Ta reda på vilket macOS din Mac använder

Använd Om den här datorn för att se versionen av Mac-operativsystemet om den är installerad på din dator och ta reda på om det är den senaste versionen.

Är din Mac uppdaterad med den senaste versionen av Mac-operativsystemet (macOS eller OS X)? Använder den en version som krävs av en viss produkt eller funktion? Vilka versioner är tidigare (äldre) eller senare (nyare) än versionen som är installerad nu? Ta reda på det genom att se efter vilken version som är installerad.

Om ditt macOS inte är uppdaterat kan du kanske uppdatera till en senare version.

Vilken macOS-version är installerad?

Välj Om den här datorn på Apple-menyn  i hörnet av skärmen. Där ser du macOS-namnet, till exempel macOS Mojave, följt av versionsnumret. Om någon produkt eller funktion kräver att du även känner till byggnumret klickar du på versionsnumret för att se det.

Det här exemplet visar macOS Mojave version 10.14 byggnummer 18A391.

Vilken macOS-version är den senaste?

Det här är alla Mac-operativsystem, den senaste först. När ett nytt stort macOS släpps får det ett nytt namn, till exempel macOS Mojave. Och i takt med att uppdateringar som ändrar macOS-versionsnumret blir tillgängliga kommer den här artikeln att uppdateras för att visa den senaste versionen.

Om din Mac använder en tidigare version ska du installera de senaste Apple-programuppdateringarna, som kan innehålla viktiga säkerhetsuppdateringar och uppdateringar för alla program som installeras av macOS, till exempel Safari, iTunes, Böcker, Meddelanden, Mail, Kalender och Bilder.

macOS Senaste version
macOS Mojave 10.14.5
macOS High Sierra 10.13.6
macOS Sierra 10.12.6
OS X El Capitan 10.11.6
OS X Yosemite 10.10.5
OS X Mavericks 10.9.5
OS X Mountain Lion 10.8.5
OS X Lion 10.7.5
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8
Mac OS X Leopard 10.5.8
Mac OS X Tiger 10.4.11
Mac OS X Panther 10.3.9
Mac OS X Jaguar 10.2.8
Mac OS X Puma 10.1.5
Mac OS X Cheetah 10.0.4