Escriptori d’un Mac amb una pàgina web oberta. A sota, el tauler braille mostra què hi ha al cursor del VoiceOver de la pàgina web utilitzant punts simulats de braille de color groc amb el text corresponent a sota dels punts.

És la primera vegada que fas servir el VoiceOver del Mac?

Aprèn i practica les funcions bàsiques per controlar el Mac amb el VoiceOver, el lector de pantalla integrat del macOS.

Començar amb el VoiceOver

Es mostra una llista de gestos del VoiceOver i les ordres corresponents al controlador del trackpad de la Utilitat VoiceOver.

Utilitzar gestos familiars

El VoiceOver del macOS utilitza molts dels gestos que ja coneixes de l’iOS i l’iPadOS. Per exemple, toca el trackpad per escoltar l’ítem al cursor del VoiceOver.

Com utilitzar gestos del VoiceOver

Les opcions de configuració com ara la veu i la velocitat de lectura en diversos idiomes del VoiceOver es mostren al tauler “Veus” de la categoria “Veu” de la Utilitat VoiceOver.

Treballar com t’agrada

Personalitza el VoiceOver amb la Utilitat VoiceOver. Pots canviar la veu del VoiceOver, connectar dispositius braille, configurar opcions de navegació amb el VoiceOver i molt més.

Com fer servir la Utilitat VoiceOver

Es mostra el tauler “Veus” de la categoria “Veu” de la Utilitat VoiceOver. Es crea una activitat que fa servir un grup d’opcions del VoiceOver en el context d’escriptura de codi de programació.

Novetats del macOS Sonoma

Amb el macOS Sonoma, el VoiceOver t’ofereix més maneres de millorar el teu flux de treball, ja que inclou opcions per canviar automàticament entre grups de configuracions del VoiceOver en funció de què fas en una app, veus de Siri que sonen naturals i expressives quan parlen ràpid, compatibilitat amb pantalles braille actualitzables de dues dimensions i molt més.

Descobreix les novetats del VoiceOver

Per explorar el manual d’ús del VoiceOver, fes clic a “Taula de contingut” a la part superior de la pàgina o introdueix una paraula o frase al camp de cerca.

Per veure més recursos, visita el lloc web d’Apple de suport d’accessibilitat.

Descarregar aquesta guia en format apte per a braille: BRF (Anglès)