Använda Blackmagic eGPU med din Mac

Blackmagic eGPU och Blackmagic eGPU Pro är externa grafikprocessorer som ger din Mac extra grafisk kraft för arbetsflöden med proffsprogram, spel, VR-skapande med mera.

Blackmagic Designs Blackmagic eGPU och Blackmagic eGPU Pro har skapats i nära samarbete med Apple och ger snabbare arbetsflöden med proffsprogram, jämnare gameplay och möjlighet att skapa verklighetstroget VR-innehåll på din Mac.

Teknisk information

Blackmagic eGPU har en Radeon Pro 580 grafikprocessor med 8 GB DDR5-minne som ger din anslutna Mac grafikprestanda som liknar en 27-tums iMac med höga prestanda.

Blackmagic eGPU Pro har en Radeon RX Vega 56 grafikprocessor med 8 GB HBM2-minne. Det ger din anslutna Mac grafikprestanda som liknar en iMac Pro.

Utöver att öka grafikprestanda ger Blackmagic eGPU:er även 85 W laddningseffekt till MacBook Air och MacBook Pro.

Blackmagic eGPU har dessa portar för anslutning av bildskärmar och VR-tillbehör:

• Två Thunderbolt 3 (USB-C)
  • Fyra USB 3.0
  • En HDMI 2.0

Blackmagic eGPU Pro har dessa portar:

• Två Thunderbolt 3 (USB-C)
  • Fyra USB 3.0
  • En HDMI 2.0
  • En DisplayPort 1.4

Systemkrav

Blackmagic eGPU är kompatibel med alla Thunderbolt 3-utrustade Mac-datorer som kör macOS High Sierra 10.13.5 eller senare. För Blackmagic eGPU Pro krävs en Thunderbolt 3-utrustad Mac-dator och macOS Mojave 10.14.1 eller senare. Läs om hur du uppdaterar mjukvara på din Mac.

Om du har en Mac mini (2018) med FileVault aktiverat ska du se till att ansluta din primära bildskärm direkt till din Mac mini under installationen. När du har loggat in och macOS-skrivbordet visas kan du koppla från bildskärmen från Mac mini och ansluta den till Blackmagic eGPU.

Ansluta och använda Blackmagic eGPU

När du ansluter Blackmagic eGPU eller Blackmagic eGPU Pro till din Mac med en Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel visas eGPU-menyfältet , som anger att eGPU är redo för användning.

Blackmagic eGPU accelererar automatiskt Metal-baserade program på externa bildskärmar och enheter som är anslutna till eGPU:n. Du kan även använda Aktivitetskontroll till att kontrollera att din eGPU används:

1. Öppna Aktivitetskontroll, som finns i mappen Verktygsprogram i Program.
  2. Välj Fönster > Grafikprocessorhistorik. Då visas ett diagram som visar aktiviteten för datorns interna GPU och Blackmagic eGPU.

Du kopplar säkert från Blackmagic eGPU från din Mac med menyradsobjektet  innan du kopplar bort kabeln.

Använd alternativet Föredra extern grafikprocessor

I macOS Mojave 10.14 kan du slå på Föredra extern grafikprocessor i panelen Visa info i Finder för ett specifikt program. Det här alternativet låter Blackmagic eGPU och Blackmagic eGPU Pro snabba upp program på en skärm som är ansluten till Mac-datorn – även bildskärmar inbyggda i Mac-datorn:

1. Avsluta programmet om det är öppet.
  2. Välj programmet i Finder. De flesta program finns i mappen Program. Om du öppnar programmet via en genväg eller en startare kan du behöva kontrollklicka på programsymbolen och välja Visa original från popupmenyn. Välj sedan originalprogrammet.
  3. Tryck på Kommando-I för att visa programmets informationsfönster.
  4. Markera kryssrutan intill Föredra extern grafikprocessor.
  5. Öppna programmet för att använda det med eGPU:n.

Läs mer om att använda eGPU:er med din Mac.

Läs mer

macOS har för närvarande inte stöd för eGPU:er i Windows med Boot Camp eller när din Mac befinner sig i Återställning för macOS, vid FileVault-inloggning eller när du installerar systemuppdateringar.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.