iMac (Retina 5K, 27 tum, mitten av 2015) - Teknisk information

Skärm

• 27-tums (diagonalt) Retina 5K-skärm med IPS-teknik,

• 5120 x 2880 pixlars upplösning med stöd för miljontals färger

Processor

• 3,3 GHz fyrkärnig Intel Core i5-processor (Turbo Boost upp till 3,7 GHz)

Minne

• 8 GB (två 4 GB) 1600 MHz DDR3-minne, fyra SO-DIMM-kortplatser som är åtkomliga för användaren

• Kan konfigureras med 16 GB eller 32 GB.

Lagring1

• 1 TB hårddisk (7200 varv/min)

• Kan konfigureras med 3 TB hårddisk, 1 TB eller 3 TB Fusion Drive, eller 256 GB, 512 GB eller 1 TB flashlagring (SSD).

Grafik

• Grafikprocessorn AMD Radeon R9 M290 med 2 GB GDDR5-minne

Videostöd och kamera

• FaceTime HD-kamera

• Samtidigt stöd för full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 3840 x 2160 pixlar på en extern bildskärm.

• Stöd för utökat skrivbord och skärmdubblering

Ljud

• Stereohögtalare

• Dubbla mikrofoner

• Uttag för hörlurar

• Uttag för hörlurar/optiskt digitalt ljud (ministereokontakt)

• Stöd för Apple iPhone-hörlurar med mikrofon

Anslutningar och utbyggnad

No alt supplied for Image
  • Uttag för hörlurar

• SDXC-kortplats

• Fyra USB 3-portar (kompatibla med USB 2)

• Två Thunderbolt 2-portar

• Mini DisplayPort-utgång

• Stöd för DVI, VGA och dubbellänkad DVI (adaptrar säljs separat)

• 10/100/1000BASE‑T Gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Fäste för stöldskydd

Inmatning

• Apple Wireless Keyboard

• Tangentbord i full storlek, med 78 (USA) eller 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktions- och 4 piltangenter (upp-och-nervänt T)

• Magic Mouse

• Slät Multi-Touch-yta med stöd för enkla gester (skrollning och svepning). Klicka och dubbelklicka var som helst. Design som passar både vänster- och högerhänta.

• Magic Trackpad

• Multi-Touch-styrplattan av glas låter dig styra pekaren med precision och stöder mjuk skrollning, nyp ihop och dra isär, svep, dra snabbt med tre eller fyra fingrar, tryck, tryck snabbt två gånger, rotera, zooma skärmen, skrolla, klicka och dra, klicka och dra med draglås, sekundärklick A och B.

Trådlöst

• Wi-Fi

• 802.11ac trådlös Wi‑Fi-anslutning, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.0

Mått och vikt

• Höjd: 51,6 cm

• Bredd: 65,0 cm

• Stativets djup: 20,3 cm

• Vikt: 9,54 kg2

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 3 000 m

Begränsad garanti och service

I Sverige har kunden, enligt konsumentköplagen, rätt till kostnadsfri reparation, byte, prisavdrag eller återbetalning från säljaren om varan inte stämmer överens med säljavtalet inom tre år från leverans. Konsumenten kan även rikta sina anspråk mot tillverkaren om försäljaren saknar medel, har lagt ned verksamheten eller inte kan hittas. Mer information finns här.

Din iMac levereras dessutom med 90 dagars kostnadsfri telefonsupport och ett års begränsad garanti från Apple. Mer information om hur Apple tar hand om din iMac finns här.

Med AppleCare Protection Plan får du teknisk support per telefon och fler servicealternativ för hårdvaran från Apple i upp till tre år. Mer information finns här.

Detta ingår

No alt supplied for Image
  • iMac med Retina 5K-skärm

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

• Strömsladd

Operativsystem

OS X Yosemite

OS X Yosemite drar full nytta av tekniken i din Mac och är intuitivt och enkelt att använda. Det är elegant och stilrent, innehåller förbättringar av de appar du använder mest och gör att din Mac fungerar perfekt ihop med dina iOS-enheter. Läs mer

OS X Yosemite innehåller

• AirDrop

• AirPlay

• Diktering

• Gatekeeper

• Notiscenter

• Facebook-integrering

• Twitter-integrering

• Stöd för flera skärmar

• Flikar och taggar i Finder

• iCloud

• iCloud-nyckelring

• iCloud Drive

• Familjedelning

• Dashboard

• Mission Control

• Spotlight-sökning

• Safari-strömsparare

• App Nap

• Power Nap

• Komprimerat minne

• Inbyggd delning

Inbyggda appar3

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Kartor

• iBooks

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meddelanden

• Kalender

• Kontakter

• Time Machine

• Photo Booth

• Mac App Store

• iTunes

• Game Center

• Förhandsvisning

• Anteckningar

• Påminnelser

Beställnings-byggen

Konfigurera din iMac med extra tillval, bara på Apple Online Store.

Letar du efter en iMac med Retina 5K-skärm som du kan montera på väggen eller på en ledad arm? Välj en iMac med Retina 5K-skärm och inbyggd VESA-monteringsadapter.

27-tums iMac med Retina 5K-skärm

• Magic Trackpad

• 16 GB minnesuppgradering (två 8 GB)

• 32 GB minnesuppgradering (fyra 8 GB)

• 3 TB Fusion Drive

• 256 GB, 512 GB eller 1 TB flashlagring (SSD)

• 4,0 GHz fyrkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 4,4 GHz)

• Grafikprocessorn AMD Radeon R9 M295X med 4 GB GDDR5-minne

iMac och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer

För att minska effekterna på miljön har iMac utformats enligt följande principer:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri4

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Höljen av återvinningsbart aluminium och glas

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 6.1

• EPEAT Gold-klassad5

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering. Läs mer om hur du återvinner din Mac.

Tillbehör och mjukvara

Mac-mjukvara

• Logic Pro X

• Final Cut Pro X

Adaptrar

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter

AirPort och trådlöst

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Andra tillbehör

• Magic Trackpad

• Apple USB SuperDrive

• Apples batteriladdare

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. Pages, Numbers och Keynote kan hämtas utan kostnad på Mac App Store för berättigade Mac-datorer som har köpts på eller efter den 1 oktober 2013. OS X Yosemite krävs. Ett Apple-ID krävs för nerladdning av appar.

4. PVC-fri strömsladd finns i alla länder utom Indien och Sydkorea.

5. iMac har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.