iMac (Retina 4K, 21,5 tum, sent 2015) - Teknisk information

Skärm

• 21,5-tums (diagonalt) Retina 4K-skärm med IPS-teknik och

• 4096 x 2304 pixlars upplösning med stöd för miljontals färger

Processor

• 3,1 GHz fyrkärnig Intel Core i5 (Turbo Boost upp till 3,6 GHz)

• Kan konfigureras med 3,3 GHz fyrkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,8 GHz)

Minne

• 8 GB inbyggt 1 867 MHz LPDDR3-minne

• Kan konfigureras med 16 GB

Lagring1

• 1 TB hårddisk (5 400 varv/min)

• Kan konfigureras med upp till 2 TB Fusion Drive eller 512 GB flashlagring (SSD)

Grafik

• Intel Iris Pro Graphics 6200

Videostöd och kamera

• FaceTime HD-kamera

• Samtidigt stöd för full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 4096 x 2304 pixlar på en extern skärm

• Stöd för utökat skrivbord och skärmdubblering

Ljud

• Stereohögtalare

• Dubbla mikrofoner

• 3,5 mm minitele för hörlurar

• Uttag för hörlurar/optiskt digitalt ljud (minitele)

• Stöd för Apple iPhone-hörlurar med mikrofon

Anslutningar och utbyggnad

No alt supplied for Image
  • 3,5 mm minitele för hörlurar

• SDXC-kortplats

• Fyra USB 3-portar (kompatibla med USB 2)

• Två Thunderbolt 2-portar

• Mini DisplayPort-utgång

• Stöd för HDMI, DVI, VGA och dubbellänkad DVI (adaptrar säljs separat)

• 10/100/1000BASE‑T Gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Fäste för stöldskydd

Inmatning

• Magic Keyboard

• Nya Magic Keyboard levereras som standard med iMac. Tangentbordet är trådlöst och laddningsbart (så du slipper byta batterier), med en superkompakt design som tar vara på hela ytan, från kant till kant. Det har en förbättrad saxmekanism som ger effektivare tangentrörelser och en slimmad utformning för ökad kontroll och komfort. Och det fungerar direkt med din iMac så fort du har packat upp det.

• Magic Mouse 2

• Magic Mouse 2 har en ny design, som gör att den glider jämnare på underlaget. Och eftersom den stöder Multi-Touch kan du använda enkla gester på ytan och till exempel svepa mellan webbsidor eller skrolla i dokument. Så om du föredrar en trådlös mus, men vill ha några av fördelarna med Multi-Touch, är Magic Mouse 2 det perfekta valet för dig.

• Magic Trackpad 2

• För dig som hellre vill ha en styrplatta finns Magic Trackpad 2. Den stöder alla Multi-Touch-gester och introducerar Force Touch för stationära datorer. Sensorerna under styrplattans yta känner av små skillnader i hur hårt du trycker, så att du kommer åt fler funktioner och kan interagera med innehållet på fler sätt. Den här nya tekniska lösningen i kombination med den slimmade designen gör den ännu bekvämare att använda.

Trådlöst

• Wifi

• Trådlös wifi-anslutning med 802.11ac

• Kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.0

Mått och vikt

• 21,5-tums iMac med Retina 4K-skärm

• Höjd: 45,0 cm

• Bredd: 52,8 cm

• Stativets djup: 17,5 cm

• Vikt: 5,68 kg2

• 21,5-tums iMac med Retina 4K-skärm och inbyggd VESA-monteringsadapter

• Höjd: 37,9 cm

• Bredd: 52,8 cm

• Djup (med inbyggd VESA-monteringsadapter): 6,6 cm

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 3 000 m

Begränsad garanti och service

I Sverige har kunden, enligt konsumentköplagen, rätt till kostnadsfri reparation, byte, prisavdrag eller återbetalning från säljaren om varan inte stämmer överens med säljavtalet inom tre år från leverans. Konsumenten kan även rikta sina anspråk mot tillverkaren om försäljaren saknar medel, har lagt ned verksamheten eller inte kan hittas. Mer information finns här.

Din iMac levereras dessutom med 90 dagars kostnadsfri telefonsupport och ett års begränsad garanti från Apple. Mer information om hur Apple tar hand om din iMac finns här.

Med AppleCare Protection Plan får du teknisk support per telefon och fler servicealternativ för hårdvaran från Apple i upp till tre år. Mer information finns här.

Detta ingår

• 21,5-tums iMac med Retina 4K-skärm

• Magic Keyboard

• Magic Mouse 2

• Strömsladd

• Lightning till USB-kabel

Operativsystem

macOS Sierra

macOS är operativsystemet som driver allt du gör på en Mac. Med macOS Sierra kommer Siri till Mac3 – tillsammans med nya sätt att uppleva dina bilder, säkrare shopping på nätet och smidigare sätt att växla mellan enheter.

Läs mer

Hjälpmedel

Hjälpmedelsfunktioner ger personer med särskilda behov möjligheter att få ut det mesta av sin nya iMac. Med inbyggda hjälpmedel för syn, hörsel, fysik och motorik samt inlärning och läsning kan du skapa och göra fantastiska saker.

Bland funktionerna finns:

• VoiceOver

• Zoom

• Ökad kontrast

• Minska rörelse

• Siri och Diktering

• Reglagestyrning

• Dold textning

• Text till tal

Inbyggda appar4

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Safari

• Mail

• Meddelanden

• FaceTime

• Kalender

• Anteckningar

• App Store

• iTunes

• iBooks

• Kartor

• Kontakter

• Påminnelser

Beställnings­byggen

Konfigurera din iMac med extra tillval, bara på Apple Online Store.

Konfigurera din iMac med följande tillval. Letar du efter en iMac att montera på väggen eller på en ledad arm? Välj en iMac med inbyggd VESA monteringsadapter.

• Magic Trackpad 2

• Uppgradering till 3,3 GHz fyrkärnig Intel Core i7

• 16 GB minnesuppgradering

• 1 TB eller 2 TB Fusion Drive

• 256 GB eller 512 GB flashlagring (SSD)

iMac och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer

För att minska effekterna på miljön har iMac utformats enligt följande principer:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri5

• Berylliumfri

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Återvinningsbart hölje av aluminium

• Högtalarhöljet är gjort av 35 procent återvunnen plast

• Fläktenhet av 28 procent bioplast

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 6.1

• EPEAT Gold-klassad6

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering. Läs mer om hur du återvinner din Mac.

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka

L W A,m (B)

Ljudtryck

Användarens plats

L p A,m (dB)

Overksam

1,95 (K V = 0,25)

11,0

Trådlös surfning

1,95 (K V = 0,25)

11,0

Hårddisksökning

2,00 (K V = 0,25)

11,5

1. L W A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,05 B.

2. L p A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.

5. Mängden, L W A,c (kallades tidigare för L W Ad) kan beräknas från summan av L W A,m och K v .

6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.

7. Testad konfiguration: 3,1 GHz fyrkärnig Intel Core i5, 8 GB RAM, 1 TB hårddisk, Intel Iris Pro Graphics 6200.

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. Det är inte säkert att Siri är tillgänglig på alla språk och i alla områden. Funktioner kan variera mellan olika områden.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns på Mac App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple‑ID och en enhet som är kompatibel med OS‑versionen som krävs för varje app.

5. PVC-fri strömsladd finns i alla länder utom Indien och Sydkorea.

6. iMac har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.