Ta reda på vilket macOS din Mac använder

Använd Om den här datorn för att se vilken version av Mac-operativsystemet som är installerad på din Mac och ta reda på om det är den senaste versionen.

Är din Mac uppdaterad med den senaste operativsystemsversionen för Mac? Använder datorn den version som krävs av någon produkt som du vill använda med din Mac? Vilka versioner är tidigare (äldre) eller senare (nyare, mer aktuella)? Ta reda på det genom att se efter vilken version som är installerad.

Om ditt macOS inte är uppdaterat kan du kanske uppdatera till en senare version.

Vilken macOS-version är installerad?

Välj Om den här datorn på Apple-menyn  i hörnet av skärmen. Där ska du se macOS-namnet, till exempel macOS Mojave, följt av versionsnumret. Om du även behöver känna till byggnumret klickar du på versionsnumret för att se det.

Fönstret Om den här datorn

Vilken macOS-version är den senaste?

Det här är alla Mac-operativsystem, det senaste först. När ett nytt stort macOS släpps får det ett nytt namn, till exempel macOS Big Sur. I takt med att uppdateringar som ändrar macOS-versionsnumret blir tillgängliga uppdateras den här artikeln för att visa den senaste versionen av det macOS-systemet.

Om din Mac använder en tidigare version av ett operativsystem för Mac bör du installera de senaste Apple-programuppdateringarna som kan innehålla viktiga säkerhetsuppdateringar och uppdateringar för alla appar som installeras av macOS, till exempel Safari, Böcker, Meddelanden, Mail, Musik, Kalender och Bilder.

macOS Senaste version
macOS Big Sur 11.0.1
macOS Catalina
macOS Mojave 10.14.6
macOS High Sierra 10.13.6
macOS Sierra 10.12.6
OS X El Capitan 10.11.6
OS X Yosemite 10.10.5
OS X Mavericks 10.9.5
OS X Mountain Lion 10.8.5
OS X Lion 10.7.5
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8
Mac OS X Leopard 10.5.8
Mac OS X Tiger 10.4.11
Mac OS X Panther 10.3.9
Mac OS X Jaguar 10.2.8
Mac OS X Puma 10.1.5
Mac OS X Cheetah 10.0.4