Ställa in och använda Apple Pro Display XDR

Läs om Pro Display XDR samt hur du ställer in och använder den med din Mac.

Pro Display XDR är den första 32-tums Retina 6K-skärmen som har en upplösning på 6016 × 3384 pixlar, upp till 1 600 cd/m2 ljusstyrka, kontrastförhållande på 1 000 000:1 med stort färgomfång (P3) och enormt stor betraktningsvinkel.

Integreringen med macOS gör att du kan kontrollera ljusstyrkan och använda alla de inbyggda referenslägena för att ange färgrymd och andra bildskärmegenskaper. Du kan rotera Pro Display XDR i 90 grader och macOS justerar då automatiskt orienteringen på fönster och bildskärm.

Ställa in din Pro Display XDR

Läs om hur du väljer en plats för din bildskärm, monterar bildskärmen på Pro Stand eller till VESA-monteringsadaptern och ansluter den till din Mac.

Välja en plats till din bildskärm

Pro Display XDR använder en ny True Tone-teknik med dubbla sensorer för omgivningsljus för att övervaka ljuset omkring din bildskärm. Placera Pro Display XDR på en plats där en lampa eller andra ljuskällor inte finns direkt framför eller bakom den, för att få den bästa upplevelsen. Alternativt kan du stänga av True Tone i Systeminställningar > Bildskärmar.

Läs om vad du kan göra om det finns en ljuskälla framför eller bakom bildskärmen och bilden är ljusare än förväntat.

Sätta fast Pro Stand eller VESA-monteringsadaptern

Pro Stand sätts enkelt fast på Pro Display XDR med en magnetisk anslutning som låser fast den. Läs om hur du fäster Pro Display XDR på Pro Stand.

Om du redan har ett VESA-fäste, sätter du fast VESA-monteringsadaptern för att använda Pro Display XDR i din befintliga miljö. När du använder VESA-monteringsadaptern med Pro Display XDR, ställer du in din bildskärm så att bildskärmytan riktas framåt och inte parallellt med golvet. Sätt den aldrig så att skärmytan riktas helt uppåt eller helt nedåt, som till exempel från taket. Läs om hur du fäster VESA-monteringsadaptern.

Ansluta din bildskärm

Anslut den medföljande Thunderbolt 3 Pro-kabeln (2 m) till Thunderbolt 3-porten på bildskärmen och en Thunderbolt 3-port på din Mac. Den ska inte seriekopplas genom en annan Thunderbolt 3-enhet eller hubb.

Pro Display XDR har inga knappar och sätts automatiskt på när du kopplar in ström och ansluter den till din Mac.

Använda referenslägen

Pro Display XDR är kalibrerad av fabriken för professionella arbetsflöden och kommer med många referenslägen som passar olika produktionsmiljöer. Läs om hur du väljer referenslägen och anger dina favoriter.

Systemkrav och kompatibla Mac-modeller

Pro Display XDR kräver en Mac med en Thunderbolt 3-port och macOS Catalina 10.15.2 eller senare.

Kompatibla Mac-modeller

Pro Display XDR stöder en upplösning på 6016 × 3384 med 10 bpc på följande Mac-modeller:

Uppdateringsfrekvenser

Du kan växla mellan dessa uppdateringsfrekvenser på din bildskärm:

• 47,95 Hz
  • 48,00 Hz
  • 50,00 Hz
  • 59,94 Hz
  • 60,00 Hz

Läs om hur du ändrar uppdateringsfrekvensen på din Pro Display XDR.

Rengöra Pro Display XDR

Det medföljer en rengöringsduk till Pro Display XDR för att rengöra den. Läs om hur du rengör Pro Display XDR.

Om bildskärmbilden är ljusare än vad du förväntar dig

Om du placerar Pro Display XDR på en plats där en ljuskälla finns direkt framför eller bakom bildskärmen kan det hända att bildskärmbilden blir ljusare än förväntat. Stäng då av automatisk ljusstyrka och färginställningar:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Bildskärmar. Om du har flera skärmar anslutna väljer du din Pro Display XDR i skärminställningar.
  2. Stäng av True Tone.
  3. Stäng av Justera ljusstyrka automatiskt.
  4. Dra reglaget Ljusstyrka till önskad nivå.

Läs mer

Om din bildskärm inte upptäcks eller den högsta upplösningen eller uppdateringsfrekvensen inte kan användas kan du läsa vad du ska göra om bildskärmen inte visar någon bild eller har låg upplösning.