Om din Apple Watch inte laddas eller startas

Försök med stegen nedan om du behöver få hjälp eller inte kan ladda din Apple Watch.

Se om din Apple Watch laddas

När du ansluter din Apple Watch till laddningskabeln och strömuttaget visas en grön blixtsymbol grön blixtsymbol på skärmen.

Apple Watch som visar en laddningssymbol

Apple Watch som visar tid

Apple Watch som visar laddningsskärmen

Om din klocka behöver laddas visas en röd blixtsymbol röd blixtsymbol på skärmen. (Du kanske behöver klicka på sidoknappen för att aktivera urtavlan.) När din klocka laddas ersätts den röda blixtsymbolen röd blixtsymbol med en grön blixtsymbol grön blixtsymbol. Om skärmen är tom eller om du ser symbolen laddningskabeln och en röd blixtsymbol röd blixtsymbol på skärmen måste du ladda klockan i upp till 30 minuter.

Apple Watch som visar symbolen att klockan måste laddas

Apple Watch som visar symbolen att klockan håller på att laddas

Apple Watch som visar strömsparläge

Få hjälp

Om du använder ett laddningsställ från en tredje part ska du använda laddningskabeln som kom i lådan med din Apple Watch.

Om din Apple Watch inte laddar eller om ett meddelande visas på klockan om att det inte går att ladda klockan med tillbehöret:

1. Kontrollera att du har anslutit Apples magnetiska laddningskabel eller USB-C magnetiska snabbladdningskabel ordentligt till USB-strömadaptern och kontrollera sedan att adaptern är ordentligt ansluten till ett eluttag.
  2. Kontrollera att du använder Apples magnetiska snabbladdningskabel eller USB-C magnetiska snabbladdningskabel som levererades med din Apple Watch.
  3. Ta bort all plastförpackning från båda sidorna av laddaren.
    Laddningskabel till Apple Watch
  4. Se till att baksidan på din Apple Watch och den magnetiska laddaren är rena.
  5. Placera baksidan av din Apple Watch på laddaren. Laddarens magneter justerar din Apple Watch och en grön blixtsymbol grön blixtsymbol visas på urtavlan.
  6. Om din Apple Watch fortfarande inte laddas tvingar du den att starta om. Håll ned både sidoknappen och Digital Crown i minst 10 sekunder eller tills Apples logotyp visas.
  7. Försök att använda en annan Apple Watch magnetisk laddningskabel och en annan USB-strömadapter. Om batteriet har laddats ur i din Apple Watch kan du behöva vänta ett par minuter innan en grön blixtsymbol grön blixtsymbol visas efter att du har börjat ladda den.