iOS-oppdaterings- og gjenopprettingsfeil

Les om hvordan du løser iOS-oppdaterings- og gjenopprettingsfeil.

Prøv denne fremgangsmåten først

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15 eller nyere må du sørge for at Macen er oppdatert. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre må du sørge for å ha nyeste versjon av iTunes. På PC må du sørge for å ha nyeste versjon av iTunes eller appen Apple-enheter.

2. Hvis enheten ikke kan gjenopprettes og du får en melding om at «det oppsto en ukjent feil [feilnummer]», følger du denne fremgangsmåten.

Prøv fremgangsmåten nedenfor hvis du fortsatt ser feilen.

Velg feilnummeret eller -meldingen

Velg feilen din for å finne ut hva du må gjøre:

Oppdater programvaren på Mac eller PC

Hvis du ser feil 10, kan det hende at iOS-enheten din har en nyere versjon av iOS enn datamaskinen din støtter. Du må oppdatere programvaren på Macen eller oppdatere iTunes eller appen Apple-enheter i Windows før du kan oppdatere eller gjenopprette iOS-enheten.

macOS 10.11 og nyere:

1. Koble iOS-enheten fra datamaskinen og koble den deretter til igjen. Du må kanskje låse opp iOS-enheten din før den blir gjenkjent av Macen.

2. Når du ser en melding som sier at en programvareoppdatering kreves for å koble til iOS-enheten, klikker du på Installer for å laste ned og installere programvaren, slik at Macen kan oppdatere eller gjenopprette iOS-enheten.

Windows: Oppdater til nyeste versjon av iTunes eller appen Apple-enheter.

Hvis du fortsetter å se feil 10 eller du ikke ser en dialogrute som ber deg om å oppdatere programvaren på Macen, kontakter du Apple-kundestøtte.

Kontroller at enheten kan kommunisere med Apple-serverne

Hvis du ser feil 1671, laster datamaskinen ned nødvendig programvare. Vent til nedlastingen er ferdig, og prøv deretter på nytt.

Hvis du ser én av feilene nedenfor, kan det hende at datamaskinen din ikke kan koble til Apple-servere eller iPhone, iPad eller iPod touch:

• 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3194, 3200

• «Det oppsto et problem når du lastet ned programvaren.»

• «Enheten er ikke kvalifisert for anmodet bygg.»

Dette ser du etter:

1. Kontroller at datamaskinen kan kommunisere med Apples servere for programvareoppdatering.

2. Kontroller tredjeparts sikkerhetsprogramvare.

Hvis du ser feil 4037, kan datamaskinen ikke oppdatere enheten fordi den er låst med en kode, og enheten ble ikke låst opp før oppdateringen eller gjenopprettingen. Lås opp enheten og prøv igjen. Finn ut hva du kan gjøre hvis du har glemt sikkerhetskoden.

Hvis du fortsatt ser en feil, kontakter du Apple-kundestøtte.

Varsel om Mobiloppdatering mislyktes eller Apple Pay ikke tilgjengelig

Hvis du ser enten varslene «Mobiloppdatering mislyktes» eller «Apple Pay krever at denne iPhonen oppdateres» etter en oppdatering, kan du lese om hva du må gjøre.

Undersøk sikkerhetsprogramvaren

Sjekk USB-tilkoblingene

Hvis du ser feil 4005, 4013 eller 4014, følger du denne fremgangsmåten.

Hvis du ser én av feilene nedenfor, kontrollerer du USB-tilkoblingen, USB-kabelen, USB-porten eller datamaskinen:

• 13, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1611, 1643–1650

• 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2009

• En feil som inkluderer «ugyldig svar»

Dette ser du etter. Prøv på nytt etter hvert trinn:

1. Bruk USB-kabelen som fulgte med enheten. Hvis du ikke har den, kan du prøve en annen USB-kabel fra Apple.

2. Bytt til en annen USB-port på datamaskinen. Ikke koble til tastaturet.

3. Bytt til en USB-port på en annen datamaskin.

4. Hvis du fortsatt ser feilen, kontrollerer du om det er andre USB-problemer, kontrollerer du eventuell sikkerhetsprogramvare fra tredjeparter og kontrollerer deretter maskinvaren.

Hvis du fortsatt ser en feil, kontakter du Apple-kundestøtte.

Kontroller maskinvaren

Hvis du ser feil 53, følger du denne fremgangsmåten.

Hvis du ser en av feilene nedenfor, har du kanskje et problem med maskinvaren:

• 1, 3, 11, 12, 13, 16

• 20, 21, 23, 26, 27, 28, 29, 34, 35, 36, 37, 40, 56

• 1002, 1004, 1011, 1012, 1014, 1667, 1669

Dette ser du etter. Prøv på nytt etter hvert trinn:

1. Avslutt og åpne iTunes hvis programmet allerede er åpnet.

2. Kontroller tredjeparts sikkerhetsprogramvare.

3. Sørg for at USB-kabelen, datamaskinen og nettverket er pålitelig. Deretter prøver du å gjenopprette enheten to ganger til.

4. Sjekker du om du har utdatert eller modifisert programvare.

Hvis du fortsatt ser feilen, kontakter du Apple-kundestøtte.

Sjekk om du har utdatert eller modifisert programvare

Hvis du ser feil 1015 eller meldingen «finner ikke den nødvendige ressursen», har enheten din kanskje uautoriserte programvaremodifikasjoner (jailbreaking). Du prøver kanskje også å installere en eldre versjon av iOS (nedgradering).

For å gjenopprette enheten din til nyeste versjon av programvaren bruker du gjenopprettingsmodus på iPhone eller gjenopprettingsmodus på iPad.

Hvis du fortsatt ser en feil, kontakter du Apple-kundestøtte.