Uppdatera iOS-programvaran på din iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du uppdaterar din iPhone, iPad eller iPod touch till den senaste versionen av iOS, trådlöst eller med iTunes.

Du kan uppdatera iPhone, iPad eller iPod touch till den senaste versionen av iOS trådlöst. Om du inte kan se uppdateringen på din enhet kan du uppdatera manuellt med iTunes. Den senaste versionen av iOS är iOS 10.0.2

Innan du uppdaterar

Så här säkerhetskopierar du dina enheter med iCloud eller iTunes.

Uppdatera enheten trådlöst

Tryck på Installera nu om du får ett meddelande om att en uppdatering finns tillgänglig. Du kan även följa de här stegen:

1. Anslut enheten till en strömkälla och anslut till internet via Wi-Fi.
  2. Tryck på Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.
  3. Tryck på Hämta och installera. Om du blir tillfrågad om du vill ta bort appar tillfälligt eftersom iOS behöver mer utrymme för uppdateringen, trycker du på Fortsätt eller Avbryt. iOS installerar senare om apparna som togs bort. Läs om nästa steg om du trycker på Avbryt.
  4. Tryck på Installera om du vill uppdatera nu. Du kan också trycka på Senare och välja Installera i natt eller Påminn mig senare. Om du trycker på Installera i natt behöver du bara tänka på att ansluta iOS-enheten till en strömkälla innan du går och lägger dig. Din enhet uppdateras automatiskt under natten.
  5. Ange din lösenkod om du blir tillfrågad. Om du inte kan din lösenkod läser du om vad du kan göra.

Om du upptäcker ett fel eller behöver mer utrymme när du uppdaterar trådlöst

Om du får ett felmeddelande när du försöker uppdatera enheten trådlöst läser du om vad du ska göra. Om du behöver mer utrymme för en trådlös uppdatering kan du uppdatera med iTunes eller ta bort innehåll manuellt från enheten. Du har kvar samma mängd ledigt utrymme på din enhet efter uppdateringen oavsett om du använder iTunes eller uppdaterar trådlöst.

Vissa uppdateringar av iOS-programvaran kan inte göras trådlöst. VPN- eller proxyanslutningar kan hindra enheten från att kontakta iOS-uppdateringsservrarna.

Uppdatera enheten med hjälp av iTunes

Om du inte kan uppdatera trådlöst på iOS-enheten kan du uppdatera manuellt med iTunes på en tillförlitlig dator. Om din dator använder Internetdelning på iOS-enheten du uppdaterar ansluter du datorn till ett annat Wi-Fi- eller Ethernet-nätverk innan du uppdaterar.

1. Installera den senaste versionen av iTunes på datorn.
  2. Anslut enheten till datorn.
  3. Öppna iTunes och välj din enhet.
  4. Klicka på Sammanfattning och sedan på Leta efter uppdatering.
  5. Klicka på Hämta och uppdatera.
  6. Ange din lösenkod om du blir tillfrågad. Om du inte kan din lösenkod läser du om vad du kan göra.

Om du får felmeddelanden i iTunes eller behöver mer utrymme för en uppdatering

Få hjälp om du ser felmeddelanden när du uppdaterar din enhet med iTunes. Om du behöver mer utrymme för en uppdatering kan du ta bort innehåll från enheten manuellt.

Senast ändrad: