Ändra uppdateringsfrekvensen på din MacBook Pro eller Apple Pro Display XDR

Du kan växla mellan uppdateringsfrekvenser på din MacBook Pro 16 tum, MacBook Pro 14 tum eller Pro Display XDR.

För professionella arbetsflöden som videoredigering kan du ställa in uppdateringsfrekvensen för din bildskärm så att den motsvarar bildfrekvensen för videon som du redigerar eller tittar på.

Tillgängliga uppdateringsfrekvenser

Du kan växla mellan dessa uppdateringsfrekvenser på din Retina-skärm:

• 60 hertz

• 59,94 hertz

• 50 hertz

• 48 hertz

• 47,95 hertz

På 14- och 16-tums MacBook Pro-modeller med Apple-chip kan du välja ProMotion för en adaptiv uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz.

Ändra uppdateringsfrekvens

Välj en uppdateringsfrekvens som går att dela jämnt med bildfrekvensen för ditt innehåll. Om innehållet som du visar till exempel är 24 bilder per sekund väljer du uppdateringsfrekvensen 48 hertz.

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Bildskärmar.

2. Klicka på popupmenyn Uppdateringsfrekvens och välj en uppdateringsfrekvens.

macos-ventura-system-settings-displays-refresh-rate

När du är klar med att visa eller redigera videoinnehåll kanske du vill ändra tillbaka din uppdateringsfrekvens till standardinställningen på din bildskärm.

I macOS Catalina och macOS Big Sur: Tryck länge på alternativtangenten och välj knappen Skalad för att visa menyn med uppdateringsfrekvenser.