Uppdatera iOS-programvaran på din iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du uppdaterar din iOS-enhet trådlöst eller med iTunes. iOS-uppdateringar innehåller nya funktioner så att du kan göra ännu mer med din iPhone, iPad eller iPod touch. Håll dina enheter uppdaterade så att du inte missar de senaste funktionerna.

Innan du börjar

Så här säkerhetskopierar du dina enheter med iCloud eller iTunes.

Uppdatera enheten trådlöst

Tryck på Installera nu om du får ett meddelande om att en uppdatering finns tillgänglig. Du kan även följa de här stegen:

1. Anslut enheten till en strömkälla och anslut till internet via Wi-Fi.
  2. Tryck på Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.
  3. Tryck på Hämta och installera. Om du blir tillfrågad om du vill ta bort appar tillfälligt eftersom iOS behöver mer utrymme för uppdateringen, trycker du på Fortsätt eller Avbryt. iOS installerar senare om apparna som togs bort. Läs om nästa steg om du trycker på Avbryt.
  4. Tryck på Installera om du vill uppdatera nu. Du kan också trycka på Senare och välja Installera i natt eller Påminn mig senare. Om du trycker på Installera i natt behöver du bara tänka på att ansluta iOS-enheten till en strömkälla innan du går och lägger dig. Enheten uppdateras automatiskt under natten.
  5. Ange din lösenkod om du blir tillfrågad.

Om du upptäcker ett fel eller behöver mer utrymme när du uppdaterar trådlöst

Om du får ett felmeddelande när du försöker uppdatera enheten trådlöst läser du om vad du ska göra. Om du behöver mer utrymme för en trådlös uppdatering kan du uppdatera med iTunes eller ta bort innehåll manuellt från enheten. Du har kvar samma mängd ledigt utrymme på din enhet efter uppdateringen oavsett om du använder iTunes eller uppdaterar trådlöst.

Vissa uppdateringar av iOS-programvaran kan inte göras trådlöst. VPN- eller proxyanslutningar kan hindra enheten från att kontakta iOS-uppdateringsservrarna.

Uppdatera enheten med hjälp av iTunes

Om det inte går att uppdatera trådlöst kan du uppdatera med iTunes. Om datorn använder Internetdelning på iOS-enheten som du uppdaterar ansluter du datorn till ett annat nätverk.

1. Installera den senaste versionen av iTunes på datorn.
  2. Anslut enheten till datorn.
  3. Öppna iTunes och välj din enhet.
  4. Klicka på Sammanfattning och sedan på Leta efter uppdatering.
  5. Klicka på Hämta och uppdatera.

Om du får felmeddelanden i iTunes eller behöver mer utrymme för en uppdatering

Lös problem med att uppdatera enheten med iTunes. Om du behöver mer utrymme för en uppdatering kan du ta bort innehåll från enheten manuellt

Senast ändrad: