Ta reda på vilket macOS din Mac använder

Använd Om den här datorn för att se vilken version av Mac-operativsystemet (macOS) som är installerad på din Mac. Ta sedan reda på om det är den senaste (nyaste) versionen.

Vilken macOS-version är installerad?

Vilka macOS-versioner är de senaste?

Hur uppdaterar man till en senare macOS-version?

Vilken macOS-version är installerad?

Välj Om den här datorn på Apple-menyn  i det övre vänstra hörnet av skärmen. Fönstret som öppnas kan se annorlunda ut än exemplet som visas här, men det innehåller alltid macOS-namnet följt av dess versionsnummer. Om du även behöver känna till byggnumret klickar du på versionsnumret för att se det.

I det här exemplet visas Om den här datorn på en Mac mini med macOS Sonoma 14.0:

Fönstret Om den här datorn

Vilka macOS-versioner är de senaste?

I takt med att uppdateringar som ändrar ett macOS-versionsnummer blir tillgängliga uppdateras den här tabellen för att visa den senaste versionen av det macOS-systemet. Om en senare version är kompatibel med din Mac kan du få den genom att uppdatera macOS på din Mac.

macOS

Senaste version

macOS Sonoma

14.4.1

macOS Ventura

13.6.6

macOS Monterey

12.7.4

macOS Big Sur

11.7.10

macOS Catalina

10.15.7

macOS Mojave

10.14.6

macOS High Sierra

10.13.6

macOS Sierra

10.12.6

OS X El Capitan

10.11.6

OS X Yosemite

10.10.5

OS X Mavericks

10.9.5

OS X Mountain Lion

10.8.5

OS X Lion

10.7.5

Mac OS X Snow Leopard

10.6.8

Mac OS X Leopard

10.5.8

Mac OS X Tiger

10.4.11

Mac OS X Panther

10.3.9

Mac OS X Jaguar

10.2.8

Mac OS X Puma

10.1.5

Mac OS X Cheetah

10.0.4

Hur uppdaterar man till en senare macOS-version?

Läs om hur du uppdaterar eller uppgraderar macOS på din Mac. Om du vill uppgradera till en större ny version av macOS måste din Mac vara kompatibel med macOS-versionen. Läs om kompatibilitet med de senaste macOS-versionerna: