Hitta modellnamn och serienummer för din Mac

Använd något av följande sätt för att hitta modellnamnet och serienumret till din Mac.

Om den här datorn

Välj Om den här datorn på Apple-menyn  i hörnet av skärmen. Leta sedan reda på serienumret i informationen som visas.

macos-ventura-about-this-mac-serial

Systeminformation

1. Tryck och håll ned alternativtangenten på tangentbordet medan du väljer Apple-menyn  > Systeminformation från menyfältet.

2. Välj Maskinvara i sidofältet.

3. Hitta modellnamn och serienummer till höger.

macos-ventura-system-information-model-serial

Du kan även få Systeminformation att läsa upp ditt serienummer. Från menyraden i Systeminformation väljer du Fil > Läs upp serienumret. Eller tryck på Kommando-4.

Produkt eller förpackning

Leta efter serienumret som finns tryckt på din Mac eller titta på originalförpackningen. Mer information finns på sidan med produkt-ID för MacBook Pro, MacBook Air, MacBook, iMac, Mac mini, Mac Studio eller Mac Pro.

appleid.apple.com

1. Logga in på appleid.apple.com.

2. Klicka på Enheter i sidofältet.

3. Om din Mac visas till höger klickar du på namnet för att visa modellnamn och serienummer.

Terminal

1. Öppna Terminal-programmet, som finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.

2. Ange eller klistra in det här kommandot i Terminal: system_profiler SPHardwareDataType

3. Tryck på returtangenten för att ange det här kommandot. Terminal visar då en hårdvaruöversikt som innehåller modellnamn och serienummer.

Terminal är även tillgängligt från menyn Verktygsprogram när du startar din Mac från macOS Återställning.

Om du fortfarande behöver hjälp kontaktar du en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner.