Identifiera din iMac

Läs om hur du hittar serienumret och annan information som hjälper dig att identifiera din iMac.

Hitta serienummer, modellidentifierare och artikelnummer

Du kan hitta serienumret och andra identifierare för din iMac i macOS, på datorns yta och på dess förpackning.

I fönstret Om den här datorn

På de flesta versioner av macOS hittar du datorns serienummer och modellinformation i fönstret Om den här datorn.

Välj Apple-menyn () > Om den här datorn. I fönstret som visas listas din dators modellnamn, till exempel iMac (Retina 4K, 21,5 tum, sent 2015), samt serienumret. Du kan även använda serienumret för att kontrollera vilka service- och supportalternativ som finns eller hitta teknisk information för din modell.

Du kan också använda datorns modellidentifierare för att få mer information. Klicka på Systemrapport i fönstret Om den här datorn. Titta efter Modellidentifierare under Maskinvaruöversikt i fönstret Systeminformation som visas. Använd sedan identifieraren för att hitta din iMac nedan.

På ytan på din iMac

iMac-datorns serienummer finns tryckt på datorns yta. Stäng av din iMac och koppla från alla anslutna kablar så att du kan flytta den säkert när du ska leta reda på det. Lägg sedan försiktigt ned datorn med skärmen nedåt på en mjuk, ren handduk eller duk.

Serienumret finns på undersidan av basen (eller foten) på iMac, tillsammans med en streckkod och bestämmelsemärkningarna.

På originalförpackningen till produkten eller kvittot

Om du har sparat förpackningen till din iMac hittar du serienumret på en streckkodsetikett på förpackningen.

På förpackningen finns även Apples artikelnummer, till exempel MK452xx/A. Matcha det numret mot listan nedan så hittar du din iMac-modell.
I Apples artikelnummer är ”xx” före snedstrecket variabler som skiljer sig åt mellan land och region.

Serienummer, modellnummer och konfigurationsinformation för din iMac kan även stå på kvittot eller fakturan.

iMac-modeller

Klicka på varje modell för att få teknisk information.

iMac
iMac (21,5 tum, sent 2015)

Modellidentifierare:
iMac16,1

Artikelnummer:
MK142xx/A
MK442xx/A

iMac
iMac (Retina 4K, 21,5 tum, sent 2015)

Modellidentifierare:
iMac16,2

Artikelnummer:
MK452xx/A

iMac
iMac (Retina 5K, 27 tum, mitten av 2015)

Modellidentifierare:
iMac15,1

Artikelnummer:
MF885xx/A

iMac
iMac (Retina 5K, 27 tum, sent 2015)

Modellidentifierare:
iMac17,1

Artikelnummer:
MK462xx/A
MK472xx/A
MK482xx/A

iMac
iMac (21,5 tum, mitten av 2014)

Modellidentifierare:
iMac14,4

Artikelnummer:
MF883xx/A
MG022xx/A

iMac
iMac (Retina-skärm 5K, 27 tum, sent 2014)

Modellidentifierare:
iMac15,1

Artikelnummer:
MF886xx/A

iMac
iMac (21,5 tum, sent 2013)

Modellidentifierare:
iMac14,1

Artikelnummer:
ME086xx/A
ME087xx/A

iMac
iMac (27 tum, sent 2013)

Modellidentifierare:
iMac14,2

Artikelnummer:
ME086xx/A
ME088xx/A

iMac
iMac (21,5 tum, sent 2012)

Modellidentifierare:
iMac 13,1

Artikelnummer:
MD093xx/A
MD094xx/A

iMac
iMac (27 tum, sent 2012)

Modellidentifierare:
iMac13,2

Artikelnummer:
MD095xx/A
MD096xx/A

iMac
iMac (21,5 tum, mitten av 2011)

Modellidentifierare:
iMac12,1

Artikelnummer:
MC309xx/A
MC812xx/A

iMac
iMac (27 tum, mitten av 2011)

Modellidentifierare:
iMac12,2

Artikelnummer:
MC813xx/A
MC814xx/A

iMac
iMac (21,5 tum, mitten av 2010)

Modellidentifierare:
iMac11,2

Artikelnummer:
MC508xx/A
MC509xx/A

iMac
iMac (27 tum, mitten av 2010)

Modellidentifierare:
iMac11,3

Artikelnummer:
MC510xx/A
MC511xx/A

iMac
iMac (20 tum, tidigt 2009)

Modellidentifierare:
iMac9,1

Artikelnummer:
MB417xx/A
MC019xx/A

iMac
iMac (24 tum, tidigt 2009)

Modellidentifierare:
iMac9,1

Artikelnummer:
MB418xx/A
MB419xx/A

iMac
iMac (21,5 tum, sent 2009)

Modellidentifierare:
iMac10,1

Artikelnummer:
MB950xx/A
MC413xx/A

iMac
iMac (27 tum, sent 2009)

Modellidentifierare:
iMac10,1

Artikelnummer:
MB952xx/A
MB953xx/A