Om din Apple Watch inte laddas eller startas

Försök med stegen nedan om du behöver få hjälp eller inte kan ladda din Apple Watch.

Se om din Apple Watch laddas

Om du måste ladda din klocka visas en röd blixt på skärmen. (Du kanske behöver klicka på sidoknappen för att aktivera urtavlan.) När klockan laddar ändras den röda blixtsymbolen till en grön blixtsymbol. Om skärmen är tom eller om du ser symbolen för Apples magnetiska laddningskabel och en röd blixt på skärmen laddar du klockan i upp till 30 minuter.

Få hjälp

Om du använder ett laddningsställ från en tredje part ska du använda laddningskabeln som kom i lådan med din Apple Watch.

Om din Apple Watch inte laddar eller om ett meddelande visas på klockan om att det inte går att ladda klockan med tillbehöret:

1. Kontrollera att du har anslutit Apples magnetiska laddningskabel ordentligt till USB-strömadaptern, och kontrollera sedan att adaptern är ordentligt ansluten till ett eluttag.
  2. Se till att du använder den magnetiska laddningskabeln och USB-strömadaptern som följde med din Apple Watch.
  3. Ta bort all plastförpackning från båda sidorna av laddaren.
  4. Se till att baksidan på din Apple Watch och den magnetiska laddaren är rena.
  5. Placera baksidan av din Apple Watch på laddaren. Laddarens magneter justerar din Apple Watch och en grön blixtsymbol visas på urtavlan.
  6. Om din Apple Watch fortfarande inte laddas tvingar du fram en omstart. Håll ned både sidoknappen och Digital Crown i minst 10 sekunder eller tills Apples logotyp visas.
  7. Prova med en annan magnetisk laddningskabel till din Apple Watch och en annan USB-strömadapter. Om batteriet har laddats ur i din Apple Watch kan du behöva vänta ett par minuter innan en grön blixtsymbol visas efter att du har börjat ladda enheten.

Kontakta oss

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.