Byta till en ny iPhone för Apple Watch

Oavsett om du fortfarande använder din gamla iPhone eller redan har bytt till din nya kan du lära dig hur du överför din Apple Watch till en ny enhet.

Innan du ställer in din nya iPhone

Följ stegen nedan för att säkerhetskopiera din gamla iPhone och Apple Watch så att du kan överföra dem till din nya iPhone.

Säkerhetskopiera din gamla iPhone

1. Uppdatera din gamla iPhone. Har du inte din gamla iPhone?
  2. Uppdatera Apple Watch.
  3. Kontrollera inställningarna för Hälsa och Aktivitet.
    • Om du säkerhetskopierar med iTunes ska du komma ihåg att kryptera din säkerhetskopia för att spara innehåll från Hälsa och Aktivitet.*
    • Om du säkerhetskopierar med iCloud öppnar du Inställningar > [ditt namn] > iCloud och ser efter att Hälsa är på.*
  4. Säkerhetskopiera din gamla iPhone. Din iPhone säkerhetskopierar också din Apple Watch. Läs om vad som säkerhetskopieras.
  5. Ställ in din nya iPhone enligt stegen nedan när säkerhetskopieringen är klar.

Ställa in en ny iPhone

Kontrollera att du har minst 50 % laddning i Apple Watch och iPhone och att de är anslutna till wifi. Ha enheterna nära varandra under konfigurationen. Det kan ta från några minuter till en timme att överföra data.

1. Så här gör du en konfiguration
  2. När du blir tillfrågad om du har en säkerhetskopia i iCloud eller iTunes väljer du den senaste säkerhetskopian för att återskapa data från din gamla enhet.
  3. När din iPhone frågar om du vill använda Apple Watch trycker du på Fortsätt.
  4. Följ stegen på skärmen för att slutföra konfigurationen av din nya iPhone och Apple Watch.
  5. Apple Watch frågar efter din lösenkod och bekräftelse för att påbörja överföringen.
  6. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten och se efter att klockan är parkopplad.
  7. Börja använda din Apple Watch med din nya iPhone. Visades inget alternativ för att använda Apple Watch?

Om du redan använder din nya iPhone

Så här överför du data för Apple Watch manuellt:

1. Ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och din gamla iPhone. När du tar bort parkopplingen säkerhetskopieras också din Apple Watch. Om du inte har din gamla iPhone kan du radera din Apple Watch
  2. Öppna appen Apple Watch på din nya iPhone.
  3. Parkoppla din Apple Watch och din nya iPhone
  4. Återskapa från en ny säkerhetskopia när du uppmanas att göra det. Om du inte har någon ny säkerhetskopia måste du ställa in Apple Watch som om den var ny. I iOS 11 och senare sparas data för Hälsa och Aktivitet* i iCloud och uppdateras automatiskt på enheter där du är inloggad med samma Apple-ID.
  5. Följ stegen på skärmen för att slutföra konfigurationen av din nya iPhone och Apple Watch.
  6. Börja använda din Apple Watch med din nya iPhone.

*iCloud sparar inte dina data för aktivitetsdelning.