Ställa in Apple Watch

Läs om hur du ställer in din Apple Watch med din iPhone.

Innan du börjar

Om du vill använda en Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) behöver du en iPhone 6 eller senare med den senaste versionen av iOS. (Om du vill använda en Apple Watch Series 3 (GPS) eller tidigare modeller av Apple Watch behöver du en iPhone 5s eller senare med den senaste versionen av iOS.)

Du behöver dessutom slutföra dessa steg:

1. Gå till Inställningar > Bluetooth på din iPhone och kontrollera att Bluetooth är på.
  2. Se till att iPhone-enheten är ansluten till wifi eller ett mobilnät.

Om du redan har ställt in din Apple Watch men vill använda den med en annan iPhone kan du överföra Apple Watch och dess innehåll till din nya iPhone.

Slå på Apple Watch

Du slår på Apple Watch genom att hålla in sidoknappen tills du ser Apple-logotypen. Det kan ta några minuter.

Få hjälp om din Apple Watch inte startar eller om du blir ombedd att ange en lösenkod och har glömt koden.

Ta på dig din Apple Watch

Placera Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra. Vänta på att meddelandet Ställ in denna Apple Watch med hjälp av iPhone visas på din iPhone och tryck på Fortsätt. Om meddelandet inte visas öppnar du Apple Watch-appen och trycker på Starta parkoppling.

Håll Apple Watch och iPhone nära varandra tills du har slutfört dessa steg.

Håll din iPhone över animationen

Centrera sedan urtavlan i sökaren på iPhone. Vänta tills ett meddelande bekräftar att Apple Watch är parkopplad.

Om du inte kan använda kameran trycker du på Parkoppla Apple Watch manuellt och följer anvisningarna som visas.

Ställ in enheten som ny eller återskapa från en säkerhetskopia

Välj sedan vilken handled du vill ha Apple Watch på. Läs villkoren och tryck på Godkänn, och tryck sedan på Godkänn igen för att fortsätta.

Logga in med ditt Apple-ID

Om du blir tillfrågad om det anger du lösenordet till ditt Apple-ID. Om du inte blir tillfrågad om det kan du logga in senare från Apple Watch-appen: Tryck på Allmänt > Apple-ID och logga in. Vissa funktioner som kräver ett mobiltelefonnummer fungerar inte på Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) om du inte loggar in på iCloud.

Om Hitta min iPhone inte är inställt på iPhone-enheten blir du ombedd att slå på Aktiveringslåset. Om en skärm med aktiveringslås visas är din Apple Watch redan kopplad till ett Apple-ID. Du måste ange e-postadress och lösenord för det Apple-ID:t för att kunna slutföra inställningen. Om din Apple Watch har haft en tidigare ägare kan du behöva kontakta den tidigare ägaren för att ta bort aktiveringslåset

Välja inställningar

Du kan ställa in Platstjänster, Ruttspårning och Siri. Om Siri inte redan är inställt på din iPhone aktiveras den när du har valt det här alternativet.

Då visar din Apple Watch vilka inställningar den delar med din iPhone. Om du har aktiverat Hitta min iPhone, Platstjänster, Wifi-samtal och Diagnos på iPhone-enheten aktiveras dessa inställningar automatiskt för din Apple Watch.

Skapa en lösenkod

Du kan hoppa över steget att skapa en lösenkod, men du behöver en för funktioner som Apple Pay.

Tryck på Skapa lösenkod eller Lägg till lång lösenkod på iPhone och byt sedan till Apple Watch där du anger den nya koden. Hoppa över det här steget genom att trycka på Lägg inte till lösenkod.

Du kommer också att få frågan om du vill ställa in Apple Pay genom att lägga till ett kort.

Välja inställningar

Vi går igenom inställningen av funktioner som SOS och Aktivitet. På Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) kan du också ställa in mobilanslutningen.

Sedan kan du installera de av dina appar som är kompatibla med Apple Watch.

Vänta medan apparna synkroniseras

Synkroniseringen kan ta lite tid, beroende på hur mycket data du har. Medan du väntar på att klockan ska synkroniseras kan du prova Apple Watch-grunder.

Håll enheterna nära varandra tills du hör en ljudsignal och känner ett lätt tryck från Apple Watch. Tryck sedan på Digital Crown.

Börja använda Apple Watch

Få hjälp

Lär dig vad du ska göra därnäst genom att hitta problemet nedan. Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.

Om Apple Watch inte startar

Du kan behöva ladda din Apple Watch

Om du blir tillfrågad om en lösenkod

Din Apple Watch är fortfarande parkopplad med en annan iPhone. Om du inte kommer ihåg lösenkoden måste du radera din Apple Watch och sedan konfigurera den igen

Om du ser en skärm med Aktiveringslås

Din Apple Watch är kopplad till ett Apple-ID. Du måste ange e-postadress och lösenord för det Apple-ID:t för att kunna slutföra inställningen. Om din Apple Watch har haft en tidigare ägare kan du behöva kontakta den tidigare ägaren för att ta bort aktiveringslåset

Om Apple Watch kopplas bort från iPhone-enheten