Tulostaminen Macista tai iOS-laitteesta ei onnistu

Jos tulostimesi ei toimi Macin, iPhonen, iPadin tai iPod touchin kanssa, näistä ohjeista voi olla apua.

Voit kohdata tällaisia ongelmia, kun yrität tulostaa Macista tai tulostaa iOS-laitteesta:

• Et näe tulostintasi laitteesta tai näyttöön tulee viesti, että tulostimia ei löytynyt.
  • Näyttöön tulee viesti, jonka mukaan laitteen ohjelmisto ei ole käytettävissä.
  • On ilmennyt jokin muu Macin tai iOS-laitteen ohjelmistoon liittyvä tulostusongelma.

Jos tarvitset apua johonkin virhevaloon tai muuhun tulostimessa ilmenneeseen virheeseen liittyen, perehdy tulostimen dokumentaatioon tai ota yhteyttä valmistajaan.

Jos tulostimesi tukee AirPrintiä

Jos tulostimesi tukee AirPrintiä Macista tai iOS-laitteesta tulostettaessa, varmista, että se on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Mac tai iOS-laite.1

Jos et vieläkään pysty tulostamaan, kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen. Käynnistä sen jälkeen tulostin uudelleen.
  • Siirrä tulostin lähemmäksi Wi-Fi-reititintä.
  • Päivitä tulostimeen ja Wi-Fi-reitittimeen valmistajan uusin laiteohjelmisto.2
  • Päivitä Macin tai iOS-laitteen ohjelmisto.

Jos käytät Macia etkä vieläkään pysty tulostamaan, tulostusjärjestelmä kannattaa ehkä nollata. Pyydä muussa tapauksessa apua tulostimen valmistajalta.

Jos tulostimesi ei tue AirPrintiä

Jos olet tulostamassa Macista tulostimeen, joka ei tue AirPrintiä:

1. Jos tulostin on liitetty Maciin kaapelilla, irrota kaapeli Macista.
  2. Sammuta tulostin.
  3. Hanki ohjelmistopäivityksiä Maciin. Mac lataa useimpien tulostimien ohjelmiston automaattisesti osana näitä päivityksiä, joten ohjelmistoa ei yleensä tarvitse ladata valmistajalta.
  4. Liitä tulostin tarvittaessa uudelleen Maciin.
  5. Käynnistä tulostin ja odota, kunnes käynnistys on päättynyt.
  6. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Tulostimet ja skannerit.
  7. Valitse tulostin laitteiden luettelosta.

Jos tulostin ei näy Tulostimet ja skannerit -valikon laiteluettelossa, klikkaa luettelon alalaidassa ja valitse sitten komento tulostimen tai skannerin lisäämistä varten. Näyttöön avautuvassa ikkunassa on lisää tapoja tulostimen etsimiseksi ja lisäämiseksi, esimerkiksi IP-osoitteen perusteella.

Jos et vieläkään pysty tulostamaan, ja tulostin on yhdistetty Wi-Fi-toiminnolla:

• Käynnistä Wi-Fi-reititin uudelleen. Käynnistä sen jälkeen tulostin uudelleen.
  • Siirrä tulostin lähemmäksi Wi-Fi-reititintä.
  • Päivitä tulostimeen ja Wi-Fi-reitittimeen valmistajan uusin laiteohjelmisto.2

Tulostusjärjestelmän nollaaminen

Jos ongelma jatkuu, nollaa Macin tulostusjärjestelmä. Tällöin kaikki tulostimet ja skannerit (myös niiden tulostustyöt ja asetukset) poistetaan Tulostimet ja skannerit -valikon asetuksista.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Tulostimet ja skannerit.
  2. Pidä näppäimistön Ctrl-näppäintä painettuna ja napsauta samalla mitä tahansa laiteluettelon kohtaa.
  3. Valitse näyttöön avautuvasta valikosta Nollaa tulostusjärjestelmä.

Tulostinajurien poistaminen

Jos ongelma jatkuu Macissa tulostusjärjestelmän nollaamisen jälkeen, poista asennettuna olevat tulostinajurit toimimalla näiden viimeisten ohjeiden mukaan. Nämä ohjeet eivät koske AirPrint-tulostimia.

1. Valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > Siirry kansioon. Kirjoita /Library/Printers/ ja klikkaa Siirry-painiketta.
  2. Printers-kansio avautuu. Valitse kaikki Printers-kansiossa olevat kohteet klikkaamalla Muokkaa > Valitse kaikki.
  3. Siirrä kaikki valitut kohteet uuteen Uusi kansio sisällöllä -kansioon valitsemalla Tiedosto > Uusi kansio valinnalla. Voit säästää tallennustilaa poistamalla tämän kansion.

Jos ongelma jatkuu, pyydä apua tulostimen valmistajalta.

1. Yrityskäytössä DNS-tietueet voi määrittää niin, että AirPrint-tulostin näkyy myös muissa verkoissa eikä ainoastaan siinä verkossa, jossa tulostamiseen käytetty laite on. iOS:ssä voit myös ottaa AirPrint-tulostimen käyttöön asetusprofiileilla.

2. Laiteohjelmistopäivitykset, kuten AirPort-tukiasemien laiteohjelmistopäivitykset, päivittävät tulostimen tai reitittimen ohjelmiston, eivät Macin tai iOS-laitteen ohjelmistoa. Jos valmistajan uusin laiteohjelmisto on muutaman vuoden vanha, valmistaja on saattanut lopettaa laitteen tuen tai päivityksen. Tällöin sinun on mahdollisesti hankittava uudempi tulostin tai reititin.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.