Identifiera din MacBook Air

Läs om hur du hittar serienumret och annan information som hjälper dig att identifiera din MacBook Air.

Den här artikeln handlar om MacBook Air. Här finns liknande artiklar för MacBook och MacBook Pro.

Hitta serienummer, modellidentifierare och artikelnummer

Du kan hitta serienumret och andra identifierare för din MacBook Air i macOS, på datorns yta och på dess förpackning.

I fönstret Om den här datorn

På de flesta versioner av macOS hittar du datorns serienummer och modellinformation i fönstret Om den här datorn.

Välj Apple-menyn () > Om den här datorn. I fönstret som visas listas din dators modellnamn, till exempel MacBook Air (13 tum, tidigt 2015), samt serienumret. Du kan även använda serienumret för att kontrollera din rätt till service och support eller hitta teknisk information för din modell.

Du kan också använda datorns modellidentifierare för att få mer information. Klicka på Systemrapport i fönstret Om den här datorn. Titta efter Modellidentifierare under Maskinvaruöversikten i fönstret Systeminformation som visas. Använd sedan identifieraren för att hitta din MacBook Air nedan.

På ytan av din MacBook Air

Stäng av din MacBook Air och vänd på den. Serienumret finns på datorns undersida, nära bestämmelsemärkningarna.

På originalförpackningen till produkten eller kvittot

Om du fortfarande har kvar originalförpackningen för MacBook Air-datorn hittar du serienumret på streckkodsetiketten på förpackningen.

På förpackningen står även Apples artikelnummer. till exempel MJVE2xx/A. Matcha det numret mot ett i listan nedan så hittar du din MacBook Air-modell.
I Apples artikelnummer är ”xx” före snedstrecket variabler som skiljer sig åt mellan land och region.

Serienumret, modellnumret och konfigurationsdetaljer för din MacBook Air kan även stå på kvittot eller fakturan.

MacBook Air-modeller

Klicka på varje modell för att få teknisk information.

MacBook Air (13 tum, 2017)

Modellidentifierare:
MacBookAir7,2

Artikelnummer:
MQD32xx/A
MQD42xx/A
MQD52xx/A

MacBook Air (13 tum, tidigt 2015)

Modellidentifierare:
MacBookAir7,2

Artikelnummer:
MJVE2xx/A
MJVG2xx/A

MacBook Air (11 tum, tidigt 2015)

Modellidentifierare:
MacBookAir7,1

Artikelnummer:
MJVM2xx/A
MJVP2xx/A

MacBook Air (13 tum, tidigt 2014)

Modellidentifierare:
MacBookAir6,2

Artikelnummer:
MD760xx/B
MD761xx/B

MacBook Air (11 tum, tidigt 2014)

Modellidentifierare:
MacBookAir6,1

Artikelnummer:
MD711xx/B
MD712xx/B

MacBook Air (13 tum, mitten av 2013)

Modellidentifierare:
MacBookAir6,2

Artikelnummer:
MD760xx/A
MD761xx/A

MacBook Air (11 tum, mitten av 2013)

Modellidentifierare:
MacBookAir6,1

Artikelnummer:
MD711xx/A
MD712xx/A

MacBook Air (13 tum, mitten av 2012)

Modellidentifierare:
MacBookAir5,2

Artikelnummer:
MD231xx/A
MD232xx/A

MacBook Air (11 tum, mitten av 2012)

Modellidentifierare:
MacBookAir5,1

Artikelnummer:
MD223xx/A
MD224xx/A

MacBook Air (13 tum, mitten av 2011)

Modellidentifierare:
MacBookAir4,2

Artikelnummer:
MC965xx/A
MC966xx/A

MacBook Air (11 tum, mitten av 2011)

Modellidentifierare:
MacBookAir4,1

Artikelnummer:
MC968xx/A
MC969xx/A

MacBook Air (13 tum, sent 2010)

Modellidentifierare:
MacBookAir3,2

Artikelnummer:
MC503xx/A
MC504xx/A

MacBook Air (11 tum, sent 2010)

Modellidentifierare:
MacBookAir3,1

Artikelnummer:
MC505xx/A
MC506xx/A

MacBook Air (mitten av 2009)

Modellidentifierare:
MacBookAir2,1

Artikelnummer:
MC505xx/A
MC233xx/A
MC234xx/A