Om du glömmer lösenordet till ditt Apple-ID

Om du har problem när du försöker logga in med ditt Apple-ID-lösenord använder du de här stegen för att nollställa det och få åtkomst till ditt konto.

Nollställa ditt lösenord

Använd stegen nedan för att nollställa lösenordet från en betrodd iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Du kan även använda en väns eller familjemedlems iPhone, iPad, eller iPod touch. Om det inte fungerar kanske du inte är inloggad på iCloud på en berättigad enhet eller har aktiverat tvåfaktorsautentisering för ditt Apple-ID. Följ i stället dessa steg.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på [ditt namn] > Lösenord och säkerhet > Ändra lösenord.
  3. Om du är inloggad på iCloud och har aktiverat en lösenkod blir du uppmanad att ange lösenkoden till din enhet.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att uppdatera lösenordet.

Skärmen Lösenord och säkerhet på iPhone visar Tvåfaktorsautentisering aktiverad

På din Mac

Med macOS Catalina:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Apple-ID.
  2. Klicka på Lösenord och säkerhet.
  3. Om du ombeds att ange ditt Apple-ID-lösenord klickar du på Glömt Apple-ID eller lösenord och följer instruktionerna på skärmen. Du kan hoppa över de sista stegen nedan.
  4. Klicka på Ändra lösenord. Innan du kan nollställa lösenordet för ditt Apple-ID måste du ange lösenordet du använde för att låsa upp din Mac.

Med macOS Mojave, High Sierra eller Sierra:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Välj Kontodetaljer.
  3. Om du ombeds att ange ditt Apple-ID-lösenord klickar du på Glömt Apple-ID eller lösenord och följer instruktionerna på skärmen. Du kan hoppa över de sista stegen nedan.
  4. Klicka på Säkerhet > Nollställ lösenord eller Ändra lösenord. Innan du kan nollställa lösenordet för ditt Apple-ID måste du ange lösenordet du använde för att låsa upp din Mac.

Använd ett betrott telefonnummer, en betrodd e-postadress eller en återställningsnyckel

Lösenordet kan nollställas med ett betrott telefonnummer eller en betrodd e-postadress. Om du har en återställningsnyckel, kan den användas för att nollställa lösenordet.

Om du inte kan komma åt dina enheter

Du kan nollställa lösenordet till ditt Apple-ID på en väns eller familjemedlems iPhone, iPad eller iPod touch genom att använda Apple Support-appen eller appen Hitta min iPhone.

Använda Apple Support-appen

Om du vill nollställa ditt lösenord med Apple Support-appen på en väns eller familjemedlems iPhone, iPad eller iPod touch, måste ägaren till enheten hämta Apple Support-appen.

Enhetens ägare hämtar Apple Support-appen genom att öppna App Store på sin iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 12 eller senare och söker därefter efter Apple Support och hämtar appen. Enhetens ägare kan även öppna den här artikeln på sin iPhone, iPad eller iPod touch och hämta Apple Support-appen i App Store.

Låna sedan enheten. Information som du anger kommer inte att sparas på enheten. Öppna Apple Support-appen på enheten och följ de här anvisningarna:

1. Tryck på Produkter högst upp i skärmen.
  2. Rulla nedåt och tryck på Apple-ID.
  3. Tryck på Glömt Apple-ID-lösenordet och tryck sedan på Kom igång.
  4. Tryck på Ett annat Apple-ID.
  5. Ange det Apple-ID vars lösenord du vill nollställa.
  6. Tryck på Nästa och följ sedan anvisningarna på skärmen tills du får bekräftelse på att ditt Apple-ID-lösenord har ändrats.

Använda appen Hitta min iPhone

Om du lånar en väns eller familjemedlems iPhone, iPad eller iPod touch och de inte kan hämta Apple Support-appen kan du använda appen Hitta min iPhone. Du behöver ha iOS 9 till 12 för att använda Hitta min iPhone.

1. Öppna appen Hitta min iPhone.
  2. När en inloggningsskärm visas kontrollerar du att fältet för Apple-ID är tomt. Om du ser någon annans användarnamn raderar du det.
  3. Tryck på Har glömt Apple-ID eller lösenord och följ sedan instruktionerna på skärmen.

Ser du inte en inloggningsskärm? Tryck på Logga ut. När du har loggat ut kontrollerar du att fältet för Apple-ID är tomt. Tryck sedan på Har glömt Apple-ID eller lösenord och följ instruktionerna på skärmen.

Om du har provat stegen ovan eller bor i ett land eller en region där Support-appen inte är tillgänglig kan du ändå nollställa ditt lösenord och återfå tillgången till ditt konto genom kontoåterställning. I vissa fall kan du göra processen för kontoåterställning kortare eller nollställa ditt lösenord direkt genom att verifiera en sexsiffrig kod som skickas till din primära e-postadress. Läs mer om kontoåterställning.

Om du inte kan ändra eller nollställa ditt lösenord

Om du har provat stegen ovan utan att kunna ändra eller nollställa lösenordet kanske du inte är inloggad på iCloud på en berättigad enhet, eller så är tvåfaktorsautentisering inte aktiverat för ditt Apple-ID. Försök med följande två steg.

Konton med eller utan säkerhetsfrågor

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Har du glömt ditt Apple-ID eller lösenord?
  2. Ange ditt Apple-ID. Har du glömt ditt Apple-ID?
  3. Välj alternativet för att nollställa ditt lösenord och välj sedan Fortsätt.
  4. Välj hur du nollställer ditt lösenord:

Nu visas skärmen E-postmeddelande om nollställning av lösenord har skickats för ditt Apple-ID

När du har nollställt ditt lösenord uppmanas du att logga in igen med ditt nya lösenord. Du kan också behöva uppdatera ditt lösenord i Inställningar på dina enheter.

Konton med tvåstegsverifiering

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Har du glömt ditt Apple-ID eller lösenord?
  2. Ange ditt Apple-ID, välj att du vill nollställa lösenordet och klicka på Fortsätt. Har du glömt ditt Apple-ID?
  3. Ange din återställningsnyckel för tvåstegsverifiering.*Skärmen Apple-ID visar Ange återställningsnyckel
  4. Välj en betrodd enhet.* Vi skickar en verifieringskod till din enhet.
  5. Ange verifieringskoden.
  6. Skapa ett nytt lösenord och välj sedan Nollställ lösenord.

När du har nollställt ditt lösenord uppmanas du att logga in igen med ditt nya lösenord. Du kan också behöva uppdatera ditt lösenord i Inställningar på dina enheter.

* Om du har blivit av med din återställningsnyckel eller permanent förlorat åtkomsten till den betrodda enheten, kan du inte ändra ditt lösenord.

Få mer hjälp