Så här använder du kontoåterställning när du inte kan nollställa ditt Apple-ID-lösenord

Om du använder tvåfaktorsautentisering och inte kan logga in eller nollställa ditt lösenord kan du få åtkomst igen efter en vänteperiod.

Vad är kontoåterställning?

Kontoåterställning är en process för att få tillbaka ditt Apple-ID-konto när du inte har tillräckligt med information för att nollställa ditt lösenord. Av säkerhetsskäl kan det ta flera dagar eller mer innan du kan använda ditt konto igen. Vi förstår att det är irriterande att vänta men det är viktigt för att skydda ditt konto och din information.

Försök att nollställa lösenordet innan du startar kontoåterställningsperioden.

• Prova med din e-postadress eller ditt telefonnummer om du inte känner till ditt Apple-ID. Utöver ditt Apple-ID kan du logga in och nollställa ditt lösenord med andra e-postadresser eller telefonnummer i ditt Apple-ID-konto.

• Läs om hur du nollställer ditt Apple-ID-lösenord på en betrodd enhet eller via appen Apple-supporten på en familjemedlems iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan också gå till Apple Store och be att få använda en enhet på plats.

• Om du ställer in en kontakt för kontoåterställning kan de också hjälpa dig att nollställa ditt lösenord.

Använd endast kontoåterställning som sista utväg när du inte kan logga in eller nollställa ditt Apple-ID-lösenord.

När du har startat kontoåterställningsprocessen

När du har begärt kontoåterställning får du ett mejl med en bekräftelse på din begäran samt datum och tid för när du kan förvänta dig att få tillgång till ditt konto igen. Det här mejlet kommer inom 72 timmar.

• Om du skickade din begäran om kontoåterställning med iforgot.apple.com Om du använder enheten kan det avbryta kontoåterställningen.

• Stäng av andra enheter som är inloggade med ditt Apple-ID tills kontoåterställningen är klar för att undvika förseningar.

När vänteperioden är över skickar Apple ett SMS eller gör ett automatiskt telefonsamtal med instruktioner för att återfå tillgång till ditt konto. Följ anvisningarna för att få tillgång till ditt Apple-ID igen.

I vissa fall kan du göra processen för kontoåterställning snabbare eller nollställa ditt lösenord direkt genom att verifiera en sexsiffrig kod som skickas till din primära e-postadress. Ibland kan du även förkorta väntetiden genom att tillhandahålla kreditkortsuppgifter för att bekräfta din identitet. Om du får det här alternativet skickas en behörighetsbegäran till kortutfärdaren.*

Kontrollera status för din begäran

Du kan när som helst se hur lång tid som är kvar tills ditt konto är klart för återställning eller när det kommer mer information. Gå till iforgot.apple.com och ange ditt Apple-ID.

Avbryta din begäran

• Om du kommer ihåg dina uppgifter och kan logga in igen avbryts din vänteperiod automatiskt och du kan använda ditt Apple-ID direkt.

• Om du vill avbryta en återställningsbegäran som du inte har gjort följer du instruktionerna i din e-postbekräftelse.

* Apple Pay fungerar inte som ett kontokort. Om du anger dina kontokortsuppgifter rätt och blir ombedd att ange din säkerhetsinformation på nytt ska du kontakta din kortutfärdare. Utfärdaren kan ha avvisat dina auktoriseringsförsök.