Ställa in Apple Watch

Läs om hur du ställer in din nya Apple Watch med din iPhone.

Innan du börjar

Du behöver en iPhone med den senaste versionen av iOS för att ställa in din nya Apple Watch.

• Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) eller senare är kompatibel med iPhone 6 eller senare
  • Apple Watch Series 3 (GPS) eller tidigare modeller är kompatibla med iPhone 5s eller senare

Du behöver dessutom slutföra dessa steg:

1. Gå till Inställningar > Bluetooth på din iPhone och kontrollera att Bluetooth är på.
  2. Se till att iPhone-enheten är ansluten till wifi eller ett mobilnät.

Om du redan har ställt in din Apple Watch men vill använda den med en annan iPhone kan du överföra din Apple Watch och dess innehåll till din nya iPhone.

Slå på din Apple Watch och aktivera den

Du slår på din Apple Watch genom att hålla in sidoknappen tills Apple-logotypen visas. Det kan ta några minuter.

Få hjälp om din Apple Watch inte startar eller om du blir ombedd att ange en lösenkod och har glömt koden.

Sidoknappen på Apple Watch.

Håll din Apple Watch nära din iPhone

Vänta tills meddelandet Ställ in denna Apple Watch med hjälp av iPhone visas på din iPhone och tryck sedan på Fortsätt. Om meddelandet inte visas öppnar du Apple Watch-appen och trycker på Starta parkoppling.

Håll din Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra tills du har slutfört dessa steg.

Meddelandet ”Håll iPhone nära Apple Watch” på klockan.

Håll din iPhone över animeringen

Centrera urtavlan i sökaren på din iPhone. Vänta tills ett meddelande bekräftar att din Apple Watch är parkopplad.

Om du inte kan använda kameran trycker du på Parkoppla Apple Watch manuellt och följer anvisningarna som visas.

Meddelandet ”Håll upp Apple Watch mot kameran” på en iPhone och parkopplingsanimering.

Ställ in enheten som ny eller återskapa från en säkerhetskopia

Om det här är din första Apple Watch trycker du på Ställ in din Apple Watch. Välj annars en säkerhetskopia. Uppdatera din Apple Watch till den senaste versionen av watchOS om du blir tillfrågad.

Läs villkoren och tryck på Godkänn, och tryck sedan på Godkänn igen för att fortsätta.

Logga in med ditt Apple-ID

Om du blir tillfrågad om det anger du lösenordet till ditt Apple-ID. Om du inte blir tillfrågad om det kan du logga in senare från Apple Watch-appen: Tryck på Allmänt > Apple-ID och logga in. Vissa funktioner som kräver ett mobiltelefonnummer fungerar inte på Cellular-modellerna av Apple Watch om du inte loggar in på iCloud.

Om Hitta min iPhone inte är inställt på iPhone-enheten blir du ombedd att slå på Aktiveringslåset. Om en skärm med aktiveringslås visas är din Apple Watch redan kopplad till ett Apple-ID. Du måste ange e-postadress och lösenord för det Apple-ID:t för att kunna slutföra inställningen. Om din Apple Watch har haft en tidigare ägare kan du behöva kontakta den tidigare ägaren för att ta bort aktiveringslåset

Välja inställningar

Din Apple Watch visar vilka inställningar den delar med din iPhone. Om du har aktiverat Hitta min iPhone, Platstjänster, Wi-Fi-samtal och Diagnos på iPhone-enheten aktiveras dessa inställningar automatiskt för din Apple Watch.

Du kan välja att använda andra inställningar, till exempel Ruttspårning och Siri. Om Siri inte redan är inställt på din iPhone aktiveras det när du har valt det här alternativet.

Skapa en lösenkod

Du kan hoppa över att skapa en lösenkod, men du behöver en lösenkod för funktioner som Apple Pay.

Tryck på Skapa lösenkod eller Lägg till lång lösenkod på din iPhone och växla sedan till din Apple Watch där du anger den nya koden. Hoppa över det här steget genom att trycka på Lägg inte till lösenkod.

Du kommer också att få frågan om du vill ställa in Apple Pay genom att lägga till ett kort.

Skärmen Apple Watch-lösenkod på iPhone.

Välja funktioner och appar

Vi går igenom inställningen av funktioner som SOS och Aktivitet. På Cellular-modellerna av Apple Watch kan du också ställa in mobilnät.

Sedan kan du installera de av dina appar som är kompatibla med Apple Watch.

Skärmen Installera tillgängliga appar på iPhone.

Vänta medan apparna synkroniseras

Synkroniseringen kan ta lite tid, beroende på hur mycket data du har. Medan du väntar på att klockan ska synkroniseras kan du prova Apple Watch-grunder och få lite tips om hur du använder klockan.

Håll enheterna nära varandra tills du hör en ljudsignal och känner ett lätt tryck från din Apple Watch. Tryck sedan på Digital Crown.

Skärmen Apple Watch synkroniseras på iPhone.

Börja använda din Apple Watch

Få hjälp

Leta upp ditt problem nedan och lär dig hur du löser det. Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.

Om din Apple Watch inte startar

Du kan behöva ladda din Apple Watch

Om du blir tillfrågad om en lösenkod

Din Apple Watch är fortfarande parkopplad med en annan iPhone. Om du inte kommer ihåg lösenkoden måste du radera din Apple Watch och sedan ställa in den igen

Om du ser en skärm med Aktiveringslås

Din Apple Watch är kopplad till ett Apple-ID. Du måste ange e-postadress och lösenord för det Apple-ID:t för att kunna slutföra inställningen. Om din Apple Watch har haft en tidigare ägare kan du behöva kontakta den tidigare ägaren för att ta bort aktiveringslåset