Identifiera portarna på Mac-datorn

Om du är osäker på vilken port du ska använda för din externa skärm, hårddisk, kamera, skrivare, iPhone, iPad eller annan enhet kan portformerna och portsymbolerna i den här handboken hjälpa dig.

Din Mac kan ha mer än en av portarna som visas i följande exempel. Portinformation finns också i specifikationerna för din Mac, som visas om du anger Mac-datorns serienummer på sidan för tekniska specifikationer. Du kan också se efter i Mac-datorns användarhandbok.

MacBook Pro (15 tum, 2017): två Thunderbolt 3-portar (USB-C) på varje sida av datorn

Vänster sida av MacBook Pro (Retina, 15 tum, mitten av 2015): ström, två Thunderbolt 2, USB-A, och ljudutgång

Höger sida av MacBook Pro (Retina, 15 tum, mitten av 2015): SD-kortplats, HDMI och USB-A

iMac (21,5 tum, 2017): ljudingång, SD-kortplats, fyra USB-A, två Thunderbolt 3 (USB-C) och Ethernet

Thunderbolt 3 (USB-C)

Använd Thunderbolt 3 (USB-C)  med bildskärmar och andra enheter som ansluts med en Thunderbolt 3-kabel (USB-C) eller USB-C-kabel. Du kan också ansluta en USB-C-strömadapter och kabel för att ladda din bärbara dator. Om du har en enhet som inte går att ansluta till den här porten kanske du kan använda en adapter för att ansluta den.

USB-C

Använd USB-C  med bildskärmar och andra enheter som ansluts med en USB-C-kabel. Du kan också ansluta en USB-C-strömadapter och kabel för att ladda din bärbara dator. Om du har en enhet som inte går att ansluta till den här porten kanske du kan använda en adapter för att ansluta den.

USB-C har samma form som Thunderbolt 3 (USB-C), men saknar stöd för Thunderbolt-enheter. Om Mac-datorn bara har en sådan här port är det en MacBook med USB-C.

USB-A

Använd USB-A  med enheter som ansluts med en USB-A-kabel. USB-A-portar benämns ibland efter portens USB-specifikation: USB 3, USB 2, eller USB 1. USB-specifikationen syftar på med vilken hastighet porten kan överföra data och hur mycket ström den kan överföra till en ansluten enhet.

Thunderbolt 2, Thunderbolt

Använd Thunderbolt 2  eller Thunderbolt  med bildskärmar och andra enheter som ansluts med en Thunderbolt-kabel.

Thunderbolt 2 och Thunderbolt är inte samma sak som Mini DisplayPort . De har samma form men har olika symboler på kabeln och porten.

Mini DisplayPort

Använd Mini DisplayPort  med bildskärmar som ansluts med en Mini DisplayPort-kabel.

Mini DisplayPort är inte samma sak som Thunderbolt 2 eller Thunderbolt . De har samma form men har olika symboler på kabeln och porten.

HDMI

Använd HDMI med bildskärmar och tv-apparater som ansluts med en HDMI-kabel.

Ethernet

Använd Ethernet  med nätverk och enheter som ansluts med en Ethernet-kabel (RJ45).

SD-kort

Använd SD-kortplatsen med SD-, SDHC-, SDXC-, MMC- och UHS-II-mediekort, till exempel sådana som används i digitalkort.

Ljud

Använd ljudutgången –  eller  – med hörlurar, högtalare och andra ljudenheter som ansluts med en ljudkabel med 3,5 mm ljudkontakt.

Använd ljudingången  med en mikrofon eller en annan ljudenhet som ansluts med en ljudkabel med 3,5 mm ljudkontakt.

Ström

Använd strömporten , om den finns, för att ansluta datorn till växelström med en MagSafe-kabel eller -adapter. Den här porten finns inte på nyare bärbara Mac-datorer, som får sin ström via Thunderbolt 3 (USB-C) eller USB-C.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.