Om du glömmer lösenordet till ditt Apple-ID

Om du har problem när du försöker logga in med ditt Apple-ID-lösenord använder du dessa steg för att nollställa det och få åtkomst till ditt konto.

Tjänster du loggar in på med Apple-ID

Ditt Apple-ID är det konto du använder för allt du gör hos Apple, som att handla i iTunes Store, logga in på iCloud, köpa appar med mera. Om du behöver nollställa ditt lösenord måste du känna till mejladressen för ditt Apple-ID. Kan du inte mejladressen för ditt Apple-ID?

Nollställa ditt lösenord

Instruktionerna varierar beroende på vilken säkerhetstyp du använder för ditt Apple-ID. Välj typen som du använder:

Mejladress, lösenord och säkerhetsfrågor

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Har glömt Apple-ID eller lösenord. Om du blir ombedd att bekräfta ditt telefonnummer använder du stegen för tvåfaktorsautentisering istället.
  2. Ange ditt Apple-ID. Har du glömt ditt Apple-ID?
  3. Välj alternativet för att nollställa ditt lösenord och välj sedan Fortsätt.
  4. Välj hur du nollställer ditt lösenord:

Skärmen Apple-ID visar Mejl för nollställning av lösenord har skickats

När du har nollställt ditt lösenord uppmanas du att logga in igen med ditt nya lösenord. Du kan också behöva uppdatera ditt lösenord i Inställningar på dina enheter.

Tvåfaktorsautentisering

Om du har tvåfaktorsautentisering aktiverat för ditt Apple-ID kan du nollställa ditt lösenord från en betrodd iPhone, iPad, iPod touch eller Mac med ett lösenord eller en lösenkod som är aktiveradKan du inte komma åt dina enheter?

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Kontrollera att din enhet har iOS 10 eller senare.
  2. Gå till Inställningar.
  3. Tryck på [ditt namn] > Lösenord och säkerhet > Ändra lösenord och följ sedan stegen på skärmen för att uppdatera ditt lösenord. För iOS 10.2 eller tidigare trycker du på iCloud > [ditt namn] > Lösenord och säkerhet > Ändra lösenord och följer sedan stegen på skärmen.
    Skärmen Lösenord och säkerhet på iPhone visar Tvåfaktorsautentisering aktiverad

Behöver du hjälp med tidigare steg? Du kanske inte är inloggad på iCloud. Öppna Inställningar och tryck på Logga in på [enhet] > Har inget Apple-ID eller har glömt det och följ sedan stegen på skärmen. För iOS 10.2 eller tidigare trycker du på iCloud > Glömt Apple-ID eller lösenord och följer sedan stegen på skärmen.

På Mac-datorn

1. Gå till Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Välj Kontodetaljer.
  3. Om du ombeds ange ditt Apple-ID-lösenord klickar du på Glömt Apple-ID eller lösenord och följer instruktionerna på skärmen. Du kan hoppa över de sista stegen nedan.
  4. Klicka på Säkerhet > Nollställ lösenord. Innan du kan nollställa lösenordet för Apple-ID måste du ange lösenordet för att låsa upp Mac-datorn.

Behöver du hjälp med dessa steg? Du kanske inte är inloggad på iCloud. Gå till Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud. Klicka på Har glömt Apple-ID eller lösenord och följ stegen på skärmen.

Använda en återställningsnyckel

Om du uppdaterade ditt Apple-ID från tvåstegsverifiering till tvåfaktorsautentisering i iOS 11 och senare, eller macOS High Sierra och senare, och du har en återställningsnyckel kan du använda återställningsnyckeln för att hjälpa dig nollställa ditt lösenord.

Om du inte kan komma åt dina enheter

Låna en väns eller familjemedlems iPhone, iPad eller iPod touch och följ dessa steg:

1. Öppna appen Hitta min iPhone.
  2. När en inloggningsskärm visas kontrollerar du att fältet för Apple-ID är tomt. Om du ser någon annans användarnamn raderar du det.
  3. Tryck på Har glömt Apple-ID eller lösenord och följ sedan instruktionerna på skärmen.

Ser du inte en inloggningsskärm? Tryck på Logga ut. När du har loggat ut kontrollerar du att fältet för Apple-ID är tomt. Tryck sedan på Har glömt Apple-ID eller lösenord och följ instruktionerna på skärmen.

Prövade du de tidigare stegen men behöver fortfarande hjälp? Du kan fortfarande nollställa ditt lösenord och få tillgång till ditt konto med kontoåterställning

Tvåstegsverifiering

1. Gå till Apple-ID-kontosidan och klicka på Har glömt Apple-ID eller lösenord. Om du blir ombedd att bekräfta ditt telefonnummer använder du stegen för tvåfaktorsautentisering istället.
  2. Ange ditt Apple-ID, välj alternativet för att nollställa lösenordet och välj därefter Fortsätt. Har du glömt ditt Apple-ID?
  3. Ange din återställningsnyckel för tvåstegsverifiering.*Skärmen Apple-ID visar Ange återställningsnyckel
  4. Välj en tillförlitlig enhet.* Vi skickar en verifieringskod till din enhet.
  5. Ange verifieringskoden.
  6. Skapa ett nytt lösenord och välj sedan Nollställ lösenord.

När du har nollställt ditt lösenord uppmanas du att logga in igen med ditt nya lösenord. Du kan också behöva uppdatera ditt lösenord i Inställningar på dina enheter.

* Om du har blivit av med din återställningsnyckel eller permanent förlorat åtkomsten till den tillförlitliga enheten kan du inte ändra ditt lösenord.

Mer hjälp