Ta reda på vilket macOS din Mac använder

Använd Om den här datorn för att kontrollera vilken version av operativsystemet som är installerad och om det är den senaste (nyaste, senaste) versionen.

Vilken macOS-version är installerad?

Välj Om den här datorn på Apple-menyn  i hörnet av skärmen. Där ska du se macOS-namnet, till exempel macOS Monterey eller macOS Big Sur, följt av versionsnumret. Om du även behöver känna till byggnumret klickar du på versionsnumret för att se det.

Fönstret Om den här datorn

Vilken macOS-version är den senaste?

I takt med att uppdateringar som ändrar macOS-versionsnumret blir tillgängliga uppdateras den här artikeln för att visa den senaste versionen av det macOS-systemet. Om en senare version är kompatibel med din Mac kan du installera den senaste uppdateringen för Apple-programvaran för att få den.

macOS Senaste version
macOS Ventura 13.0.1
macOS Monterey 12.6.1
macOS Big Sur 11.7.1
macOS Catalina
macOS Mojave 10.14.6
macOS High Sierra 10.13.6
macOS Sierra 10.12.6
OS X El Capitan 10.11.6
OS X Yosemite 10.10.5
OS X Mavericks 10.9.5
OS X Mountain Lion 10.8.5
OS X Lion 10.7.5
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8
Mac OS X Leopard 10.5.8
Mac OS X Tiger 10.4.11
Mac OS X Panther 10.3.9
Mac OS X Jaguar 10.2.8
Mac OS X Puma 10.1.5
Mac OS X Cheetah 10.0.4