Få hjelp med iOS-oppdaterings- og gjenopprettingsfeil

Les om hvordan du løser iOS-oppdaterings- og gjenopprettingsfeil.

Prøv denne fremgangsmåten først

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15 må du sørge for at Macen er oppdatert. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller på en PC, må du sørge for å ha nyeste versjon av iTunes.
  2. Hvis enheten ikke kan gjenopprettes og du får en melding om at «det oppsto en ukjent feil [feilnummer]», følger du denne fremgangsmåten

Prøv fremgangsmåten nedenfor hvis du fortsatt ser feilen.

Velg feilnummeret eller -meldingen

Velg feilen din for å finne ut hva du må gjøre:

Kontroller at enheten kan kommunisere med Apple-tjenerne

Hvis du ser feil 1671, laster datamaskinen ned nødvendig programvare. Vent til nedlastingen er ferdig, og prøv deretter på nytt.

Hvis du ser én av feilene nedenfor, kan det hende at datamaskinen din ikke kan koble til Apple-tjenere eller iPhone, iPad eller iPod touch:

• 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3194, 3200
  • «Det oppsto et problem når du lastet ned programvaren.»
  • «Enheten er ikke kvalifisert for anmodet bygg.»

Dette ser du etter:

1. Kontroller at datamaskinen kan kommunisere med Apples tjenere for programvareoppdatering.
  2. Kontroller tredjeparts sikkerhetsprogramvare.

Hvis du ser feil 4037, kan datamaskinen ikke oppdatere enheten fordi den er låst med en kode, og enheten ble ikke låst opp før oppdateringen eller gjenopprettingen. Lås opp enheten og prøv igjen. Finn ut hva du kan gjøre hvis du har glemt sikkerhetskoden.

Hvis du fortsatt ser en feil, kontakter du Apple-kundestøtte.

Varsel om Mobiloppdatering mislyktes eller Apple Pay ikke tilgjengelig

Hvis du ser enten varslene «Mobiloppdatering mislyktes» eller «Apple Pay krever at denne iPhonen oppdateres» etter en oppdatering, kan du lese om hva du må gjøre.

Undersøk sikkerhetsprogramvaren

Sjekk USB-tilkoblingene

Bruk denne fremgangsmåten hvis du ser feil 4005, 4013 eller 4014.

Hvis du ser én av feilene nedenfor, kontrollerer du USB-tilkoblingen, USB-kabelen, USB-porten eller datamaskinen:

• 13, 14, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1611, 1643–1650
  • 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2009
  • En feil som inkluderer «ugyldig svar»

Dette ser du etter. Prøv på nytt etter hvert trinn:

1. Bruk USB-kabelen som fulgte med enheten. Hvis du ikke har den, kan du prøve en annen USB-kabel fra Apple.
  2. Bytt til en annen USB-port på datamaskinen. Ikke koble til tastaturet.
  3. Bytt til en USB-port på en annen datamaskin.
  4. Hvis du fortsatt ser feilen, kontrollerer du om det er andre USB-problemer, kontrollerer tredjeparts sikkerhetsprogramvare, og deretter kontrollerer du maskinvaren.

Kontakt Apple-kundestøtte hvis du fortsatt ser en feil.

Kontroller maskinvaren

Bruk denne fremgangsmåten hvis du ser feil 53.

Hvis du ser en av feilene nedenfor, har du kanskje et problem med maskinvaren:

• 1, 3, 10, 11, 12, 13, 14, 16
  • 20, 21, 23, 26, 27, 28, 29, 34, 35, 36, 37, 40, 56
  • 1002, 1004, 1011, 1012, 1014, 1667, 1669

Dette ser du etter. Prøv på nytt etter hvert trinn:

1. Avslutt og åpne iTunes hvis programmet allerede er åpnet.
  2. Kontroller tredjeparts sikkerhetsprogramvare.
  3. Sørg for at USB-kabelen, datamaskinen og nettverket er pålitelig. Deretter prøver du å gjenopprette enheten to ganger til.
  4. Sjekk om du har utdatert eller modifisert programvare

Kontakt Apple-kundestøtte hvis du fortsatt ser feilen.

Sjekk om du har utdatert eller modifisert programvare

Hvis du ser feil 1015 eller meldingen «finner ikke den nødvendige ressursen», har enheten din kanskje uautoriserte programvaremodifikasjoner (jailbreaking). Du prøver kanskje også å installere en eldre versjon av iOS (nedgradering).

Bruk gjenopprettingsmodus for å gjenopprette enheten til den nyeste versjonen av programvaren.

Kontakt Apple-kundestøtte hvis du fortsatt ser en feil.