Använda True Tone på din Mac

True Tone-tekniken gör att bilderna på din Retina-bildskärm och Touch Bar ser mer naturliga ut.

True Tone-tekniken i Mac-datorer och Apple Pro Display XDR använder avancerade flerkanalssensorer för att justera färg och intensitet för bildskärmen och Touch Bar så att de matchar det omgivande ljuset, och bilder framstår som mer naturliga.

Du kan stänga av och slå på True Tone i panelen Bildskärmar i Systeminställningar:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Bildskärmar.
  2. Klicka på fliken Bildskärm.
  3. Slå på eller stäng av funktionen med kryssrutan för True Tone.*

True Tone på externa bildskärmar

True Tone kan även justera dessa externa bildskärmar när de är anslutna till din bärbara Mac med locket öppet:

True Tone fungerar också på Apple Pro Display XDR med hjälp av de inbyggda sensorerna för omgivningsljus. Du kan använda True Tone på Pro Display XDR med alla kompatibla Mac-datorer.

Läs mer

Vissa inställningar för bildskärmshjälpmedel kan stänga av True Tone, som Invertera färger, Gråskala och Öka kontrast.

Du kan använda True Tone tillsammans med Night Shift. Läs hur du använder Night Shift på din Mac.

* Om du inte ser True Tone under Bildskärmar i Systeminställningar så saknar din Mac stöd för True Tone.