Uppdatera din iPhone, iPad eller iPod touch med Finder

Läs om hur du uppdaterar iPhone, iPad eller iPod touch till den senaste versionen av iOS eller iPadOS på datorn.

content-nav-macos-big-sur-finder-icon

Om du inte kan uppdatera trådlöst på din enhet kan du uppdatera manuellt med Finder på en tillförlitlig dator.

Innan du uppdaterar

1. Säkerhetskopiera din enhet med hjälp av iCloud eller din dator.

2. Se till att din dator kör macOS Catalina eller senare. På en Mac med macOS Mojave eller tidigare? Uppdatera din enhet med iTunes istället.

3. Om din dator använder Internetdelning på enheten du uppdaterar ansluter du datorn till ett annat wifi- eller Ethernet-nätverk.

Uppdatera din iPhone, iPad eller iPod touch med din dator

1. Öppna ett Finder-fönster på en Mac med macOS Catalina eller senare.

2. Anslut enheten till datorn.

3. Välj din enhet i det vänstra sidofältet i Finder-fönstret. Läs om vad du ska göra om du inte ser din enhet.

4. Klicka på Allmänt och därefter på Leta efter uppdateringar.

macos-big-sur-finder-device-synced-check-for-update-onclick-2
  5. Klicka på Hämta och uppdatera. Fortsätt genom att följa anvisningarna på skärmen.

6. Ange din lösenkod om du blir tillfrågad. Läs om vad du ska göra om du inte kan lösenkoden.

Om varningsmeddelanden visas på datorn

Få hjälp om du ser varningsmeddelanden när du uppdaterar din enhet med hjälp av din dator.

Om du behöver mer utrymme för en uppdatering

Om du behöver mer utrymme för en uppdatering kan du ta bort innehåll från enheten manuellt.