Om Aktiveringslås på din Apple Watch

Hitta har fått en ny funktion som heter Aktiveringslås. Funktionen är framtagen för att förhindra andra från att använda din Apple Watch om du skulle tappa bort den eller om den blir stulen.

Hitta och Aktiveringslås för din Apple Watch aktiveras automatiskt när du ställer in Hitta min iPhone på din parkopplade iPhone. Med Aktiveringslås krävs ditt Apple-ID och lösenord innan någon kan:

• Ta bort parkopplingen mellan din Apple Watch och din iPhone.
  • Parkoppla och använda din Apple Watch med en ny iPhone.
  • Stänga av Hitta på din enhet.

På så sätt skyddas din enhet om den hamnar i fel händer och chansen att du får tillbaka den ökar. Även om du fjärraderar din enhet kan Aktiveringslås avskräcka andra från att återaktivera enheten utan ditt samtycke. Det enda du behöver göra är att aktivera Hitta och komma ihåg ditt Apple-ID och ditt lösenord.

Kontrollera om Aktiveringslås är aktiverat

Följ de här stegen på din parkopplade iPhone för att kontrollera om Aktiveringslås är aktiverat:

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Min klocka och tryck på Alla klockor längst upp på skärmen.
  3. Tryck på infoknappen  bredvid din Apple Watch.

Om du kan se Hitta min Apple Watch är aktiveringslåset på.

Om din Apple Watch försvinner

Om din Apple Watch kommer bort eller blir stulen kan du använda Hitta för att hitta den och skydda dina uppgifter. Du behöver bara logga in på iCloud.com eller appen Hitta för att visa din saknade klocka på en karta, spela upp ljud som hjälper dig hitta den, använda Förlorat läge för att låsa den eller fjärradera alla dina personuppgifter.

Inaktivera Aktiveringslås innan du skickar in Apple Watch för service, säljer eller ger bort den

Innan du skickar in din Apple Watch för service, säljer eller ger bort den bör du inaktivera Aktiveringslås på den. Ta bort parkopplingen mellan din Apple Watch och din iPhone:

1. Placera din Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra.
  2. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.
  3. Tryck på fliken Min klocka och tryck på Alla klockor längst upp på skärmen.
  4. Tryck på infoknappen  bredvid din Apple Watch.
  5. Tryck på Ta bort parkoppling. För mobildataversioner av Apple Watch trycker du på Ta bort [operatör]-abonnemang. Om du inte ska parkoppla med en annan Apple Watch eller iPhone kan du behöva kontakta din operatör och avsluta ditt mobildataabonnemang.*
  6. Ange ditt Apple ID-lösenord. Om du har glömt ditt Apple-ID-lösenord kan du nollställa det
  7. Tryck en gång till för att bekräfta.

Om du inte kan komma åt din iPhone eller Apple Watch, eller om Apple Watch inte är parkopplad till din iPhone och du behöver inaktivera Aktiveringslås:

1. Gå till iCloud.com på en dator och logga in med ditt Apple-ID.
  2. Gå till Hitta min iPhone.
  3. Klicka på din Apple Watch under Alla enheter.
  4. Klicka på Radera Apple Watch. Välj Nästa tills enheten är raderad.
  5. Klicka på raderingsknappen  bredvid din Apple Watch.

* Operatörsavgifter kan tillkomma. Kontakta din operatör för mer information.