iMac (21,5 tum, 2017) - Teknisk information

Skärm

• 21,5-tums (diagonalt) LED-bakbelyst skärm

• med 1920 × 1080 pixlars upplösning och stöd för miljontals färger

Processor

• 2,3 GHz

• 2,3 GHz dubbelkärnig Intel Core i5, Turbo Boost upp till 3,6 GHz

Minne

• 2,3 GHz

• 8 GB 2133 MHz ddr4-minne

• Kan konfigureras med 16 GB

Lagring1

• 1 TB hårddisk (5 400 varv/min)

• Kan konfigureras med 1 TB Fusion Drive eller 256 GB ssd

Grafik

• Intel Iris Plus Graphics 640

Videostöd och kamera

• FaceTime HD-kamera

• Samtidigt som den visar full upplösning på den inbyggda skärmen med miljontals färger stöder den även följande:

• En extern bildskärm med 5120 × 2880 (5K) pixlars upplösning vid 60 Hz och stöd för en miljard färger, eller:

• Två externa bildskärmar med 3840 × 2160 (4K uhd) pixlars upplösning vid 60 Hz och stöd för en miljard färger, eller:

• Två externa bildskärmar med 4096 × 2304 (4K) pixlars upplösning vid 60 Hz och stöd för miljontals färger.

• Digital videoutgång via Thunderbolt 3

• Inbyggd DisplayPort-utgång via usb‑c

• Stöd för Thunderbolt 2-, hdmi-, dvi- och vga-utgång med adaptrar (säljs separat)

Ljud

• Stereo­högtalare

• Mikrofon

• 3,5 mm hörlursuttag

• Stöd för Apple iPhone-hörlurar med mikrofon

Anslutningar och utbyggnad

• 3,5 mm hörlursuttag

• Sdxc-kortplats

• Fyra usb-a-portar

• Två Thunderbolt 3-portar (usb‑c) med stöd för:

• DisplayPort

• Thunderbolt (upp till 40 Gbit/s)

• Usb 3.1 Gen 2 (upp till 10 Gbit/s)

• Stöd för Thunderbolt 2, hdmi, dvi och vga med adaptrar (säljs separat)

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ‑45-kontakt)

• Fäste för stöldskydd

Inmatning

• Magic Keyboard

• Magic Mouse

• Kan konfigureras med Magic Keyboard med numerisk del

• Kan konfigureras med Magic Trackpad

Trådlöst

• Wifi

• Trådlös wifi-anslutning (802.11ac)

• Kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.2

Mått och vikt

• Höjd: 45,0 cm

• Bredd: 52,8 cm

• Fotens djup: 17,5 cm

• Vikt: 5,44 kg2

Strömför­sörj­ning och driftskrav

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Temperatur vid användning: 10° till 35° C

• Relativ luftfuktighet: 5–90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 5 000 meter

Detta ingår

• iMac

• Magic Keyboard

• Magic Mouse

• Strömsladd

• Lightning till usb-kabel

• Rengöringsduk

Operativ­system

macOS

macOS är världens mest avancerade operativsystem för datorer. macOS Big Sur gör macOS ännu snyggare och mer kraftfullt med en djärv ny design och omfattande uppdateringar av appar.

Läs mer om det senaste operativsystemet

Hjälpmedel

Hjälpmedelsfunktioner hjälper personer med särskilda behov att få ut det mesta av sin nya iMac. Med inbyggda hjälpmedel för syn, hörsel, rörlighet och lärande kan du skapa och göra fantastiska saker.

Bland funktionerna finns:

• Röststyrning

• VoiceOver

• Zoom

• Ökad kontrast

• Minska rörelse

• Siri och diktering

• Reglagestyrning

• Dold textning

• Text till tal

Inbyggda appar3

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meddelan­den

• Kartor

• Aktier

• Hem

• Röstmemon

• Anteck­ningar

• Kalender

• Kontakter

• På­minnelser

• Photo Booth

• Förhand­svisning

• Böcker

• App Store

• Time Machine

• TV

• Musik

• Poddar

• Hitta

• QuickTime Player

Beställnings­byggen

Konfigurera din iMac med följande tillval.

Letar du efter en iMac att montera på väggen eller på en ledad arm? Välj en iMac med inbyggd VESA monteringsadapter

• Magic Trackpad

• Magic Keyboard med numerisk del

• 16 GB minnes­uppgradering

• 1 TB Fusion Drive

• 256 GB ssd

iMac och miljön

Vi tar ansvar för våra produkters miljöpåverkan genom hela deras livscykel. Läs mer om iMac och miljön

För att minska effekterna på miljön har iMac 21,5 tum utformats enligt följande principer:4

Smartare kemi5

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc och beryllium

Ansvarsfullt tillverkade förpackningar

• 100 procent av de nya träfibrerna kommer från ansvarsfullt skogsbruk

Läs mer

Läs miljörapporten för iMac 21,5 tum om du vill veta mer om hur produkten påverkar miljön.

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka

L W A,m (B)

Ljudtryck

Användarens plats

L p A,m (dB)

Overksam

2,0 (K V = 0,3)

11

Hårddisksökning

1,9 (K V = 0,3)

11

Trådlös surfning

2,0 (K V = 0,3)

12

1. L W A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,1 B.

2. L p A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 1 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.

5. Mängden, L W A,c (kallades tidigare för L W Ad) kan beräknas från summan av L W A,m och K v.

6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.

7. Testad konfiguration: 2,3 GHz dubbelkärnig Intel Core i5, 8 GB RAM, 1 TB Fusion Drive, Intel Iris Plus Graphics 640.

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns i Mac App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple-ID och en enhet som är kompatibel med den OS-version som krävs för varje app.

4. Uppgifterna stämmer vid produktlanseringen.

5. Apples specifikation om reglerade ämnen innehåller definitioner av begränsningar som gäller för skadliga ämnen samt definitioner av vad Apple anser att ”fritt från” innebär. Alla Apples produkter är pvc- och ftalatfria, med undantag för AC-strömsladdar i Indien, Thailand (AC-strömsladdar med två stift) och Sydkorea där vi väntar på att myndigheterna ska godkänna våra ersättningar för pvc och ftalater.