Så här använder du Apple Watch

Lär dig hur du använder Digital Crown, sidoknappen och gester.

Trycka eller vrida på Digital Crown

• Visa urtavlan eller hemskärmen genom att trycka.
  • Gå tillbaka till den senaste appen genom att dubbelklicka.
  • Tryck och håll ned för att använda Siri
  • Vrid för att zooma, rulla eller justera det som visas på skärmen.
  • På Apple Watch Series 2 eller senare* vrider du för att låsa upp skärmen under ett simpass

Trycka på sidoknappen

• Tryck för att visa eller gömma Dock.
  • Tryck och håll in för att använda SOS.
  • Använd Apple Pay genom att dubbelklicka.
  • Slå på eller av Watch-enheten genom att trycka och hålla ned.

Ta bort armbandet till Apple Watch

Frigöringsknapparna för armbandet sitter på baksidan av Watch-enheten.

Lär dig hur du tar av Apple Watch-armbandet

Snegla på Apple Watch-skärmen

Med Apple Watch Series 2 eller senare kan du gradvis väcka din skärm för att behålla en låg ljusstyrka. Exempelvis kanske du vill snegla på skärmen i en biosalong.

Vrid långsamt på Digital Crown för att gradvis väcka skärmen, och vrid sedan åt andra hållet för att försätta skärmen i vila igen.

Använda gester

Du kan använda flera olika gester när du interagerar med Apple Watch. När du trycker på skärmen använder Watch-enheten Force Touch-teknik för att känna av hur hårt du trycker.

Tryck hårt

Tryck hårt på skärmen om du vill ändra urtavlan, se alternativ i en app med mera.

Tryck

Tryck på skärmen om du vill välja en knapp eller ett objekt.

Dra

Dra fingret över skärmen om du vill rulla eller justera ett reglage.

Svep

Svep uppåt, nedåt, åt vänster eller åt höger om du vill se andra skärmar.

* Endast tillgängligt på Apple Watch Series 2 eller senare. Apple Watch Series 1 och Apple Watch (1:a generationen) bör inte användas vid simning. Läs om skyddet mot vatten på Apple Watch