Om din externa bildskärm inte upptäcks eller är otydlig när den är ansluten till din Mac

Prova dessa steg om en extern bildskärm ansluten till Mac-datorn visar en tom bild eller inte ser ut som förväntat.

Innan du börjar

Se till att din Mac kör den senaste versionen av macOS.

Om din skärm är tom eller inte upptäcks

Prova dessa steg om du inte ser en bild på bildskärmen.

Kontrollera din kabel eller adapter

Koppla bort kabeln till din externa bildskärm från din Mac och anslut den sedan igen. Om kabeln från din externa bildskärm inte ansluter till portarna på din Mac kan du använda en usb-C- eller Thunderbolt-adapter. Om du använder en usb-C- eller Thunderbolt-adapter för att ansluta din skärm måste adaptern vara kompatibel med alternativt läge för DisplayPort eller Thunderbolt/usb 4.

Kontrollera hur många skärmar du kan ansluta

Om du ansluter flera skärmar till din Mac använder du sidan Teknisk info för att ta reda på hur många externa skärmar din Mac stöder.

1. Välj Apple-menyn  > Om den här datorn, dubbelklicka på ditt serienummer och tryck sedan på Kommando-C för att kopiera det.
  2. Gå till Teknisk information, klicka i sökfältet för teknisk information, tryck på Kommando-V för att ange datorns serienummer och klicka sedan på Sök.
  3. Klicka på sidan med information om din Mac. Antalet bildskärmar som din Mac stöder visas under Grafik och video.

Om din skärm är otydlig

Om bilder eller text på din skärm verkar otydliga eller pixlade kontrollerar du skärmens upplösning och ljusstyrka.

Justera upplösningen

1. Välj Systeminställningar i Apple-menyn och klicka på Bildskärmar.
    Bildskärmar i macOS som visar Systeminställningar Externa skärminställningar
  2. I Bildskärmsinställningar väljer du den externa skärmen i sidofältet och trycker och håller ned alternativtangenten medan du klickar på Skalad för att se ytterligare upplösningar.
    Utökad skärm med ytterligare fönster med skalade upplösningar
  3. Välj en upplösning och klicka sedan på Klar.

Om den förväntade upplösningen inte visas för din bildskärm läser du specifikationssidan för att se vilka upplösningar för bildskärm din Mac stöder.

Justera ljusstyrkan

För att justera ljusstyrkan på din Apple-skärm trycker du på knappen för öka ljusstyrka eller knappen för minska ljusstyrka på tangentbordet.

Magic Keyboard F1/bilddiagram på tangenten för ljusstyrka Magic Keyboard F2/bilddiagram på tangenten för ljusstyrka

Du kan även justera för ljusstyrka för varje ansluten bildskärm i Systeminställningar > Bildskärmar.

Bildskärmar som inte är tillverkade av Apple har ibland funktioner för att justera ljusstyrka och färg inbyggt på bildskärmen. Kontrollera dokumentationen för bildskärmen och se om den har inbyggda reglage.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.