzig wachtwoord'.

Wachtwoord vergeten?

Je kunt het wachtwoord van je Apple ID wijzigen of opnieuw instellen.

Het wachtwoord van een Apple ID wijzigen

Symbool van een boek.

Je basishandleiding vinden

Heb je een nieuwe Mac? Lees de basishandleiding voor jouw model.

De basishandleiding voor je Mac vinden

Een symbool met twee mensen.

Neem contact op met Apple Support

Als je vragen hebt, kun je contact met Apple opnemen voor hulp.

Contact opnemen met Apple voor ondersteuning en service

Om in de macOS-gebruikershandleiding te zoeken, klik je op 'Inhoudsopgave' bovenaan de pagina of typ je een of meer woorden in het zoekveld.

Raadpleeg de website Support voor macOS voor meer ondersteuning.

Niet alle voorzieningen en inhoud zijn overal beschikbaar.