Ställa in Apple Watch

Läs om hur du ställer in din nya Apple Watch med din iPhone.

Innan du börjar

Du behöver en iPhone med den senaste versionen av iOS för att ställa in och använda din Apple Watch. Du måste också kontrollera att Bluetooth är aktiverat på din iPhone och att den är ansluten till wifi eller ett mobilnät.

watchOS 7 är kompatibelt med Apple Watch Series 3 och senare samt Apple Watch SE. Du behöver en iPhone 6s eller senare med iOS 14 eller senare för att uppgradera till watchOS 7.

Om du redan har ställt in din Apple Watch men vill använda den med en annan iPhone kan du överföra din Apple Watch och dess innehåll till din nya iPhone.

Starta din Apple Watch och ta på dig den

Du startar din Apple Watch genom att hålla in sidoknappen tills Apple-logotypen visas. Det kan ta några minuter.

Få hjälp om din Apple Watch inte startar eller om du blir ombedd att ange en lösenkod och har glömt koden.

Sidoknappen på Apple Watch.

Håll din Apple Watch nära din iPhone

Vänta tills meddelandet ”Ställ in denna Apple Watch med hjälp av iPhone” visas på iPhone-enheten och tryck sedan på Fortsätt. Om du inte ser detta meddelande öppnar du appen Watch på iPhone, trycker på Alla klockor och sedan på Parkoppla en ny klocka.

Om det är din Apple Watch trycker du på Ställ in för mig själv. Tryck annars på Ställ in för en familjemedlem och följ sedan stegen för att ställa in Apple Watch åt en familjemedlem.

Håll din Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra tills du har slutfört dessa steg.

Håll din iPhone över animeringen

Centrera urtavlan i sökaren på din iPhone. Vänta tills ett meddelande bekräftar att din Apple Watch är parkopplad.

Om du inte kan använda kameran, inte ser parkopplingsanimeringen eller om din iPhone inte kan läsa av den trycker du på Parkoppla Apple Watch manuellt och följer stegen som visas. Läs om vad du kan göra om du inte ser symbolen ”i”.

Ställa in enheten som ny eller återskapa från en säkerhetskopia

Om det här är din första Apple Watch trycker du på Ställ in som ny Apple Watch. Annars trycker du på Återskapa från säkerhetskopia. Uppdatera din Apple Watch till den senaste versionen av watchOS om du blir tillfrågad.

Läs villkoren och tryck på Godkänn, och tryck sedan på Godkänn igen för att fortsätta.

Logga in med ditt Apple-ID

Om du blir tillfrågad om det anger du lösenordet till ditt Apple-ID. Om du inte blir tillfrågad om det kan du logga in senare från Apple Watch-appen: Tryck på Allmänt > Apple-ID och logga in. Vissa funktioner som kräver ett mobiltelefonnummer fungerar inte på Cellular-modellerna av Apple Watch om du inte loggar in på iCloud.

Om Hitta inte är inställt på iPhone-enheten blir du ombedd att slå på Aktiveringslåset. Om en skärm med aktiveringslåset visas är din Apple Watch redan kopplad till ett Apple-ID. Du måste ange e-postadress och lösenord för det Apple-ID:t för att kunna slutföra inställningen. Om din Apple Watch har haft en tidigare ägare kan du behöva kontakta den tidigare ägaren för att ta bort aktiveringslåset

Välja inställningar

Din Apple Watch visar vilka inställningar den delar med din iPhone. Om du har aktiverat funktioner som Hitta, Platstjänster, Wifi-samtal och Diagnos på iPhone-enheten aktiveras dessa inställningar automatiskt på din Apple Watch.

Du kan sedan välja att använda andra inställningar, till exempel ruttspårning och Siri. Om Siri inte redan är inställt på din iPhone aktiveras det när du har valt det här alternativet. Du kan även välja textstorlek för din Apple Watch.

Skapa en lösenkod

Du kan hoppa över att skapa en lösenkod, men du behöver en lösenkod för funktioner som Apple Pay.

Tryck på Skapa lösenkod eller Lägg till lång lösenkod på din iPhone och byt sedan till din Apple Watch där du anger den nya koden. Hoppa över det här steget genom att trycka på Lägg inte till lösenkod.

Välja funktioner och appar

Du kommer också att få frågan om du vill ställa in Apple Pay genom att lägga till ett kort. Sedan går vi igenom inställningen av funktioner som automatiska uppdateringar för watchOS, Nödsamtal SOS och Aktivitet. På Apple Watch-modeller med mobil uppkoppling kan du också ställa in mobilnät.

Slutligen kan du installera dina appar som är kompatibla med Apple Watch eller välja att installera appar enskilt senare.

Vänta medan apparna synkroniseras

Synkroniseringen kan ta lite tid, beroende på hur mycket data du har. Medan du väntar på att klockan ska synkroniseras kan du prova Apple Watch-grunder och få lite tips om hur du använder klockan.

Håll enheterna nära varandra tills du hör en ljudsignal och känner ett lätt tryck från din Apple Watch. Tryck sedan på Digital Crown.

Börja använda din Apple Watch

Få hjälp

Leta upp ditt problem nedan och se hur du löser det. Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.

Om din Apple Watch inte startar

Du kan behöva ladda din Apple Watch

Om du blir tillfrågad om en lösenkod

Din Apple Watch är fortfarande parkopplad med en annan iPhone. Om du inte kommer ihåg lösenkoden måste du radera din Apple Watch och sedan ställa in den igen

Om du ser en skärm med Aktiveringslås

Din Apple Watch är kopplad till ett Apple-ID. Du måste ange e-postadress och lösenord för det Apple-ID:t för att kunna slutföra inställningen. Om din Apple Watch har haft en tidigare ägare kan du behöva kontakta den tidigare ägaren för att ta bort aktiveringslåset