Om du glömmer lösenordet till ditt Apple-ID

Om du har problem när du försöker logga in med ditt Apple-ID-lösenord använder du de här stegen för att nollställa det och få åtkomst till ditt konto.

Tjänster du loggar in på med Apple-ID

Ditt Apple-ID är det konto du använder för allt du gör hos Apple, som att handla i iTunes Store, logga in på iCloud, köpa appar med mera. Om du behöver nollställa ditt lösenord måste du känna till e-postadressen för ditt Apple-ID. Kan du inte e-postadressen till ditt Apple-ID?

Nollställa ditt lösenord

Instruktionerna varierar beroende på vilken säkerhetstyp du använder för ditt Apple-ID. Om du exempelvis blir ombedd att bekräfta ditt telefonnummer använder du stegen för tvåfaktorsautentisering istället. Välj typen som du använder:

Tvåfaktorsautentisering

Om du har tvåfaktorsautentisering aktiverat för ditt Apple-ID kan du nollställa ditt lösenord från en betrodd iPhone, iPad, iPod touch eller Mac med ett lösenord eller en lösenkod som är aktiveradKan du inte komma åt dina enheter?

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Kontrollera att din enhet har iOS 10 eller senare.
  2. Gå till Inställningar.
  3. Tryck på [ditt namn] > Lösenord och säkerhet > Ändra lösenord och följ sedan stegen på skärmen för att uppdatera ditt lösenord. För iOS 10.2 eller tidigare trycker du på iCloud > [ditt namn] > Lösenord och säkerhet > Ändra lösenord och följer sedan stegen på skärmen.
    Skärmen Lösenord och säkerhet på iPhone visar Tvåfaktorsautentisering aktiverad

Behöver du hjälp med tidigare steg? Du kanske inte är inloggad på iCloud. Öppna Inställningar och tryck på Logga in på [enhet] > Har inget Apple-ID eller har glömt det och följ sedan stegen på skärmen. För iOS 10.2 eller tidigare trycker du på iCloud > Glömt Apple-ID eller lösenord och följer sedan stegen på skärmen.

På Mac-datorn

Med macOS Catalina:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Apple-ID.
  2. Klicka på Lösenord och säkerhet.
  3. Om du ombeds att ange ditt Apple-ID-lösenord klickar du på Glömt Apple-ID eller lösenord och följer instruktionerna på skärmen. Du kan hoppa över de sista stegen nedan.
  4. Klicka på Ändra lösenord. Innan du kan nollställa lösenordet för Apple-ID måste du ange lösenordet för att låsa upp Mac-datorn.

Behöver du hjälp med dessa steg? Du kanske inte är inloggad på iCloud. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Apple-ID. Klicka på Har glömt Apple-ID eller lösenord och följ stegen på skärmen.

Med macOS Mojave, High Sierra eller Sierra:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Välj Kontodetaljer.
  3. Om du ombeds att ange ditt Apple-ID-lösenord klickar du på Glömt Apple-ID eller lösenord och följer instruktionerna på skärmen. Du kan hoppa över de sista stegen nedan.
  4. Klicka på Säkerhet > Nollställ lösenord. Innan du kan nollställa lösenordet för Apple-ID måste du ange lösenordet för att låsa upp Mac-datorn.

Behöver du hjälp med dessa steg? Du kanske inte är inloggad på iCloud. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud. Klicka på Har glömt Apple-ID eller lösenord och följ stegen på skärmen.

Använda en återställningsnyckel

Om du uppdaterade ditt Apple-ID från tvåstegsverifiering till tvåfaktorsautentisering i iOS 11 och senare, eller macOS High Sierra och senare, och du har en återställningsnyckel kan du använda återställningsnyckeln för att hjälpa dig nollställa ditt lösenord.

Om du inte kan komma åt dina enheter

Du kan nollställa lösenordet till ditt Apple-ID på en väns eller familjemedlems iPhone, iPad eller iPod touch genom att använda Apple-supportappen eller appen Hitta.

