Hvis du ser feil 9, 4005, 4013 eller 4014 når du gjenoppretter iPhone, iPad eller iPod touch

Når du prøver å oppdatere eller gjenopprette iPhone, iPad eller iPod touch, kan du få en av disse meldingene på datamaskinen.

Prøv å oppdatere enheten igjen

Hvis enheten blir frakoblet under oppdateringen eller gjenopprettingen, eller hvis datamaskinen ikke fikk startet gjenoppretting av enheten, kan du få en av disse meldingene:

• iPhonen [enhetsnavn] kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (9).

• iPhonen [enhetsnavn] kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (4005).

• iPhonen [enhetsnavn] kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (4013).

• iPhonen [enhetsnavn] kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (4014).

Prøv denne fremgangsmåten:

1. Sørg for at Macen har den nyeste versjonen av macOS eller den nyeste versjonen av iTunes.

2. Fremtving omstart av enheten:

• iPad-modeller uten Hjem-knapp: Trykk raskt på volumknappen som er nærmest toppknappen. Trykk raskt på volumknappen som er lengst unna toppknappen. Trykk på og hold inne toppknappen til enheten starter på nytt. Hvis du ikke er sikker, kan du se hvilke knapper du må trykke på for å starte iPad på nytt.

• iPhone 8 eller nyere: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk og hold inne sideknappen til du ser Apple-logoen.

• iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPod touch (7. generasjon): Trykk og hold på både sideknappen (eller toppknappen) og volum ned-knappen til du ser Apple-logoen.

• iPad-modeller med Hjem-knapp, iPhone 6s eller eldre og iPod touch (6. generasjon) eller eldre: Trykk og hold på både sideknappen (eller toppknappen) og Hjem-knappen til du ser Apple-logoen.

3. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel. Finn enheten på datamaskinen din.

4. Når du får valget mellom å oppdatere eller gjenopprette, klikker du på Oppdater – ikke Gjenopprett – for å installere programvaren på nytt og beholde de personlige dataene dine.

Prøv denne fremgangsmåten hvis du fremdeles trenger hjelp

Hvis du kan oppdatere enheten, men den starter i gjenopprettingsmodus, følger du fremgangsmåten ovenfor på nytt. Under trinn 4, velger du Gjenopprett i stedet for Oppdater. Etter gjenopprettingen er ferdig, må du konfigurere enheten din fra en sikkerhetskopi.

Hvis du fortsatt ser en feilmelding under oppdateringen:

1. Se etter oppdateringer til Mac eller PC. Hvis du omstarter datamaskinen for en oppdatering, ser du etter oppdateringer på nytt etter omstarten.

2. Prøv å gjenopprette enheten ved bruk av en annen USB-kabel.

3. Prøv å gjenopprette enheten på en annen datamaskin.

Hvis du fortsatt får feilmelding 9, 4005, 4013, eller 4014 når du prøver å gjenopprette iPhone, iPad eller iPod touch, kan du kontakte oss.

Finn ut mer om andre oppdaterings- og gjenopprettingsfeil.