Använda True Tone på din Mac

Med True Tone-tekniken ser bilderna på din Retina-bildskärm och Touch Bar mer naturliga ut.

True Tone-tekniken på Mac-datorer och Apple Pro Display XDR använder avancerade flerkanalssensorer för att justera färg och intensitet för bildskärmen och Touch Bar så att de matchar det omgivande ljuset, och bilder framstår som mer naturliga.

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Bildskärmar.
  2. Klicka på fliken Bildskärm.
  3. Aktivera eller inaktivera funktionen med kryssrutan för True Tone. Den visas bara på skärmar som har stöd för True Tone.
    Fönster med systeminställningar för macOS Big Sur med True Tone aktiverat

True Tone på externa bildskärmar

True Tone kan även justera dessa externa bildskärmar när de är anslutna till din iMac (Retina 5K, 27 tum, 2020) eller din bärbara Mac med locket öppet:

True Tone fungerar även på Apple Pro Display XDR med dess inbyggda sensorer för omgivningsljud när den är ansluten till en kompatibel Mac-dator.

Läs mer

• Vissa inställningar för bildskärmshjälpmedel kan inaktivera True Tone, som Invertera färger, Gråskala och Öka kontrast.
  • Du kan använda True Tone och Night Shift samtidigt.