Använda True Tone på Mac

Med True Tone-tekniken ser bilderna på din Retina-bildskärm och Touch Bar mer naturliga ut.

True Tone-tekniken på Mac-datorer, Studio Display och Apple Pro Display XDR använder avancerade flerkanalssensorer för att justera färg och intensitet för bildskärmen och Touch Bar så att de matchar det omgivande ljuset, och bilder framstår som mer naturliga.

macOS Ventura eller senare

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Bildskärmar i sidofältet.

2. Välj din skärm högst upp i fönstret.

3. Aktivera True Tone i inställningarna som visas för den valda skärmen. Den här inställningen visas endast för skärmar som stöder True Tone.

Tidigare versioner av macOS

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Bildskärmar.

2. Klicka på Bildskärmsinställningar om du har flera bildskärmar anslutna.

3. Aktivera eller inaktivera funktionen med kryssrutan för True Tone. Den här inställningen visas endast för skärmar som stöder True Tone.

True Tone på externa bildskärmar

Apple Studio Display och Apple Pro Display XDR använder inbyggda sensorer för omgivningsljus för att stödja True Tone när skärmen är ansluten till en kompatibel Mac-dator.

True Tone kan också justera externa skärmar som inte är större än 32 tum, exklusive tv-apparater och projektorer, när de är anslutna till en bärbar Mac-dator med locket stängt, eller till en iMac lanserad 2020 eller senare.

Läs mer

• Vissa inställningar för bildskärmshjälpmedel, inklusive inställningar för att invertera färgläget, tillämpa ett gråskalefilter eller öka kontrasten, kan stänga av True Tone.

• Du kan använda True Tone och Night Shift samtidigt.