Byta till en ny iPhone för Apple Watch

När du ska skaffa en ny iPhone kan du flytta över din Apple Watch från din gamla iPhone till den nya.

Det här behöver du för att byta

• Ditt Apple-ID och lösenord (för att stänga av aktiveringslåset)
  • Både din gamla och nya iPhone behöver vara anslutna till wifi
  • Både din Apple Watch och iPhone behöver vara laddade till minst 50 %
  • Lösenkoden till din Apple Watch (få hjälp om du har glömt lösenkoden)

Om du inte har kvar din gamla iPhone behöver du följa några andra steg. Välj ett alternativ nedan.

Om du har kvar din gamla iPhone

Följ de här stegen för att säkerhetskopiera din Apple Watch innan du parkopplar den med en ny iPhone.

Uppdatera din gamla iPhone

Innan du flyttar din Apple Watch till en ny iPhone uppdatera din gamla iPhone och uppdatera din Apple Watch. Det kan ta från flera minuter till en timme innan uppdateringen är klar. Kanske vill du uppdatera under natten eller vänta tills du har tid och se till att båda enheter är laddade.

En tillgänglig mjukvaruuppdatering visas i appen Apple Watch.

Kontrollera inställningarna för Hälsa och Aktivitet

Om du säkerhetskopierar med iCloud öppnar du Inställningar > [ditt namn] > iCloud och ser till att Hälsa är på.

Om du säkerhetskopierar med iTunes ska du komma ihåg att kryptera din säkerhetskopia för att spara innehåll från Hälsa och Aktivitet.

iCloud sparar inte dina data för aktivitetsdelning.

iCloud-inställningar på iPhone X.

Säkerhetskopiera din gamla iPhone

Följ de här stegen för att säkerhetskopiera din gamla iPhone till iCloud eller iTunes. Din iPhone säkerhetskopierar också din Apple Watch. Läs om vad som säkerhetskopieras

Ställa in en ny iPhone

Ställa in en ny iPhone. När du blir tillfrågad om du har en säkerhetskopia i iCloud eller iTunes väljer du den senaste säkerhetskopian för att återskapa data från din gamla enhet till den nya. Se till att din iPhone och Apple Watch är uppdaterade eftersom du annars kanske inte ser säkerhetskopian i listan.

Klicka på Fortsätt om din iPhone frågar om du vill använda din Apple Watch. Du kan ställa in din Apple Watch manuellt i nästa steg om du inte blir tillfrågad. Få hjälp om din iPhone inte frågar dig om du vill använda din Apple Watch.

Alternativet Appar och data på iPhone X.

Öppna appen Apple Watch på din nya iPhone

Placera Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten.

Om din iPhone ber dig bekräfta att du vill använda din klocka följer du stegen på skärmen för att slutföra inställningen.

Om din iPhone ber dig att Starta parkoppling tar du bort parkopplingen till Apple Watch så att du kan ställa in den

Efter inställningen kan du börja använda Apple Watch med din nya iPhone.

Få hjälp

Följ stegen nedan för att få svar på din fråga.

Om du inte har din gamla iPhone eller om du har raderat den

Din Apple Watch är kanske fortfarande parkopplad till din gamla iPhone. Följ stegen nedan för att ta bort parkopplingen:

1. Radera din Apple Watch
  2. Ställ in din nya iPhone och logga in på iCloud. Hoppa över detta steg om du redan har ställt in och loggat in.
  3. Öppna appen Apple Watch på din nya iPhone och parkoppla din klocka med din nya iPhone.
  4. Försök återskapa från en säkerhetskopia. Se till att din iPhone och Apple Watch är uppdaterade eftersom du annars kanske inte ser säkerhetskopian i listan. Du förlorar aktiviteter, träningar och inställningar på din klocka som ändrats efter den senaste säkerhetskopian. Om du använder iCloud i iOS 11 eller senare, sparas information från Hälsa och Aktivitet i iCloud och hålls automatiskt uppdaterad på alla enheter där du är inloggad med samma Apple-ID.
    • Om du uppmanas att återskapa från en säkerhetskopia av klockan väljer du den senaste säkerhetskopian.
    • Om du inte har någon backup så behöver du ställa in din Apple Watch som ny.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra inställningarna.
  6. Börja använda din Apple Watch med din nya iPhone. Du kan behöva vänta några dagar innan alla iCloud-data dyker upp.

iCloud sparar inte dina data för aktivitetsdelning.

Om du har kvar din gamla iPhone och inte har raderat den

Ta bort parkopplingen till din Apple Watch från din gamla iPhone. Välj sedan ett av dessa alternativ beroende på när du konfigurerar din nya iPhone:

• Om du nyss återskapade din nya iPhone från en ny säkerhetskopia parkopplar du dina enheter. Se till att din iPhone och Apple Watch är uppdaterade eftersom du annars kanske inte ser säkerhetskopian i listan. Återskapa från en säkerhetskopia av klockan när du uppmanas att göra det. Beroende på hur gammal säkerhetskopian är kan ny aktivitet, träningar, inställningar och innehåll förloras.
  • Om din iPhone-säkerhetskopia är flera dagar eller veckor gammal och om du vill spara så mycket innehåll som möjligt raderar du din nya iPhone. Sedan överför du innehållet från din gamla iPhone till din nya. Du kan förlora en del av innehållet på din nya iPhone. Kom ihåg att parkoppla din Apple Watch och iPhone igen.

Om din iPhone inte frågar dig om du vill använda din Apple Watch under installationen

Ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och din gamla iPhone och sedan parkoppa den med din nya iPhone. Återskapa Apple Watch från en säkerhetskopia när du uppmanas att göra det. Se till att din iPhone och Apple Watch är uppdaterade eftersom du annars kanske inte ser säkerhetskopian i listan.

Vad gör jag om jag överförde mitt innehåll till min nya iPhone med hjälp av iTunes men innehåll för Hälsa och Aktivitet saknas?

Om du använder iCloud till att hålla Hälsa uppdaterad på din gamla iPhone så kommer informationen uppdateras automatiskt på din nya iPhone när du är ansluten till wifi och är inloggad på iCloud. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud och se till att Hälsa är påslaget på både din gamla och nya iPhone.

Om du inte använder iCloud kan du prova med att återskapa från en iTunes-säkerhetskopia av din gamla iPhone. Du kan skapa en ny iCloud-säkerhetskopia eller krypterad iTunes-säkerhetskopia om du har kvar din gamla iPhone och om du inte har raderat den. Radera sedan din nya iPhone och återskapa den från den nya säkerhetskopian. Kom ihåg att parkoppla din Apple Watch och iPhone igen. Om du använder iTunes ser du till att kryptera din säkerhetskopia.

Om du inte har kvar din gamla iPhone eller inte kan säkerhetskopiera den kan du inte återställa innehåll från Hälsa och Aktivitet.