Använda Apple-supportappen för att nollställa ditt lösenord

Om du vill nollställa ditt lösenord med Apple-supportappen på en väns eller familjemedlems enhet, måste ägaren av enheten hämta Apple-supportappen.

Enhetens ägare hämtar Apple-supportappen genom att öppna App Store på sin iPhone, iPad eller iPod touch och därefter söka efter Apple-support och hämta appen. Enhetens ägare kan även öppna den här artikeln på sin iPhone, iPad eller iPod touch och hämta Apple-supportappen i App Store.

När enhetens ägare har hämtat Apple-supportappen ber du att få låna enheten. Information som du anger kommer inte att sparas på enheten. Öppna Apple-supportappen på enheten och följ de här anvisningarna:

1. Tryck på fliken Get Support (få support) längst ned på skärmen.
  2. Rulla ned och tryck på Apple ID (Apple-ID).
  3. Tryck på Forgot Apple ID Password (glömt Apple-ID-lösenordet) och tryck sedan på Get Started (kom igång).
  4. Tryck på A different Apple ID (ett annat Apple-ID).
  5. Ange det Apple-ID vars lösenord du vill nollställa.
  6. Tryck på Next (nästa) och följ sedan anvisningarna på skärmen tills du får bekräftelse på att ditt Apple-ID-lösenord har ändrats.

Om du inte kan hämta Apple-supportappen

Om du lånar en väns eller familjemedlems iPhone, iPad eller iPod touch men ägaren inte kan hämta Apple-supportappen, följer du de här anvisningarna för att nollställa ditt Apple-ID-lösenord:

1. Öppna appen Hitta min iPhone. Du behöver ha iOS 9 till 12 för att använda Hitta min iPhone.
  2. När en inloggningsskärm visas kontrollerar du att fältet för Apple-ID är tomt. Om du ser någon annans användarnamn raderar du det.
  3. Tryck på Har glömt Apple-ID eller lösenord och följ sedan instruktionerna på skärmen.

Ser du inte en inloggningsskärm? Tryck på Logga ut. När du har loggat ut kontrollerar du att fältet för Apple-ID är tomt. Tryck sedan på Har glömt Apple-ID eller lösenord och följ instruktionerna på skärmen.

Om du har provat stegen ovan eller bor i ett land eller en region där supportappen inte är tillgänglig, kan du ändå nollställa ditt lösenord och få tillbaka åtkomsten till ditt konto genom att återskapa kontot.

Konton med eller utan säkerhetsfrågor

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Har glömt Apple-ID eller lösenord.
  2. Ange ditt Apple-ID. Har du glömt ditt Apple-ID?
  3. Välj alternativet för att nollställa ditt lösenord och välj sedan Fortsätt.
  4. Välj hur du nollställer ditt lösenord:

Nu visas skärmen E-postmeddelande om nollställning av lösenord har skickats för ditt Apple-ID

När du har nollställt ditt lösenord uppmanas du att logga in igen med ditt nya lösenord. Du kan också behöva uppdatera ditt lösenord i Inställningar på dina enheter.

Tvåstegsverifiering

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Har glömt Apple-ID eller lösenord. Om du blir ombedd att bekräfta ditt telefonnummer använder du stegen för tvåfaktorsautentisering istället.
  2. Ange ditt Apple-ID, välj alternativet för att nollställa lösenordet och välj därefter Fortsätt. Har du glömt ditt Apple-ID?
  3. Ange din återställningsnyckel för tvåstegsverifiering.*Skärmen Apple-ID visar Ange återställningsnyckel
  4. Välj en tillförlitlig enhet.* Vi skickar en verifieringskod till din enhet.
  5. Ange verifieringskoden.
  6. Skapa ett nytt lösenord och välj sedan Nollställ lösenord.

När du har nollställt ditt lösenord uppmanas du att logga in igen med ditt nya lösenord. Du kan också behöva uppdatera ditt lösenord i Inställningar på dina enheter.

* Om du har blivit av med din återställningsnyckel eller permanent förlorat åtkomsten till den tillförlitliga enheten kan du inte ändra ditt lösenord.

Mer hjälp