Identifiera din Mac mini-modell

Använd den här informationen till att ta reda på vilken Mac mini du har och var den hör hemma i historien om Mac mini.

Din Mac ger dig flera verktyg för att identifiera den. Det enklaste är Om den här datorn, som du når genom att välja Om den här datorn från Apple-menyn () i det övre vänstra hörnet av skärmen. Det andra är programmet Systeminformation. Läs om att använda dessa verktyg till att identifiera din Mac.

Om du inte har din Mac eller om den inte startar använder du en av dessa lösningar istället:

• Du hittar serienumret på undersidan av din Mac, i närheten av bestämmelsemärkningarna. Det finns även på ursprungsförpackningen, i närheten av en streckkodsetikett. Du kan sedan ange det serienumret på sidan Kontrollera din rätt till service och support för att hitta din modell.
  • Ursprungsförpackningen kan även ha ett Apple-artikelnummer, till exempel MGEM2xx/A (”xx” är en variabel som skiljer sig beroende på land och region). Du kan matcha Apple-artikelnumret till ett i listan nedan för att hitta din modell.

Lista över Mac mini-modeller

Mac mini-modeller är organiserade efter det år de lanserades, med början från den senaste. Klicka på modellnamnet för detaljerad teknisk information.

Mac mini-modeller från 2012 och senare kan köra den senaste versionen av macOS. För modeller från tidigare än 2010 anges det senaste kompatibla operativsystemet.

2018

Mac mini (2018)
Modellidentifierare: Macmini8,1
Artikelnummer: MRTR2xx/A, MRTT2xx/A
Teknisk information: Mac mini (2018)

2014

Mac mini (sent 2014)
Modellidentifierare: Macmini7,1
Artikelnummer: MGEM2xx/A, MGEN2xx/A, MGEQ2xx/A
Teknisk information: Mac mini (sent 2014)

2012

Mac mini (sent 2012)
Modellidentifierare: Macmini6,1; Macmini6,2
Artikelnummer: MD387xx/A; MD388xx/A, MD389xx/A
Teknisk information: Mac mini (sent 2012)

2011

Mac mini (mitten av 2011)
Modellidentifierare: Macmini5,1; Macmini5,2
Artikelnummer: MC815xx/A; MC816xx/A, MC936xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: macOS High Sierra 10.13.6
Teknisk information: Mac mini (mitten av 2011)

2010

Mac mini (mitten av 2010)
Modellidentifierare: Macmini4,1
Artikelnummer: MC438xx/A, MC270xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: macOS High Sierra 10.13.6
Teknisk information: Mac mini (mitten av 2010)

Mac mini (sent 2009)
Modellidentifierare: Macmini3,1
Artikelnummer: MC238xx/A, MC239xx/A, MC408xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: OS X El Capitan 10.11.6
Teknisk information: Mac mini (sent 2009)

Mac mini (tidigt 2009)
Modellidentifierare: Macmini3,1
Artikelnummer: MB464xx/A, MB463xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: OS X El Capitan 10.11.6
Teknisk information: Mac mini (tidigt 2009)