Identifiera din MacBook-modell

Använd den här informationen för att ta reda på vilken MacBook du har och var den hör hemma i historien om MacBook.

Din Mac ger dig flera verktyg för att identifiera den. Det enklaste är Om den här datorn, som du når genom att välja Om den här datorn från Apple-menyn  i det övre vänstra hörnet av skärmen. Det andra är appen Systeminformation. Läs om att identifiera en Mac med dessa verktyg.

Om du inte har din Mac eller om den inte startar använder du en av dessa lösningar istället:

• Leta upp serienumret på undersidan av din Mac, i närheten av bestämmelsemärkningarna. Det finns även på ursprungsförpackningen, i närheten av en streckkodsetikett. Ange sedan serienumret på sidan Kontrollera rätt till service eller sidan med teknisk information för att hitta din modell.

• Ursprungsförpackningen kan även ha ett Apple-artikelnummer, till exempel MNYF2xx/A (”xx” är en variabel som skiljer sig beroende på land och region). Du kan matcha Apple-artikelnumret mot ett i listan nedan för att hitta din modell.

I den här artikeln anges endast MacBook-modeller. Det finns liknande information för MacBook Pro och MacBook Air.

Lista över MacBook-modeller

Dessa modeller är ordnade efter året som de lanserades, med början från den senaste. Modeller som lanserades 2017 eller senare kan köra den senaste versionen av macOS. För tidigare modeller anges det senaste kompatibla operativsystemet.

2017

MacBook (Retina-skärm, 12 tum 2017)

MacBook (Retina-skärm, 12 tum 2017)

Färger: Rosa guld, rymdgrå, guld, silver

Modellidentifierare: MacBook10,1

Artikelnummer: MNYF2XX/A, MNYG2XX/A, MNYH2XX/A, MNYJ2XX/A, MNYK2XX/A, MNYL2XX/A, MNYM2XX/A, MNYN2XX/A

Teknisk information: MacBook (Retina, 12 tum, 2017)

MacBook (Retina-skärm, 12 tum 2017)

Sedan 2018 finns denna MacBook-modell i rymdgrå, silver och den guldfärg som visas här.

2016

MacBook (Retina-skärm, 12 tum, tidigt 2016)

MacBook (Retina-skärm, 12 tum, tidigt 2016)

Färger: Rosa guld, rymdgrå, guld, silver

Modellidentifierare: MacBook9,1

Senaste kompatibla operativsystem: macOS Monterey

Artikelnummer: MLH72xx/A, MLH82xx/A, MLHA2xx/A, MLHC2xx/A, MLHE2xx/A, MLHF2xx/A, MMGL2xx/A, MMGM2xx/A

Teknisk information: MacBook (Retina, 12 tum, tidigt 2016)

2015

MacBook (Retina-skärm, 12 tum, tidigt 2015)

MacBook (Retina-skärm, 12 tum, tidigt 2015)

Färger: Rymdgrå, guld, silver

Modellidentifierare: MacBook8,1

Artikelnummer: MF855xx/A, MF865xx/A, MJY32xx/A, MJY42xx/A, MK4M2xx/A, MK4N2xx/A

Senaste kompatibla operativsystem: macOS Big Sur

Teknisk information: MacBook (Retina, 12-tums, början av 2015)

2010

MacBook (13 tum, mitten av 2010)

MacBook (13 tum, mitten av 2010)

Modellidentifierare: MacBook7,1

Artikelnummer: MC516xx/A

Senaste kompatibla operativsystem: macOS High Sierra 10.13.6

Teknisk information: MacBook (13 tum, mitten 2010)

2009

MacBook (13 tum, sent 2009)

MacBook (13 tum, sent 2009)

Modellidentifierare: MacBook6,1

Artikelnummer: MC207xx/A

Senaste kompatibla operativsystem: macOS High Sierra 10.13.6

Teknisk information: MacBook (13 tum, sent 2009)

MacBook (13 tum, mitten av 2009)

MacBook (13 tum, mitten av 2009)

Modellidentifierare: MacBook5,2

Artikelnummer: MC240xx/A

Senaste kompatibla operativsystem: OS X El Capitan 10.11.6

Teknisk information: MacBook (13 tum, mitten 2009)

MacBook (13 tum, tidigt 2009)

MacBook (13 tum, tidigt 2009)

Modellidentifierare: MacBook5,2

Artikelnummer: MB881xx/A

Senaste kompatibla operativsystem: OS X El Capitan 10.11.6

Teknisk information: MacBook (13 tum, början av 2009)