Om din Mac ber dig att tillåta ett tillbehör att ansluta

Du måste tillåta nya usb- eller Thunderbolt-tillbehör och Sd-kort att ansluta innan du kan använda dem med din bärbara Mac-dator med Apple-chip.

När du använder ett nytt eller okänt USB-tillbehör, Thunderbolt-tillbehör eller SD-kort med din bärbara Mac-dator med Apple-chip och macOS Ventura eller senare du får du en varning som ber dig att tillåta tillbehöret att ansluta. Om din Mac är låst måste du låsa upp den innan du kan tillåta ett tillbehör att ansluta.

Om du väljer Tillåt inte kommer din Mac inte att känna igen tillbehöret eller ge det åtkomst till data på din Mac. Men tillbehöret kan fortfarande laddas eller ladda din Mac. Nästa gång du använder tillbehöret blir du ombedd att tillåta det att ansluta igen. Om du inte får en varning när du ansluter ett tillbehör ska du se till att du kör den senaste versionen av macOS eller kontrollerar dina inställningar.

Om din Mac har varit låst i tre eller fler dagar kan du behöva låsa upp den för att använda ett tidigare tillåtet tillbehör igen.

Ändra inställningen för att tillåta tillbehör att ansluta

Som standard ombeds du tillåta att ett nytt eller okänt tillbehör kan anslutas till din bärbara Mac-dator med Apple-chip. Så här ändrar du den här inställningen:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Integritet och säkerhet.

3. Rulla nedåt och klicka på popup-menyn bredvid Tillåt anslutning av tillbehör och välj sedan ditt alternativ. Läs mer om alternativen.

Ändra inställningen Tillåt anslutning av tillbehör på din bärbara Mac-dator

På övervakade bärbara Mac-datorer med Apple-chip kan administratörer styra den här inställningen.

Hantera den här inställningen med Apple Configurator

Om du använder din bärbara Mac-dator med locket stängt

Först måste du tillåta en extern skärm, en mus och ett tangentbord att ansluta till din bärbara Mac-dator. Sedan kan du använda din Mac med locket stängt (eller med en dockningsstation där du placerar din Mac med locket stängt) och låta andra tillbehör ansluta utan att öppna locket.