Hvis iPaden ikke slår seg på eller har frosset

Les hva du kan gjøre hvis skjermen på iPaden har frosset, hvis enheten ikke reagerer når du berører den, eller hvis den låser seg når du slår den på.

Hvis skjermen er svart eller fryst

Følg fremgangsmåten for enheten din.

På iPader uten Hjem-knapp

1. Trykk raskt på volumknappen som er nærmest toppknappen.

2. Trykk raskt på volumknappen som er lengst unna toppknappen.

3. Trykk og hold på toppknappen øverst inntil enheten setter i gang omstarten.

recovery-mode-ipad-face-id-ipad-mini-animation
  4. Hvis iPaden ikke slår seg på, følger du denne veiledningen for å sjekke maskinvaren og lade enheten. Du må kanskje lade i opptil en time.

5. Hvis iPaden fortsatt ikke slår seg på, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

På iPader med Hjem-knapp

1. Trykk på og hold inne både Hjem-knappen og toppknappen til du ser Apple-logoen.

ipad-home-button-force-restart
  2. Hvis iPaden ikke slår seg på, følger du denne veiledningen for å sjekke maskinvaren og lade enheten. Du må kanskje lade i opptil en time.

3. Hvis iPaden fortsatt ikke slår seg på, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Hvis iPaden slår seg på, men står fast under oppstart

Hvis du ser Apple-logoen eller en rød eller blå skjerm under oppstart, kan du prøve denne fremgangsmåten:

1. Koble iPaden til en datamaskin. På en Mac med macOS Catalina åpner du Finder. På en Mac med macOS Mojave eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes. Finn ut hvilken macOS-versjon Macen din bruker.

2. Finn enheten på datamaskinen din.

3. Følg fremgangsmåten for enheten mens den er tilkoblet:

1. På iPader uten Hjem-knapp: Trykk raskt på volumknappen som er nærmest toppknappen. Trykk raskt på volumknappen som er lengst unna toppknappen. Trykk på og hold inne toppknappen til enheten setter i gang omstarten. Fortsett å holde inne toppknappen.

recovery-mode-ipad-face-id-ipad-mini-animation
    2. På iPader med Hjem-knapp: Trykk på og hold inne både Hjem-knappen og toppknappen.

ipad-home-button-force-restart
  4. Fortsett å holde inne knappen (eller knappene) til du ser bildet for gjenopprettingsmodus.

ipad-face-id-gjenopprettingsskjerm
  5. Når du får muligheten til å gjenopprette eller oppdatere, velger du Oppdater.

macos-monterey-finder-oppdatering-gjenopprett-ipad-finder
  6. Datamaskinen laster ned programvaren for enheten. Hvis det tar mer enn 15 minutter, avslutter iPaden gjenopprettingsmodus, og du må gjenta trinn 2–4.

Hvis du trenger mer hjelp

Kontakt Apple-kundestøtte for å avtale service.