Om Aktiveringslås på din Apple Watch

Hitta min iPhone har fått en ny funktion som heter Aktiveringslås. Funktionen är framtagen för att förhindra andra från att använda din Apple Watch om du skulle tappa bort den eller om den blir stulen.

Hitta min iPhone och Aktiveringslås på Apple Watch kräver watchOS 2 eller senare, och de slås på automatiskt när du ställer in Hitta min iPhone på din parkopplade iPhone. Med Aktiveringslås krävs ditt Apple-ID och lösenord innan någon kan:

• Ta bort parkopplingen mellan din Apple Watch och din iPhone.
  • Parkoppla och använda Apple Watch med en ny iPhone.
  • Stänga av Hitta min iPhone på din enhet.

På så sätt skyddas din enhet om den hamnar i fel händer och chansen att du får tillbaka den ökar. Även om du fjärraderar din enhet kan aktiveringslåset avskräcka andra från att återaktivera din enhet utan din tillåtelse. Det enda du behöver göra är att slå på Hitta min iPhone och komma ihåg ditt Apple-ID och ditt lösenord.

Inställningar för Johns Apple Watch i Watch-appen.

Kontrollera om aktiveringslåset är på

Följ de här stegen på din parkopplade iPhone för att kontrollera om aktiveringslåset är påslaget:

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på klocknamnet högst upp på skärmen.
  3. Tryck på informationssymbolen.

Om du kan se Hitta min Apple Watch är aktiveringslåset på.

Om din Apple Watch försvinner

Om din Apple Watch kommer bort eller blir stulen kan du använda Hitta min iPhone för att hitta den och skydda dina uppgifter. Du behöver bara logga in på iCloud.com eller i appen Hitta min iPhone för att visa din saknade klocka på en karta, spela upp ljud som hjälper dig hitta den, använda Förlorat läge för att låsa den eller radera alla dina personuppgifter via fjärranslutning.

Slå av Aktiveringslås innan du skickar in Apple Watch på service, säljer den eller ger bort den

Innan du skickar in Apple Watch på service, säljer den eller ger bort den bör du stänga av Aktiveringslås på den. Ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och din iPhone:

1. Placera Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra.
  2. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  3. Tryck på klocknamnet överst på skärmen och tryck sedan på informationssymbolen.
  4. Tryck på Ta bort parkoppling. För mobildataversioner av Apple Watch trycker du på Ta bort [operatör]-abonnemang. Om du inte ska parkoppla med en annan Apple Watch eller iPhone kan du behöva kontakta din operatör och avsluta ditt mobildataabonnemang.*
  5. Ange ditt Apple-ID-lösenord. Om du har glömt ditt Apple-ID-lösenord kan du nollställa det
  6. Tryck en gång till för att bekräfta.

Om du inte kan komma åt din iPhone eller Apple Watch, eller om Apple Watch inte är parkopplad med din iPhone och du behöver slå av Aktiveringslås:

1. Gå till iCloud.com på en dator och logga in med ditt Apple-ID.
  2. Gå till Hitta min iPhone.
  3. Klicka på din Apple Watch under Alla enheter.
  4. Klicka på Radera Apple Watch. Välj Nästa tills enheten är raderad.
  5. Klicka på X-symbolen bredvid din Apple Watch.

* Operatörsavgifter kan tillkomma. Kontakta din operatör för att få mer information.